Létrehozva: 2023.03.07.
Módosítva: 2023.03.07.

Milliókat ad a kárpátaljai magyaroknak Mága Zoltán - videó

Több mint 50 millió forintos bevételével segítette már a Kárpátalján élőket.

Csaknem egymillió forintos adományt adott át Mága Zoltán a Kárpátaljáról érkező magyar nagycsaládosoknak. Emellett egy óriási, gyógyszerekkel teli dobozzal is megajándékozta a kárpátaljaikat.

Fotó: Mónus Márton / MTI

Mága Zoltán többször is meglátogatta személyesen is a határ menti településeket, adományokat vitt. A háború kitörése óta a Liszt Ferenc-díjas hegedűművész koncertekkel és azok több mint 50 millió forintos bevételével is segítette már a Kárpátalján élőket. A Tényeknek most azt mondta, a célja minél több embernek segíteni a jövőben is.

 

2022-ben több mint 50 jótékonysági koncertet szerveztünk, és annak bevételét a háború elől menekülni kényszerülő embertársainknak ajánlottunk fel

 

- fogalmazott Mága, majd folytatta:

Arra kérem a honfitársaimat, hogy továbbra is legyenek humánusak, és segítsék, támogassák a rászoruló embereket, hiszen mi a béke pártján állunk. Bízzunk benne, hogy mihamarabb vége lesz!

 

- Vannak helyzetek, amikor másoknak segítséget adni nem csak lelkiismereti kérdés, hanem emberi kötelesség. Én így tekintek azokra az embertársaimra, azokra a családokra, akik az ukrajnai háború elől menekülnek, akik mindenüket hátrahagyva kérnek oltalmat hazánktól. Mi a béke pártján állunk. Humánusak vagyunk, és erről már számos alkalommal tanúbizonyságot tettünk. A magyar nép segítőkész, jószándékú, befogadó. Oltalmat ad azoknak, akik bajba kerültek, akiket emberi, ipari, vagy természeti katasztrófa sújt. A most zajló 100 templomi jótékonysági koncertsorozatunk eddigi, több mint félszáz eseményével is azokat a kisgyermekes családokat segítettük, akik Ukrajna területéről, Kárpátaljáról kényszerültek elhagyni otthonaikat. 

 

Erdélyben, magyarországi településeken jószándékú emberek tízezrei fogtak össze, és az ökumenikus missziónk keretében példamutatóan cselekedtek. 

 

Koncertjeinkkel megmutattuk, mennyire egységes és szeretetteljes tud lenni a magyar nemzet. Jártam a határon, a menekültállomásokon, befogadott családoknál, vittünk több teherautónyi adományt, amire az adott helyzetben a legnagyobb szükség volt. És persze jó szót, reményt, szeretetet, és örömöt. Nem az eddigi adományok, hanem a jószándék bizonyítása, az önzetlen segítség számít. Mert aki csak egy jó szóval is segít, már az is sokat tesz a világ megmentéséért.
Köszönet minden embertársamnak, aki oltalmat ad a védteleneknek, aki segítséget ad a rászorulóknak, a bajban lévőknek, és vigaszt nyújt a szomorúságban. Köszönet mindenkinek, aki a 100 templomi jótékonysági koncertsorozatunk lélekemelő missziójának részesévé válik, aki karitatív missziónkat segíti. Köszönet Hanyu Zsoltnak is, aki saját festményét ajánlotta fel árverésre a XV. Budapesti Újévi Koncertünk alkalmával, hogy ezzel is segítsük a Nagycsaládosok Országos Egyesületét, és a kárpátaljai gyermekeket, családokat - írta Facebook-bejegyzésében Mága Zoltán

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Megkóstolta a macskaürülékből készült kávét Jákob Zoltán - videó

origo.hu

Drámai bejelentés: már III. Károly király temetésére készülnek

mindmegette.hu

Kivonul a Spar az országból? Itt a cég magyar elnökének válasza

magyarnemzet.hu

Jürgen Klopp és Mohamed Szalah összeveszett, az edző rossz hírt közölt

origo.hu

Fürdőruhában mutatta meg magát Iszak Eszter - kép

mindmegette.hu

Valóban tilos füvet nyírni hétvégén? Itt az igazság!

ripost.hu

Az ukrán gázellátást támadják az oroszok

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZTÁRDZSÚSZ

Tóth Andi kiakasztotta a rajongóit: Akkor a pénz mégis jó belőle?

SZTÁRDZSÚSZ

„Anyukámmal sem használnék egy fürdőszobát” – A Kőgazdag Fiatalok sztárjával nehéz együtt élni

SZTÁRDZSÚSZ

Janicsák Veca meglepő titkot árult el: "elvesztette az intimitását"

SZTÁRDZSÚSZ

Penelope Cruz 50 évesen is igazi bombázó - galéria

SZTÁRDZSÚSZ

Ilyet még nem láttál! Marics Petivel koncertezhetne a Romantic

SZTÁRDZSÚSZ

Heti Top5: Összejött a Házasság első látásra két sztárja, Manuel kiverte a biztosítékot

SZTÁRDZSÚSZ

Friss fotón a terhes Iszak Eszti: a tengerparton mutatta meg gömbölyödő pocakját