Létrehozva: 2024.02.06.

Friss hírek a palotából: ez vár most a rákbetegséggel küzdő III. Károlyra

A legfrissebb információk szerint III. Károly király jól fogadta a rákdiagnózist. Úgy tudni, a betegségét korán észlelték, így a gyógyulási prognózisa nagyon biztató.

Ahogy arról a Ripost is beszámolt, A 75 esztendős Károlyt a múlt hónapban prosztatamegnagyobbodással kezelték, és e kezelés közben fedezték fel a rákos elváltozást. A palota által kiadott hétfői hivatalos közlemény szerint nem prosztatarákról van szó, a palota ugyanakkor nem közölte, hogy a betegség a király mely szervét támadta meg. Az udvar tájékoztatása szerint III. Károly "teljesen pozitív módon áll hozzá" a kezeléshez, és a lehető leghamarabb szeretne visszatérni közfeladatainak ellátásához.

Már kezelik

III. Károly tegnap reggel érkezett meg Londonba a feleségével, Kamilla királynéval, hogy megkezdje kezelését egy meg nem nevezett kórházban. A királyné végig a férje mellett lesz, de ragaszkodott ahhoz, hogy folytassa nyilvános szerepléseit is. A királyi család más tagjai is helyettesítik majd az uralkodót, ha szükséges. Elsősorban a fiára, Vilmos walesi hercegre számít, aki a felesége, Katalin hasi műtétje után a napokban tér vissza a feladataihoz.

károly király charles king
Fotó: MTI/AP/Pool/Hannah McKay

A Daily Mail úgy értesült, a király a múlt hét eleje óta tudott a diagnózisáról, de ragaszkodott ahhoz, hogy múlt vasárnap Norfolkban templomba menjen. Kamilla pedig látszólag a szokásos nyugodt és kiegyensúlyozott hangulatban nyitotta meg múlt szerdán a Maggie's új rákbetegellátó egységét Londonban, pedig akkor már minden bizonnyal tudta, hogy a férje komoly kezelés előtt áll. Akkor az érdeklődők kérésére azt mondta, a férje egyre jobban van, és mindent megtesz a gyógyulásáért, bár akkor még senki sem tudta, hogy rákbetegségről van szó.

 

Mi lesz most?

III. Károly király kezelésének részleteit még nem hozták nyilvánosságra. Egy királyi informátortól a brit lap annyit tudott meg, hogy őfelsége szakértői ellátásban részesül, és mindenki bízik benne, hogy a lehető leghamarabb visszatérhet a teljes szolgálatba. Még azt nem tudni, hogy a király mennyi ideig vonul el a nyilvánosságtól, de egyes források szerint III. Károly úgy döntött, a rákdiagnózist akkor hozza nyilvánosságra, amikor a kezelés ütemezése már megkezdődött,

Őfelsége hálás az orvosi csapatnak a szakértői ellátásért és a gyors beavatkozásért, teljes mértékben pozitívan áll a kezeléséhez, és várja, hogy minél hamarabb visszatérhessen

– közölték.

A család egyik barátja szerint Károly „nagyonpozitívan” áll hozzá a betegségéhez, jó a hangulata, hogy az ember nem is gondolná, hogy egyáltalán beteg. Egy másik családi forrás hangsúlyozta, hogy a király nem az állapota vagy bármilyen fizikai gyengesége miatt mondta le a nyilvános szerepléseit, hanem azért, hogy „minimalizálja a személyes kapcsolatokat”, mert a kezelése azért némi egészségügyi kockázattal jár. Arról azonban egyelőre nincs szó, hogy III. Károly lemondaná a heti egyeztető megbeszéléseit Rishi Sunak brit miniszterelnökkel, ám azokat valószínűsíthetően nem személyesen tartják majd meg.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Váratlan bejelentést tett Putyin - ez mindent megváltoztat

origo.hu

Hihetetlen képeken a Moszkva utcáit elözönlő német és amerikai tankok

borsonline.hu

Őt választotta: vele tölti minden szabadidejét a Házasság első látásra sztárja

mandiner.hu

Ezért tilos rövidnadrágot viselned, ha repülővel utazol! (VIDEÓ)   

ripost.hu

„Megjelent az életemben” - Nem engedik el egymás kezét, ez a férfi áll Hunyadi Donatella mellett

mandiner.hu

Könnyen rákot okozhat, ha így issza a kávét

origo.hu

Less be Tóth Gabi álomotthonába!

astronet.hu

Ennek a 4 csillagjegynek új időszámítás veszi kezdetét az előre induló Merkúrral

magyarnemzet.hu

Gyurcsány polgármestere saját vejének köreit látta el több tíz milliós szerződésekkel

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZTÁR

90 milliós luxusautót vett Gáspár Laci

SZTÁR

Diana hercegné: Nem Kamilla tette tönkre a házasságunkat!

SZTÁR

Elképesztő fotók! Undorító, félelmetes állatokkal fotózták a TV2 sztárjait - galéria

SZTÁR

Anne Hathaway: Üzemanyagként tekintettem az alkoholra

SZTÁR

Szente Vajk: Magyarul vallok szerelmet

SZTÁR

Így van most a magyar együttes kórházba került sztárja

SZTÁR

Összeszorul a szív, így néz ki húsvét után Berki Krisztián sírja - fotó

SZTÁR

Zokogva omlott össze a Next Top Model Hungary versenyzője