Létrehozva: 2022.11.23.

Ismét nagy sikerű koncerteket adott Mága Zoltán Amerikában – Fotók

A Liszt Ferenc-díjas hegedűművész fellépett Washingtonban, Clevelandben, Miamiban, New Yorkban és Torontóban is.

Számos teltházas koncertkörút után, Mága Zoltán ismét Amerikában adott koncertet. Washingtonban az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából a megújult nagykövetségen tartott ünnepségen játszott, melynek kiemelt vendége Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter volt, de részt vett többek közt Dereck J. Hogan, az amerikai külügyminisztérium helyettes államtitkára, Schmitt Pál, korábbi köztársasági elnök, April Foley, korábbi budapesti amerikai nagykövet és George Pataki, New York állam volt kormányzója is. 

Fotó: Facebook

„Nagy öröm számomra, hogy már többször játszhattam Washingtonban és ismét személyesen tapasztalhattam meg, hogy mennyire fontos a tengerentúli magyar közösségeknek a hazaszeret. Mindig kiemelt célomnak tekintettem a magyar zenei kultúra népszerűsítését.  A fellépésem során világhírű zeneszerzők művei mellett magyar népdalokkal tisztelegtem a forradalomban elesett, vagy a megtorlások során kivégzett, a magyar szabadságért életüket áldozott hősök emléke előtt” – mondta a koncertet követően Mága Zoltán, aki Takács Szabolcs magyar nagykövet meghívására érkezett Washingtonba, hogy képviselje és népszerűsítse a magyar zenei kultúrát, mint ahogy tette 2019-ben is, amikor több mint tízezer nézőt bűvölt el a los angeles-i Willshire Ebel Theatre-ben, majd a torontoi Roy Thomson Hall-ban, valamint Washingtonban a Strathmore hangversenyteremben, illetve a világ legrangosabb zenei hangversenytermében, a New York-i Carnegie Hall Isaac Stern Auditoriumában. A hegedűvirtuóz rendkívül népszerű Amerikában, hiszen az Egyesült Államok egyik legnagyobb közszolgálati televíziócsatornája, a PBS több önálló műsort is készített vele, amelyet több mint 100 millióan láthattak a világ számos országában.

Fotó: Facebook

A tengerentúli fellépések Torontóban folytatódtak, ahol a Magyar Örökség hónapjának záróeseményén az est díszvendége Novák Katalin köztársasági elnök volt. A Gálán Mága Zoltán Prima Primissima-díjas hegedűművész is beszédet mondott, melyben köszönetét fejezte ki a magyar kormánynak. „Bár rendkívül nehéz időket élünk, Magyarország Kormánya mégsem engedi el az emberek kezét és folyamatosan segíti, támogatja a szépkorúakat, gyermekeket, nagycsaládosokat, a háború elől menekülőket, az arra rászoruló honfitársainkat és a magyar kultúrát” – emelte ki. A közönségből többen magyar, székely népviseletben érkeztek és meghatódva énekelték el közösen a Kossuth nótát. A műsor végén állva tapsoltak a jelenlévők, így köszönve meg a fantasztikus előadást. A gálavacsorán két világhírű hegedűművész, Kelemen Barnabás és felesége Kokas Katalin is részt vett.

Fotó: Facebook

Ezt követően a „100 templomi jótékonysági koncertsorozat” Miamiban, Clevelandben, valamint a Connecticut Államban található Fairfield városában és New Yorkban folytatódott. 

 

Egy kis templomban, igaz magyar emberek előtt ugyanolyan felemelő érzés játszani, mint a legnagyobb koncerttermekben, mert a templomok kapuja mindenki számára nyitva áll, bárki betérhet rajta. Isten házának atmoszférája hitet, reményt ad az embereknek, feltöltődik a lelkünk, melyet a zene csak fokozni tud

 

– emelte ki Mága Zoltán.

A templomokban gyűjtött adományokat  a Kárpátaljáról menekült magyar gyermekek javára, valamint templomok felújítására és a hátrányos helyzetű magyar gyermekek megsegítésére ajánlotta fel Mága Zoltán

A sikeres koncert körút után Mága Zoltán már a január 1-jén megrendezésre kerülő Budapesti Újévi Koncert előkészületein dolgozik. A XV. jubileumi gála felidézve a nagy sikereket, megújult formában, számos meglepetéssel tér vissza a Papp László Budapest Sportarénába.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Megkóstolta a macskaürülékből készült kávét Jákob Zoltán - videó

origo.hu

Ukrajna beismerte, pillanatokra a teljes összeomlás

borsonline.hu

Nem akárki kürtölte világgá, Szoboszlai Dominik sorsdöntő hírt kapott

hirtv.hu

Deutsch Tamás figyelmeztet Magyar Péter kapcsán + videó

life.hu

Készül a temetésre a Buckingham-palota: Károly sokkal betegebb, mint hisszük

mandiner.hu

„Hat méter, és a semmibe vezet” – Szentkirályi Alexandra bemutatja Karácsony Gergelyék „legkülönlegesebb” bicikliútját (VIDEÓ)

origo.hu

Fürdőruhában mutatta meg magát Iszak Eszter - kép

travelo.hu

Megtalálták az okot, hogy miért haltak ki a maják! Vajon mi biztonságban vagyunk?

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZTÁRDZSÚSZ

Tóth Andi kiakasztotta a rajongóit: Akkor a pénz mégis jó belőle?

SZTÁRDZSÚSZ

„Anyukámmal sem használnék egy fürdőszobát” – A Kőgazdag Fiatalok sztárjával nehéz együtt élni

SZTÁRDZSÚSZ

Janicsák Veca meglepő titkot árult el: "elvesztette az intimitását"

SZTÁRDZSÚSZ

Penelope Cruz 50 évesen is igazi bombázó - galéria

SZTÁRDZSÚSZ

Ilyet még nem láttál! Marics Petivel koncertezhetne a Romantic

SZTÁRDZSÚSZ

Heti Top5: Összejött a Házasság első látásra két sztárja, Manuel kiverte a biztosítékot

SZTÁRDZSÚSZ

Friss fotón a terhes Iszak Eszti: a tengerparton mutatta meg gömbölyödő pocakját