Létrehozva: 2016.10.08.

Csalódás! Bravúrok helyett ezt kaptuk a Storck-csapattól

A magyar válogatott súlyos egyéni hibáknak köszönhetõen 3-2-re kikapott Svájctól, és nagyon nehéz helyzetbe került a csoportjában.

Sok minden előfordult már a magyar válogatott 114 éves történetében, de olyan még nem, hogy két egymást követő vereséget megünnepeljen a publikum.

Márpedig most ennek vagyunk tanúi: Bernd Storck együttese a belgáktól elszenvedett Eb-zakó után – közte egy kudarccal felérő döntetlennel Feröeren - Svájctól is kikapott, és a szurkolók egy árva kritikát sem fogalmaztak meg a Groupama Arénában.

Sőt, éltették a csapatot! Ha valaki péntek este, a lefújás után toppant a stadionba, azt hihette, győzelmet ünnepelnek, holott csak a küzdőszellemet, a megalkuvást nem tűrő, vállalható teljesítményt díjazta a közönség.

Szokás mondani, így ki lehet kapni, azt viszont a %RIPOST% teszi hozzá, hogy túl sok volt az aggasztó jelenet. Mi inkább csalódtunk, soroljuk, miért!

Bravúrok és szerencse

Amíg Király Gábor döbbenetes bravúrokkal járult hozzá a sikerekhez a norvégok elleni pótselejtezőn és az Eb-n, addig utódja, Gulácsi Péter csak átlagos produkciót nyújtott az első igazán nagy csatáján. A három kapott gól közül az utolsóhoz nem volt köze, de szerintünk az első kettőnél szívesen visszapörgetné az idő kerekét…

Három egymást követő tétmeccsén, Oslóban, Budapesten és Bordeaux-ban is a szerencse kegyeltje volt a magyar válogatott. A norvégok és az osztrákok ellen is időnként hálát rebegtünk a mindenhatónak, úgy tűnt, Bernd Storck együttese a Fortuna kedvezményezettje.

Ennek azonban vége. Már a belgák ellen sem segített rajtunk, majd Feröeren sem pattogott úgy a labda a hazai kapu előtt, mint egy évvel korábban, amikor szintén szenvedtünk, de végül nyertünk Torshavn-ban. Pénteken pedig Svájc könyörtelenül kihasználta a hibáinkat, már a kapufa sem „avatkozott” közbe…  

Egyéni hibák és Dzsudzsák

Utóbbi négy tétmérkőzésén a magyar válogatott tíz gólt kapott. Ilyen átlaggal lehetetlen meccset nyerni, pénteken a védelem valamennyi találatban ludas volt. Lang Ádám százból 99-szer alighanem eltakarítja az olyan labdát, amelynél ezúttal lyukat rúgott, de szerintünk ott már nincs mentség, ha egy bedobást kétszer (!) is tovább csúsztatnak a 16-osunkunk belül, mint a harmadik gól előtt. Súlyos hibák borzolták a kedélyeket.

Dzsudzsák Balázs ezúttal sem tudott a csapat élére állni. A mezőnyben észrevétlen maradt, három szabadrúgása közül egyik sem volt veszélyes, és hiányzott belőle az a tűz, mint amivel mondjuk a norvégok elleni budapesti visszavágót futballozta végig. Ráadásul ez csak rosszabb lesz, hiszen hétről hétre nívótlan bajnokságban szerepel…

Bravúr kell

Ha a magyar válogatott hétfőn legyőzi Lettországot, akkor lőtávolban marad számára a második hely, ami pótselejtezőt érhet. Ehhez viszont bravúrra lesz szüksége, Svájcban és Portugáliában is pontot vagy pontokat kell szereznie, hiszen jelenleg két meccs után egyetlen ponttal szerénykedik.

Ha viszont hétfőn nem nyer Rigában, akkor a szurkolóknál is betelik a pohár, ők is csalódni fognak. Olyan gyorsan elfelejtik a svájciak elleni hajtós játékot, mintha meg sem történt volna. Több kudarcot már nem fognak megünnepelni…

Ez is érdekelhet

origo.hu

Már a rajt előtt baleset volt az F1-es Miami Nagydíj sprintfutamán - élő

origo.hu

Újabb megdöbbentő hírek érkeztek a rákos Katalin hercegnéről

mindmegette.hu

A 13 leggyorsabb ebédrecept hétvégére, hogy ne strázsálj a konyhában

vg.hu

Az egyik legnagyobb magyarországi akkumulátorgyár: most jelentették be, máris betelt az összes állás

ripost.hu

Még el sem kezdődött, máris megbukott a nézőknél a Való Világ

vg.hu

Az egyik legnagyobb magyar bolt bejelentette: végleg csökkenti a hús árát, akár az ötödével is

origo.hu

Nagyon beteg a Dancing with the Stars táncosa

ripost.hu

Újabb lehetetlen teszt, az emberek 1 százalékába tartozol, ha sikerül

ripost.hu

3 csillagjegynek májusban furcsa üzenetet küld az őrangyala

ripost.hu

Házasság első látásra: Egy év után vajon együtt van Enikő és Peti?

ripost.hu

Vége: Elbúcsúzott Jákob Zoli, ennyi volt

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

TÜZELŐÁLLÁS

Megviselik az események, Szoboszlai eltűnt az emberek elől

TÜZELŐÁLLÁS

"Egyetlen komoly ellenfél" - születésnapi ajándék lenne az olimpia a legendás kapitánynak

TÜZELŐÁLLÁS

Dárdai Pált az önvédelem vezérelte, jól tette, hogy faképnél hagyott mindenkit

TÜZELŐÁLLÁS

„Nagyra van magával” – a legenda szerint ő a Liverpool legönzőbb játékosa

TÜZELŐÁLLÁS

„Az elmúlt két nap nem volt egyszerű" - óriási tétért játszik a magyar válogatott

TÜZELŐÁLLÁS

„Hagyd abba!” – megint kötekednek Liverpoolban Szoboszlaival

TÜZELŐÁLLÁS

„Próbáljuk magunk mögött hagyni..." – Ilyen a hangulat a magyar válogatottnál a balhé óta