Létrehozva: 2022.11.16.

Nyári Aliz: Harcias is tudok lenni

Az énekesnő a családról, küzdésről és még sok mindenről beszélt a Ripostnak.

A napokban ünnepelte névnapját Nyári Aliz. Az énekesnő különleges nevének történetéről mesélt a Ripostnak.

"Nővérem, Edit már majdnem négyéves volt, amikor én születtem. A család meg volt róla győződve, hogy kisfiú érkezik, ez esetben biztos édesapám után Karcsi lett volna a nevem. Édesanyám teljesen máshogy érezte magát, mint Edittel való terhessége során. Megszülettem, miután nagy meglepetés volt, hogy kislány érkezett, igazán nem is készültek lány névvel. Edit javasolta, hogy legyen a nevem Aliz, ugyanis akkortájt nagyon sokat az Alice Csodaországban című mesét nézte.”

Fotó: Lazlo Lallo

Az Aliz név jelentése: nemes, bölcs, harcias. Aliz nemes és bölcs, de ki gondolná, hogy a kecses művésznő harcias is?

„Azt gondolom, hogy harcias is tudok lenni. A színpadért meg kell harcolni, nap, mint nap kell tenni azért, hogy minden úgy alakuljon, ahogyan szeretném. A színpadon túl a magánéletben viszont visszahúzódó vagyok, de szeretek az emberekkel beszélgetni, a rokoni és a baráti kapcsolataimat ápolni. Nem vagyok zárkózott, de nehezebben nyílok meg és árulom el az érzelmeimet.”

Fotó: Kaszás Bence

Aliz elmondta, náluk a legfontosabb a család. Szeretetteljes a légkör közöttük, összetartanak, amit még csak fokozott Edit két kisgyermekének az érkezése. Kálmánka három, a kis Editke egyéves. Aliz imádja a nagynéni szerepet, szívesen tölti a gyerekekkel a szabadidejét, amikor csak teheti.

„Nagyon szeretünk együtt lenni, keresztfiammal, Kálmánkával különleges a kapcsolatunk, én azt is megengedem neki, amit az anyukája nem. A kis Edit, habár még csak egyéves, már most ki tudja fejezni szavak nélkül is az érzelmeit. Nagyon nagy feltöltődés számomra, amikor együtt tölthetjük az időt.”

Az énekesnő úgy fogalmazott, egyúttal most már jobban látja azt is, hogy gyereket nevelni mekkora feladat és milyen nagy felelősség. Ezért igyekeznek a legtöbbet segíteni Editnek, aki a Pécsi Tudományegyetemen a klasszikus énekművész szakon mesterképzésen folytatja a tanulmányait.

Aliz mesélt a többi családtagról is. Édesapjáról, Nyári Károlyról és édesanyjáról is, aki most ünnepli a születésnapját. Már hagyomány, hogy Aliz saját készítésű tortával lepi meg az ünnepelteket a családban.

„Anya egy igazi szupermami. Ő egyszerűen folyamatosan azon mesterkedik, hogy nekünk, a család minden tagjának minden a legjobb legyen a karrierünkben és az élet bármely területén. Értünk él, a háttérben nagyon sokat dolgozik.”

A családnak közel 20 éve van saját produkciós irodája, melyet az édesanya, Edit vezet, a fellépéseket és a koncertszervezési feladatokat ellátva, de természetesen az otthoni teendőket is maradéktalanul elvégzi.

„Mindent a családjáért tesz, ez nagyon sokat jelent nekünk. Ma van édesanyám születésnapja, így ma én készítem az ünnepi menüt a család részére.”

Aliz és Edit öccse, ifjabb Nyári Károly a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem klasszikus zongora szakán harmadéves hallgató. Az énekesnő az édesapjáról pedig úgy nyilatkozott, hogy ő egy igazi csupaszív ember. A pályáján is az vezérli a művészt, hogy a zenéjén keresztül szeretetet adjon az embereknek.

A jövővel kapcsolatban Aliz elmondta:

„A karácsony közeledtével az ünnepi időszakban sok élő zenekaros koncertünk lesz, adventi turnéra készülünk. Szólóban sok szép feladat vár rám, de fellépek édesapámmal együtt is számos koncerten. Edit is egyre több alkalommal színpadra lép, a kiemelt koncertekről ő sem hiányozhat. A koncertek és fellépések mellett pedig készülőben van az új dalom, a Félóra nyár című dal folytatása, melyet a jövő év elején hallhat majd a közönség.”

Fotó: Kaszás Bence

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Nézegessen lézengő Magyar Péter-tüntetőket - videó

origo.hu

Itt van Oroszország válasza az Amerikai segélyre

borsonline.hu

Kórházból kaptuk a hírt: balesetet szenvedett Zámbó Krisztián

hirtv.hu

Deutsch Tamás figyelmeztet Magyar Péter kapcsán + videó

ripost.hu

Házasság első látásra: Petra és András újra együtt!

magyarnemzet.hu

Döbbenet, amit az amerikai kémügynökség állít az orosz elnökkel kapcsolatban

origo.hu

Nagy a baj az ukránokkal Lengyelországban

astronet.hu

Ennek a 4 csillagjegynek új időszámítás veszi kezdetét az előre induló Merkúrral

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZTÁRDZSÚSZ

Tóth Andi kiakasztotta a rajongóit: Akkor a pénz mégis jó belőle?

SZTÁRDZSÚSZ

„Anyukámmal sem használnék egy fürdőszobát” – A Kőgazdag Fiatalok sztárjával nehéz együtt élni

SZTÁRDZSÚSZ

Janicsák Veca meglepő titkot árult el: "elvesztette az intimitását"

SZTÁRDZSÚSZ

Zokogva közölte barátnője: elhunyt a Survivor játékosa

SZTÁRDZSÚSZ

"Tervezett baba?" - Nekiestek a netezők a terhes magyar reality sztárnak

SZTÁRDZSÚSZ

Rossz hír: Kárpáti Rebeka állapota sokkal súlyosabb, mint gondoltuk

SZTÁRDZSÚSZ

Megint új autóban látták a TV2 kőgazdag sztárját