Orbán Viktor: Magyarország támogatja a kínai békekezdeményezést

INSIDER
Létrehozva: 2016.02.15.

Kazah milliárdosok irányítják a focivilágot?

Egyre több érdeket sért a titkos szerzõdéseket, FIFA-szabályokba ütközõ záradékokat kiszivárogtató Football Leaks munkássága. A portugál csoportra már világhírû focisták, klubok, cégek vadásznak. A szálak Kazahsztánig nyúlnak.

A Football Leaks titkos megállapodásokat, helyenként FIFA-szabályokba ütköző záradékokat szivárogtat ki. Állításuk szerint a korrupció ellen küzdenek, azt szeretnék, ha minden átlátható lenne a futballvilágban. Az érintetteknek persze ez nem tetszik.

A %RIPOST% már beszámolt arról, hogy a Real Madrid játékosának, Toni Kroosnak a szerződését nyilvánosságra hozták, de azt is megtudták, hogy David de Gea mennyit keresett volna a királyi gárdánál. Sőt, a portugál csoport jóvoltából immár az is egyértelmű, hogy Gareth Bale vagy Cristiano Ronaldo került-e többe a Realnak.

Mi köze a kazahoknak a futballelithez?

Emellett a Manchester United, a Zenit, az FC Porto és a Sporting kényes ügyeiről is lerántották a leplet, vagyis valóban a nemzetközi futballelitet szorongatják. Az érintett klubok, cégek mellett például Kroos és Mesut Özil is pert indít ellenük.

Viszont világsztárok ide, mamutklubok oda, a szálak fura mód a világ 9. legnagyobb területű országaként is futballtörpének számító Kazahsztánba vezetnek.

A közép-ázsiai ország az európai orosz területektől egészen Kínáig húzódik. Futballját másfél évtizede sorolják Európához, addig az ázsiai szövetséghez tartozott. A válogatott szinten a "futottak még" kategória (szövetségi kapitányunk, Bernd Storck sem segített rajta korábban), még ha a mieinket most áttételesen ők ütötték is el a legjobb csoportharmadik helytől az Eb-selejtezőkön.

 

(Kattints! Folytatás a következő oldalon!)


Ellenben klubszinten, a világméretű reklámra vágyó, olimpiai rendezésre is pályázó Kazahsztán zászlóshajója, az FK Asztana ősszel robbantott a Bajnokok Ligájában. A legnagyobb állami vállalatok - a postától az olaj- és gázkonszernig - pénzével mesterségesen telepumpálva. Megérte, első közép-ázsiai csapatként jutott a főtáblára, ahol döntetlent játszott a Benficával, az Atlético Madriddal, és nem bírt vele a Galatasaray sem.

A jó informátorokkal, titkos anyagokat csepegtetve dolgozó Football Leaks először azzal robbantott, hogy a Twente kapcsolatát kezdték firtatni a futballvilág egyik legbefolyásosabb vállalatával, a kazah hátterű Doyen Sportsszal.

A holland klub 2014-ben megegyezett velük, hogy hét játékosuk átigazolási jogát 5 millió euróért eladják a Doyennek. A szerződést még azelőtt kötötték, hogy a FIFA megtiltotta volna a harmadik fél tulajdonjog-birtoklását.

Már vadásznak a Football Leaksre

A Doyen mögött főképp kazah milliárdosok állnak, és természetesen nem tetszik nekik a Football Leaks munkássága, hiszen folyamatosan korrupciót emlegetnek velük kapcsolatban.

A kazahok most azt állítják, hogy a portugál oknyomozó csoport megzsarolta őket: egymillió eurót kértek a további hallgatásért cserébe, hiszen lenne még miről beszámolniuk - írta a Mirror.

A Doyen emailekkel bizonyítja, hogy a Football Leakstől kapták a zsaroló levelet. A portugálok tagadnak, és azt híresztelik, a rendőrség mellett egy magánnyomozó céget is rájuk állított a Doyen, amely kőkeményen vadászik a csoportra.

Közben a FIFA hivatalosan üdvözölte a Football Leaks tevékenységét, ami alapot adhat a folytatásnak: ha a szövetség a csoport mellé áll, a java csak most következik...

origo.hu

Orbán Viktor: Magyar fogadtatás - videó

origo.hu

Újra együtt Stana Alexandra és egykori párja

borsonline.hu

„Jön a gyerek” – óriási örömhírt jelentett be Tóth Gabi szerelme, Papp Máté Bence

mandiner.hu

„Paranoiás”, „hülyét csinál magából”, „kicsinyes” – már Magyar Péter híveinek is sok volt az internetblokkolós konteó

ripost.hu

Égben írt szerelem? Három csillagjegy szívét dobbantja meg az univerzum!

magyarnemzet.hu

Hamarosan nagy bejelentést tesz Orbán Viktor és Hszi Csin-ping – kövesse nálunk élőben

origo.hu

Újabb hír érkezett a rákos beteg Katalin hercegnéről

mindmegette.hu

Rosszul teszed, ha így eszed a tükörtojást! A szakértő elmondja, hogyan illene

she.life.hu

Baráti körben– undercover összefogás (hirdetés)

ripost.hu

A kutatók is elsápadtak attól, ami a tenger mélyén fogadta őket

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

azenkertem.feol.hu

Mutasd meg a gyönyörű veteményesed, virágos- vagy balkonkerted és nyerj 1 millió forintot!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

TÜZELŐÁLLÁS

Megviselik az események, Szoboszlai eltűnt az emberek elől

TÜZELŐÁLLÁS

"Egyetlen komoly ellenfél" - születésnapi ajándék lenne az olimpia a legendás kapitánynak

TÜZELŐÁLLÁS

Dárdai Pált az önvédelem vezérelte, jól tette, hogy faképnél hagyott mindenkit

TÜZELŐÁLLÁS

Leszállt a buszról, azonnal letartóztatták a brazil válogatott futballistát

TÜZELŐÁLLÁS

Súlyos döntést hoztak Újpesten, nem kérnek a Fradiból

TÜZELŐÁLLÁS

Százezerből kijön egy ebéd, sokkoló árak a Forma-1-es futamon

TÜZELŐÁLLÁS

Jól néznek ki! Divatbemutatót tartottak a magyar sport napján - Galéria