Létrehozva: 2015.10.07.

Eltemethetjük magunkat a pályán, ha nem verjük Feröert

Rekop György (humorista, TrollFoci) írása a ripost.hu-nak. Bloggerünk legújabb bejegyzésében a magyar válogatott Feröer-szigetek elleni selejtezõmeccsérõl alkot véleményt.

A szigetcsoport területe 1395,74 négyzetkilométer, népessége 48 ezer 553 fő. 18 szigete egy kivétellel mind lakott. Ezeket az adatokat a Wikipedia internetes enciklopédia Feröer címszava alatt bárki megtalálhatja. Így semmitmondóak, de ha úgy nézzük, népességét tekintve Eger és Nagykanizsa között tanyázik, egy akkora területen, mint a ceglédi kistérség.

Természetföldrajzi és ipari tekintetben majdnem 100 százalékban kiszolgáltatott a tengernek, ennek következtében az egy főre jutó éves halfogyasztás az európai uniós átlag háromszorosa. Tulajdonképpen miattuk ilyen magas az uniós átlag.

Elképzelem a képet, hogy a feröeri kapitány, aki ebben az esetben lehet, hogy a civil életben tényleg halászhajó kapitánya, este bemegy a kikötői kocsmába, és leszűkíti a magyarok elleni keretet. Majd összetartás gyanánt együtt megnézik, és kiröhögik a Discoveryn az amerikai rákhalászok balfaszkodásait.

Tehát jelen pillanatban ebből a 48 ezer 553 főből választottak ki 20 embert, akiknek az a feladatuk, hogy feltartóztassák a 30 éve sikerre éhező magyar válogatottat. Akárcsak Az éhezők viadala. Tudom, meg fogom kapni megint, hogy egyoldalú a gondolkodásom, és hogy lenézem, és megalázom a tisztességes feröeri embereket, ami távol álljon tőlem.

De egész egyszerűen elképzelhetetlennek tartom, hogy odáig süllyedjen a magyar futball színvonala, hogy egy hazai vereségnek akár csak a gondolata is felmerüljön bárkiben.

Nagyon aranyosak, szerethetők tudnak lenni ezek a legtöbbször amatőr státuszú hobbilabdarúgók, kiegészülve néhány társukkal, akik harmad- és negyedosztályú bajnokságokban szerepelnek, de egy ennyire kiélezett szituációban nem lehetnek ellenfelei egy motivált, bizonyítási kényszerben lévő profi alakulatnak.

Hétfőn lent voltam Telkiben a sajtótájékoztatón, de nem az eseményre mentem, hanem azért, hogy tudjak váltani velük néhány szót. Mondhatom, többekkel is baráti a viszonyom, és ezt az alkalmat tudom kihasználni, hogy találkozzam velük.

Láttam rajtuk, ők is így gondolják, nincs hibalehetőség, ez a fix 1-es meccs, bármilyen körülmények között. Ehhez papíron egy ligaválogatott is elég lenne, de ha őszinték vagyunk, a Gyirmót agyonverné Feröert! Amennyiben egy bajnokságban szerepelnének.

- Bazsi, mi lesz a bálnavadászok ellen?

- Ááá, sima, szóba nem jöhet más, mi van veled??? Ott eltemetem magam a gyepen, ha nem 3 pont!

Böde Danit megkérdezte egy újságíró, hogy nagy a nyomás, újra válogatott, nem izgul? Dani a lehető „legbödésebben” odavágta, hogy ő hova izguljon? Izguljon az, aki beválogatta… És ott van Storck mester… Aki a románok elleni meccset megelőző sajtótájékoztatón, egy vidám, jó kedélyű, elegáns figura benyomását keltette, most sokkal inkább hasonlított egy százéves szamurájra, aki éppen seppuku-hoz készülődik.

Lehet, hogy én vagyok mostanában szar passzban, és rosszul láttam, de nektek nem tűnt fel, hogy Storck őszült, mióta kapitány? Na, mindegy, az látszik, hogy ő be van feszülve rendesen, pedig aztán, ha nem jutnánk ki, ő lenne a legutolsó, akit hibáztatnánk.

Tudom azt is, hogy eljutnak hozzá a hírek, ezért elmondom, nem kell izgulnia, hisz nem azon múlik a dolog, hogy éppen a népakarat miatt behívja-e Bödét, vagy belátja, hogy értelmetlen ennyire ragaszkodnia a Szalai-témához.

Stiebert sajnálom, hogy kihagyta, de hát ízlések és pofonok. Mindent összevetve jöhetne ide még hétezer karakternyi sunyi ömlengés arról, hogy milyen sorsdöntő ez a meccs. Csapkodhatnánk strandpapuccsal szarabbnál szarabb közhelyeket, hogy kinek a kijének a szerencséje van mások kezében. Nem teszem, mert őszintén ki kell mondani, hogy nincs más elfogadható eredmény csütörtökön, csak a győzelem.

Pláne úgy, hogy számomra, és rajtam kívül sok százezer futballszerető ember számára, felfoghatatlan módon, az UEFA annullálta a minket elmarasztaló döntését. Tehát a körülmények még kedvezőbbek lettek, éppen ezért nem mentem be a sajtótájékoztatóra, mert azt az egyet tudtam volna kérdezni tőlük: elgondolkodtak-e azon, hogy más sportágat keresnek abban az esetben, ha kikapnak itthon Feröertől?

És ezt meg nem akartam. Mert ezt ők is érzik.

origo.hu

Itt az oroszok nukleáris tengeralattjárója, ami mindent elpusztíthat

origo.hu

Kiadta a parancsot Putyin, véres bosszú jön

borsonline.hu

Akikre mindig számíthatsz: ez a 3 csillagjegy a legmegbízhatóbb mind közül

vg.hu

Dráma az M1-es autópályán: híres magyar ezredes halt meg a balesetben

ripost.hu

Kőkemény IQ-teszt: kiemelkedő az intelligenciád, ha ezt megfejted

hirtv.hu

Itt a magyarázat Magyar Péter minősíthetetlen viselkedésére + videó

ripost.hu

Feje tetejére áll a világ, de 4 csillagjegy számára fantasztikus időszak következik Európa főboszorkánya szerint

travelo.hu

Három évtizeddel ezelőtt szerettek egymásba, most együtt vezetnek repülőgépeket

ripost.hu

Szoboszlai miatt egymásnak ugrottak; könnyek szöktek Klopp szemébe

videa.hu

Malpura, joghurtos fánkocskák: hűsítő, gyümölcsös desszert -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Átveszik az irányítást az égiek, 3 csillagjegy élete fenekestül felfordul!

origo.hu

Ne maradjon le! Foglaljon most időpontot álmai nyaralására egy titkos horvát tengerparton! (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

TÜZELŐÁLLÁS

Megviselik az események, Szoboszlai eltűnt az emberek elől

TÜZELŐÁLLÁS

"Egyetlen komoly ellenfél" - születésnapi ajándék lenne az olimpia a legendás kapitánynak

TÜZELŐÁLLÁS

Dárdai Pált az önvédelem vezérelte, jól tette, hogy faképnél hagyott mindenkit

TÜZELŐÁLLÁS

Szoboszlai miatt egymásnak ugrottak; könnyek szöktek Klopp szemébe

TÜZELŐÁLLÁS

„A bajnokcsapat ellen lehet javítani" - A Fradi ellen feledtetnék a súlyos verést

TÜZELŐÁLLÁS

140 emberéletet követelt már: Ralf Schumacher félti a fiát a gyilkos pályától

TÜZELŐÁLLÁS

Fegyverrel ijesztett a rosszalkodó gyerekekre a zakkant MMA-harcos - Videó