Létrehozva: 2023.06.04.

Így győzték le fóbiájukat Young G Béci és felesége

A rapper és felesége nemrég egy tréningen vettek részt, ahol a repüléssel kapcsolatos félelmeiket oszlatták el. Béci és Norina ezzel a kurzussal megismerhették, hogyan működik egy repülő, milyen feladatai vannak a személyzetnek.

Mióta a repülőket tömegközlekedésre is használják, azóta jelen van a repüléstől való félelem. Sokan nem is gondolnak bele, mennyien tartanak a légiközlekedéstől. Young G Béci és felesége, Norina már számtalanszor ültek repülőn, de mióta gyermekeik vannak, szépen lassan nekik is részévé vált az aggodalom az utazásaiknak. Ezért nemrég barátjuknak, Cooky-nak hála felkerestek egy tréninget. Itt az emberek szembenézhetnek a repüléssel kapcsolatos félelmeikkel.

„Nagyon érdekes, és tanulságos volt a számunkra. Nem is gondolná az ember, hogy valójában mennyien is félnek a repüléstől. Nemcsak mi vagyunk így, de a felmérések szerint a repülőn egy hat fős sorban ülők közül legalább egy embert érint a repülés félelme” – vágott bele lelkesen a rapper.

Mindenre felkészül a személyzet…

Két nap alatt rengeteg információt kaptak a személyzet munkájáról. Még Béciék is meglepődtek azon, hogy milyen különböző emberek vannak, akik félnek a repüléstől.

„Meglepő lehet, hogy mennyi embert érint az aviofóbia. Volt olyan, aki orvos volt és csak azért nem dolgozik Amerikában, mert félt gépre ülni. De volt, akinek az édesapja a Malévnál volt vezetőpilóta, de ő mégis fél a repüléstől” – mesélte. 

Mindenkinek ajánlani tudom, rengeteg mindenre rávilágítanak, miért van turbulencia, miért van az, ha véletlenül leesik az oxigénmaszk. Természetesen olyan emberek mondják el ezeket, akik már több évtizede repülnek. Nekünk például egy stewardess, aki 30 éve dolgozik a repülőkön és egy pilóta, aki több tízezer órát repült már gépen. Illetve volt egy pszichológus is, aki relaxációs technikákat mutatott

 – számolt be az izgalmakról Béci és Norina.

Young G Béci és Norina a pilótával
Fotó: Young G Béci

Nem csak elméleti, de gyakorlati oktatásban is részesültek az ott lévők, Béciék például egy repülőgép-szimulátorba is beülhettek. Valamint azt is megtudták, hogy a fedélzeten dolgozóknak milyen sokrétű a munkája.

Én sem voltam tisztában vele, hogy ha félsz vagy szorongsz, akkor nyugodtan szólhatsz a személyzetnek. Van kiképzésük elsősegélyre, pszichológiai gondviselésre, és orvosi ellátásra is– mesélték, majd azt is hozzátették, hogy a pilóták életébe is betekintést engedtek nekik. Így megtudták, hogy több alternatívával is készülnek egy-egy út alkalmával, és minden esetre felkészülnek a földi és légi személyzet tagjai.

Megtudták, mit nem és mit érdemes használni stresszoldásra

Béciék azt is megtudták, hogy a repülés alkalmával nem a legjobb, ha az utasok alkohollal vagy gyógyszerrel próbálnak úrrá lenni a félelmeiken.

Bevallom, én is volt, hogy egy-egy pohár borral igyekeztem enyhíteni az aggodalmaimon, de nem jó. Ott fent az alkohol és a gyógyszer hatása is akár három-, hatszorosa a szervezetre, mint lent a földön. De akik hajlamosak a szorongásra, annak a kávét sem ajánlják, mert annak a hatása is megsokszorozódik. Azt javasolták például, hogy az izgalmak és a félelmek ellen rágjon az ember mondjuk gumicukrot.

„Így az agy elfelejti a félelmet és az evésre koncentrál. Az utazás közös felelősségünk, ezért sokkal jobb ilyen tájékoztatásokra eljárni, mint saját megoldást keresni, amiből baj lehet” – zárta az élménybeszámolóját Béci és Norina.

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Megkóstolta a macskaürülékből készült kávét Jákob Zoltán - videó

origo.hu

Drámai bejelentés: már III. Károly király temetésére készülnek

borsonline.hu

Őt választotta: vele tölti minden szabadidejét a Házasság első látásra sztárja

magyarnemzet.hu

Ma 90 esztendős a Bud Spencer- és Terence Hill-filmek örökös „fogköpője”

metropol.hu

Házasság első látásra: kiderült az igazság az egyetlen házasságban maradt párosról

vg.hu

A ferihegyi repülőtér visszavásárlása csak a kezdet: még százmilliárdokat költenek rá – ezek a tervek

origo.hu

Fürdőruhában mutatta meg magát Iszak Eszter - kép

travelo.hu

Videó: Ingyen nézhetitek meg ezt a díjnyertes, magyar természetfilmet

ripost.hu

Újabb RTL-es műsor titkos szereplőlistája szivárgott ki

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZTÁRDZSÚSZ

Tóth Andi kiakasztotta a rajongóit: Akkor a pénz mégis jó belőle?

SZTÁRDZSÚSZ

„Anyukámmal sem használnék egy fürdőszobát” – A Kőgazdag Fiatalok sztárjával nehéz együtt élni

SZTÁRDZSÚSZ

Janicsák Veca meglepő titkot árult el: "elvesztette az intimitását"

SZTÁRDZSÚSZ

Penelope Cruz 50 évesen is igazi bombázó - galéria

SZTÁRDZSÚSZ

Ilyet még nem láttál! Marics Petivel koncertezhetne a Romantic

SZTÁRDZSÚSZ

Heti Top5: Összejött a Házasság első látásra két sztárja, Manuel kiverte a biztosítékot

SZTÁRDZSÚSZ

Friss fotón a terhes Iszak Eszti: a tengerparton mutatta meg gömbölyödő pocakját