SZTÁRDZSÚSZ

Szerző Natasha

Létrehozva: 2024.02.27.

"Fogyni nem lehet tőle" – szakértővel lepleztük le Berki Mazsi új fogyókúrás módszerét

Egyes szakértők azt állítják, megtalálták a fogyás csodaszerét, ami szinte minden háztartásban fellelhető. Még Berki Mazsi is kipróbálta az új őrületet.

Berki Mazsi elképesztő formában van, ehhez kétség sem fér, azonban ezt az állapotot kőkemény edzésekkel és megfelelő táplálkozással érte el. Életmódváltását kislánya, Emma születése után kezdte el, és bár elérte már a régi formáját, ő nem akarja abbahagyni a sportolást. Már csak azért sem, mert a boksz az élete részévé vált, s van, hogy még betegen is lemegy a terembe, hogy üssön párat...

berki mazsi
Berki Mazsi kipróbálta az új, fogyókúrás őrületet  (Fotó: Fehér Gábor)

Berki Mazsi és a fogyókúrás csodaszer

Azt kijelenthetjük, hogy Mazsinak nincsen szüksége diétára, ám ő ennek ellenére is kipróbálta az új fogyókúrás csodaszert. Nem húzzuk az időt, lelőjük a poént: a nagy titok a citromos víz és a chia mag keveréke. Legalábbis egyes szakértők szerint az, akik állítják, ez lehet a fogyás kulcsa is. Mazsi ezt a Fókusz riportjában ki is próbálta a kamerák előtt.

Chia magot már fogyasztottam, illetve volt egy időszak az életemben, amikor minden reggel citromos vízzel indítottam a napomat. Az is nagyon jó volt, mert alapból a citromos víz is étvágycsökkentő hatású, és egyébként nagyon finom íze is van

– mondta a riportban Mazsi, aki szerint hasznos lehet a folyadékpótlásra ez a keverék, főleg azoknak, akik nem szeretik a víz ízét. A felvétel persze eljutott a TikTokra is, ahol többen felháborodásukat jelezték ezzel kapcsolatban. Szerintük egy ilyen légből kapott dolgot nem lehetne a fogyás csodaszerének nevezni.

Ezek után kíváncsiak voltunk, mit mond erre egy dietetikus: mennyire állja meg a helyét ez az új praktika, és egyáltalán egészséges-e a fogyasztása?

Mi az igazság?

Somogyi-Kovács Anita sportdietetikus, egészségügyi szakértőt általánosságban kérdeztük arról, hogy milyen élettani hatásai lehetnek az új csodaszernek. Nos, az egyből kiderült, hogy fogyni biztosan nem lehet a chia mag és a citromos víz kombójával, azonban segíthetjük a szervezetünket, ha jó arányban fogyasztjuk. 

„A citromos víz esetében maga a citrom savtartalma sajnos a fogzománcot károsíthatja, így ha valaki citromos vizet, vagy egyéb gyümölcslevet fogyaszt, akkor utána érdemes tiszta vízzel öblíteni a szájat! Ha bármilyen magas rosttartalmú anyagot (zabkorpa, búzakorpa, chia mag, stb.), egy teáskanál mennyiségben 2 dl vízben elkeverve megiszunk, az valóban jót tehet, segítheti a bélrendszer állapotát, a telítettség érzést a gyomorban, mely hatására az adott pillanatban kevésbé lehet érezni az éhséget! Fogyni nem lehet tőle, de a magas rosttartalom, a megfelelő 2-3 liter folyadék napi szintű rendszeres fogyasztása hozzájárul a testtömeg karbantartásához!" kezdte a Ripostnak a szakértő, aki azt is elárulta, hogyan kell fogyasztani a chia magot. Ahogy ugyanis a felvételen látjuk Mazsinál, nem a legjobb módja annak, hogy bevigyük a szervezetünkbe, hiszen legalább 1-2 percig hagyni kell, hogy "ázzon" a folyadékban. 

A chia mag napi fogyasztási tömegének maximuma 15 g/nap a felnőttek részére. Ha valaki fogyasztani szeretné, akkor legalább 1-2 percig, de akár tovább is, hagyja állni a folyadékban. Szárazon fogyasztani ugyanis  nem szabad! Sőt, arra is figyelni kell, hogy a túlzott rostfogyasztás is okozhat gasztrointesztinális tüneteket, puffadást, székrekedést, egyes esetekben görcsöket is!

– fogalmazott Somogyi-Kovács Anita, aki szintén azt tanácsolja, hogy aki szeretne életmódot váltani és egészségesebben táplálkozni, inkább keressen fel egy szakembert. 

„Tulajdonképpen bárki, aki egészséges táplálkozást szeretné megvalósítani az életében vagy családjában, keressen megfelelő szaktudású dietetikust, aki felmérve a való egészségi állapotot az egyénre szabott tanácsokkal tud segíteni!" – tette hozzá.

Összességében tehát nem mondható csodaszernek az új fogyókúrás őrület, azonban ha odafigyelünk, hogyan fogyasztjuk, még előnyünkre is válhat. 

HŰHA

Berki Mazsi illetlenül viselkedett egy buddhista templomban

Berki Mazsi illetlenül viselkedett, amikor Buddhával pózolt

HŰHA

Berki Mazsi illetlenül viselkedett egy buddhista templomban

Berki Mazsi illetlenül viselkedett, amikor Buddhával pózolt

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Rendkívüli bejelentés érkezett a hazai üzemanyagárakról

origo.hu

Drámai közelségbe került a III. világháború

borsonline.hu

"Nincs még itt az az idő, hogy én tudnék erről beszélni tudjak" - zokogva nyilatkozott Majka felesége

hirtv.hu

Rendkívül súlyos vádakat fogalmazott meg az Egyesült Államok Oroszországgal szemben

mindmegette.hu

Gyalogosként állt be a McDrive-ba egy magyar srác, ő sem hitte el, ami ezután történt

mandiner.hu

Magyarellenes „szakértők" társaságában panaszkodott a CNN-en Gulyás Márton

origo.hu

Megszólalt a megcsalásról a Marics Petivel összehozott énekesnő

mindmegette.hu

Mit főzzek hétvégén? 14 recepttel segítünk, hogy finom étel kerüljön a családi asztalra

magyarnemzet.hu

Gyurcsányék kezén a Városháza: etikai kérdéseket is felvető fiaskó csúfítja Gál J. Zoltán fővárosi tevékenységét

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZTÁRDZSÚSZ

Itt a vége! Fekete-fehér képpel búcsúzott a TV2 sztárja

SZTÁRDZSÚSZ

Tóth Andi kiakasztotta a rajongóit: Akkor a pénz mégis jó belőle?

SZTÁRDZSÚSZ

„Anyukámmal sem használnék egy fürdőszobát” – A Kőgazdag Fiatalok sztárjával nehéz együtt élni

SZTÁRDZSÚSZ

„Ő volt az első rock and roll gitáristen” - Zokogva közölte családja, elhunyt a Grammy-díjas zenész

SZTÁRDZSÚSZ

Chris Hemsworth 9 éves fia nem apának szólítja őt – A színész elárulta, hogy miért

SZTÁRDZSÚSZ

Takáts Tamás: az unokámnak én leszek az első koncertélménye

SZTÁRDZSÚSZ

"Honnan vesz ennyi életerőt?" – G.w.M igazi terminátornak látja a terhes Kulcsár Edinát