TÜZELŐÁLLÁS

Nem kellenek, sorra térnek haza az Eb-hősök

Stieber Zoltánnal bővülhet azon válogatott futballisták névsora, akik az Európa-bajnokság óta visszatértek az NB I-be.
  • Szerző: mv

Nemhogy nem lettek kapósabbak a magyar válogatott futballistái a tavalyi Európa-bajnokságot követően, sorra térnek haza az akkori hősök.

Lovrencsics Gergővel kezdődött, Kleinheisler Lászlóval folytatódott, a minap pedig Priskin Tamás állt be a sorba, aki két társához hasonlóan a Ferencvároshoz szerződött. A legújabb hírek szerint az osztrákok elleni Eb-hősre, Stieber Zoltánra sem tart igényt a német másodosztályban szereplő Kaiserslautern, a 28 éves szélső szintén az FTC-hez kerülhet.

A %% megvizsgálta, hogyan jutottak el idáig.

Stieber Zoltán

2016 augusztusában szerződött a Kaiserslauternhez, ahol 34 bajnoki forduló során 19 mérkőzésen lépett pályára, ebből 16 alkalommal szerepelt kezdőként. Két gólt szerzett, és öt gólpasszt adott a másodosztályú csapatban, amely a 13. helyen végzett. Stieber nem alkotott maradandót.

Kleinheisler László

Teljes csalódás, az Eb óta három klub mondott le róla: a Werder Bremen, a Duisburg és a Ferencváros sem marasztalta a norvégok elleni pótselejtező egyik hősét. A tavaszt az FTC-nél töltötte kölcsönben, gólt nem szerzett, nem jelentett erősítést. A kazah FK Asztana adott neki újabb esélyt.

Lovrencsics Gergő

Jókora meglepetést okozott, amikor tavaly nyáron elhagyta Lengyelországot, és a Ferencvároshoz szerződött. Thomas Doll edző kereste posztját, még jobb hátvédként is szerepeltette a szélsőt, aki egyetlen gólt szerzett. Finoman szólva sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

Priskin Tamás

Priskin Tamás az Eb-t követően a Slovan Bratislavánál maradt, ahol jó teljesítményt nyújtott, alapemberként tíz gólt szerzett a szlovák bajnokságban. A 30 éves, 60-szoros válogatott labdarúgó június 1-jén tért haza, az FTC-hez szerződött, amivel alaposan meglepte a közvéleményt.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?