TÜZELŐÁLLÁS

Olaszországból üzent Lanzafame: távozhat a balhék után

Új kihívásra készül, pedig nemrég még a Honvédból akart visszavonulni. Öltözői feszültség áll a háttérben?
  • Szerző: vav

Pár hónapja még a klubcímert csókolgatta a mezén, és arról beszélt, hogy a Honvédból akar visszavonulni – ehhez képest Davide Lanzafame most egy szardíniai edzőteremből megüzente: új kihívásra készül. A pletykák szerint a tőle nem idegen, összetűzésig fajuló öltözői feszültség állhat a fordulat hátterében. Ezt pedzegette korábban a Csakfoci.hu cikke is, amiből többek között kiderült: „komoly ellentét” volt korábbi bajnokcsapat tagjai és az „újak” között, de az olasz klasszis és „az egyik magyar válogatott játékos között” is.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Harmadszor is lelép a Honvédból?
Fotó: Török Attila / Nemzeti Sport

A Honvéd nyolcadik kupagyőzelmének még részese volt, majd a Vidi elleni bajnoki rangadó (1-1) után jóformán eltűnt Lanzafame. A koronavírus-járvány okozta kényszerszünet után látványosan visszaeső, gyengén teljesítő és rendre lecserélt 33 éves olasz sztárt nemhogy csapata utolsó öt meccsén, de még a társak Kispesti Futball Házban tett együttes látogatása során is hiába keresték a szurkolók a fotókon.

Hivatalosan a sarokcsontgyulladása indokolta az utóbbi két év gólkirályának távollétét. A klub sajtóosztályától lapunk megtudta: pihentetnie kellett a lábát, kezelésekre járt vele, de remélik, hogy mielőbb újra teljes értékű lesz. A szombati Instagram-fotója azonban arra utal, hogy a szurkolói fórumokon nem véletlenül állandó téma a korábbi nagy kedvenc távozási szándéka.

My team 🦁🏋️‍♂️.. preparing for new challenge @maini.jimmy @beppe_gz

„A csapatom: új kihívásra készülve”

– kommentálta Lanzafame az egyik szardíniai edzőteremben készült képet, amelyen két barátja között, félmeztelenül feszít.

Ez egyfelől jó hír, hiszen ezek szerint már terhelheti a lábát, amit eddig annyira óvott, hogy mindenből kivonta magát. Másfelől viszont újabb bonyodalmakat szülhet az így megszellőztetett távozási szándéka. A tavaly nyáron – éppen a zöld-fehéreknél is pletykált összezördülése után – már harmadszor a Honvédhoz igazolt csatár ugyanis ebben a szezonban csak az FTC kölcsönjátékosaként szerepelt a kispestieknél. Csakhogy a megállapodásban szereplő kötelező opciót érvényesítve éppen a közelmúltban fizették ki a vételárát. Nyilván nem két fillért.

A szerződése tehát még egy évig a vörös-feketékhez köti Lanzafamét, ennek megfelelően jövő hétfőn elvileg edzésre kell jelentkeznie a minap kinevezett új vezetőedzőnél, Bódog Tamásnál. Kérdés, hogy az előző állomáshelyén, Kisvárdán a nem megfelelő hozzáállása miatt a román válogatott Gheorghe Grozavot kipenderítő szakember tervez-e a nehezen kezelhető játékossal.

Hazatér vagy marad?

A Honvédnál és a Ferencvárosnál is bajnoki és gólkirályi címet nyert, kétszer az év legjobbjának választott egykori Juventus-játékos pár hónapja még azt nyilatkozta az olasz sajtóban, hogy otthonra talált a kispestieknél, onnan akar visszavonulni. Néhány hete aztán már arról beszélt, hogy megfelelő olasz ajánlat esetén meggondolná a hazatérést. A feleségével és három kislányukkal Budapesten élő Lanzafame akár korábbi kérőinél, Fehérváron és Felcsúton is szóba jöhet erősítésként.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?