Létrehozva: 2015.07.03.

Hamarosan olcsóbb lesz a görög nyaralás. Érdemes résen lenni!

Az államcsõd helyzet ellenére özönlenek a turisták Görögországba. A magyarok kedvét sem szegte a válság, nem mondják le a z utakat. Az Apollon Travel értékesítési vezetõje szerint még nõtt is a foglalások száma.

A görögországi nyaralásokat szervező Apollon Travel értékesítési vezetője Kiss Péter legalább 3 hete óráról órára követi a görög válsághelyzet eseményeit. Mint mondja, őt is meglepte, hogy az évente 20 ezer utazást bonyolító iroda forgalmára gyakorlatilag nincs hatással Görögország pénzügyi csődhelyzete.

Nincs pánik, süt a nap

„Ijedtség és pánik miatt egyetlen utat sem mondtak le ügyfeleink, sőt inkább fokozott érdeklődést tapasztalunk

a görög nyaralások iránt. Sem a szállással, sem az ellátással, sem az utaztatással nincs gondunk. Utasainkat egyrészt repülőn, másrészt autóbusszal juttatjuk el a nyaralóhelyekre. Az általunk használt légitársaság, a Travel Service járatai semmiképp nem lesznek törölve, mivel a vállalat nem görög tulajdonú. Buszos utaztatásnál az üzemanyag lehetne kérdéses, de a mi buszaink sosem Görögországban, hanem máshol, például Szerbiában vagy Makedóniában tankolnak.”

Árcsökkenés várható a kisebb szigeteken

Kiss Péter szerint a konkurens irodáknál sem tapasztalnak forgalomcsökkenést. „Az Apollon Travel kinti munkatársai ugyanakkor arról számoltak be, hogy a válság berobbanása óta a belföldi turizmus enyhén csökkent, vagyis a görög lakosság egyre inkább lemond a hétvégi tengeri kiruccanásokról. Ez a forgalomcsökkenés elsősorban a kisebb szigeteket érinti, így könnyen meglehet, hogy ezeken a helyeken előbb-utóbb olcsóbban is meg lehet majd elcsípni a szállásokat. Néhány héten belül érdemes lesz majd figyelni a last minute szállásajánlatokat. Ezzel kapcsolatban kihangsúlyoznám, hogy ez a lehetőség kizárólag helyben lesz reális, mi valószínűleg nem tudunk majd ilyet kínálni, mivel minden utunk elkelt.”

origo.hu

Döbbenetes látogatást tett Zelenszkijné, erre senki sem számított

origo.hu

Magyar Péter gazdasági vezetője és új anyósa elítélt bűnöző

borsonline.hu

Kitálalt a kórházi nővér: ezek a jelei, ha kinézett magának a halál

ripost.hu

Lehetetlen IQ teszt: zseni vagy, ha meg tudod oldani

hirtv.hu

Vezércikk: Vészjósló üzenet a magyar katonai vezetőtől: nem béketámogató műveletekre, hanem konfliktusokra kell felkészülni + videó

ripost.hu

Jákob Zoli üzent a Ferrariját összetörő Herczeg Csabinak: "ez nem teszi semmissé a 2-3 milliós kárt"

videa.hu

Malpura, joghurtos fánkocskák: hűsítő, gyümölcsös desszert -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Heti TOP5: Társra lelt a Házasság első látásra sztárja, Kőgazdag Aurélt nem engedték érettségizni és Jákob Zoli is elmondta a véleményét

origo.hu

Ne maradjon le! Foglaljon most időpontot álmai nyaralására egy titkos horvát tengerparton! (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-