TÜZELŐÁLLÁS

Szerző LL

Létrehozva: 2024.03.16.

Szexbotrány robbantja szét a világ legjobb csapatát

Drámai következményekkel járhat a Forma-1 egyeduralkodójánál kitört balhé. Nem "csak" Verstappent veszti el a Red Bull istálló?

Hol van már a Mercedes 8 éven át tartó egyeduralma?! A 2021-es trónfosztás óta az utóbbi három versenyzői és két konstruktőri világbajnoki címet a Red Bull söpörte be. A világ jelenlegi legjobbja, az osztrák gárda remek sorozatának hirtelen szakadhat vége: a riválisok megérezték a vérszagot, és Christian Horner csapatfőnök szexbalhéját kihasználva szétszednék a sikercsapatot.

Ha Horner (jobbra) marad, Verstappen megy a Red Bulltól?
Ha Horner (jobbra) marad, Verstappen megy a Red Bulltól?     /    Fotó: AFP

Az istálló vezetőségében hetek-hónapok óta ádáz hatalmi harc dúl. Az egyik oldalon a szaftos botrányt egyelőre megúszó Horner (egy korábbi női alkalmazott pikáns tartalmú üzenetek küldésével vádolja), a másikon a már 80 éves Helmut Marko körül csoportosulnak az erők. Utóbbi évtizedek óta az energiaitalgyártó konszern teljes motorsport-részlegének vezetője. A legnagyobb gondot az jelenti kettejük viszályában, hogy a csapat szupersztárja, a Hamilton trónfosztójaként sorozatban a negyedik vb-címe felé száguldó Max Verstappen egyértelműen mellette áll. Szintén egykori F1-pilóta apja, Jos Verstappen különösen harciasan támadja Hornert. Fia távozásával fenyegetőzik arra az esetre, ha a leszerepelt – de továbbra is nagyhatalmú – brit csapatfőnök marad a Red Bullnál.

A korábbi Spice Girl, Geri Halliwell férjével szembeni, felmentéssel zárult belső vizsgálat miatt nőjogi szervezetek a Red Bull termékeinek bojkottjára szólítottak föl. Így nem kizárt, hogy a tulajdonosok inkább megszabadulnak tőle. Ha mégsem, az F1-et uraló Verstappen szerződésében sajtóhírek szerint szerepel egy záradék: szerint ha Marko távozik a csapattól, a szezon végén ő is mehet.

Ezt használná ki a Mercedes, amely 2024 végén a Ferrarihoz igazoló hétszeres vb-győztese, Lewis Hamilton helyére igazolná Verstappent. A legfrissebb hírek szerint pedig egy meglepőbb Aston Martin-ajánlatra is igent mondhat. Horner előbb úgy nyilatkozott a témáról, hogy biztos benne, Verstappen kitölti a 2028-ig érvényes szerződését, de pár nappal később más hangot ütött meg:

– Sohase mondd, hogy soha! Ha egy versenyző nem akar maradni, akkor máshová megy. De nem látom okát, miért hagyná itt valaki ezt a csapatot. Ugyanakkor mint az életben általában, senkit sem lehet kényszeríteni valamire, csak mert létezik egy papír. Ha valaki nem akar ebben a csapatban maradni, akkor nem muszáj az akarata ellenére itt maradni. Ez vonatkozik azokra is, akik a gépeket üzemeltetik, tervezők vagy támogató szerepkörben vannak – mondta Horner.

Utóbbival kapcsolatban fontos hír, hogy a Red Bull belső hatalmi harca hatására a Ferrari kivetette a hálóját a jelenlegi legjobb csapat legjobb szakembereire, mérnökeire. Féltucatnyi részlegvezető mellett az osztrák istálló "szuperagyaként" emlegetett technikai igazgatót, Adrian Neweyt is csábítják az olaszok, akik 2025-től Hamiltonhoz méltó szupercsapatot akarnak építeni.

Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet. 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Így bántalmazta feleségét Magyar Péter - itt a teljes rendőrségi jegyzőkönyv!

origo.hu

Sokkoló iskolai késelés Bőnyben: egy hatodikos lány szúrta meg osztálytársát

mandiner.hu

Mérő Vera: Az, hogy egy gyerek anyja leszek-e, vagy a macskámmal akarok élni, az én döntésem

ripost.hu

„Megjelent az életemben” - Nem engedik el egymás kezét, ez a férfi áll Hunyadi Donatella mellett

magyarnemzet.hu

Félelmetes videó jelent meg az orosz pilóták kegyetlen pusztításáról

origo.hu

Nevet változtatott és külföldre költözött a Megasztár egykori énekesnője

ripost.hu

Lehetetlen teszt, ha megfejted az emberek 1 százalékába tartozol

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

TÜZELŐÁLLÁS

Megviselik az események, Szoboszlai eltűnt az emberek elől

TÜZELŐÁLLÁS

"Egyetlen komoly ellenfél" - születésnapi ajándék lenne az olimpia a legendás kapitánynak

TÜZELŐÁLLÁS

Dárdai Pált az önvédelem vezérelte, jól tette, hogy faképnél hagyott mindenkit

TÜZELŐÁLLÁS

Verekedés az NB II-es focimeccsen: szögletzászlóval kergették a biztonságiakat - Videó

TÜZELŐÁLLÁS

Kalasnyikovval tartotta rettegésben a párját: átélt borzalmairól pakolt ki a világbajnok exe

TÜZELŐÁLLÁS

„Húzz már el innen!” – Szoboszlait nem kímélik, betelt a pohár a szurkolóknál