Létrehozva: 2018.03.24.

Ezt süsd húsvétkor pogácsa helyett, biztos lesz a siker

Újulj meg te is a tavasz leggyönyörûbb ünnepén. Készíts meglepetést az italokhoz, ez a finomság egyszerûbb, mint a pogácsa. A hozzád érkezõ húsvéti locsolók is imádni fogják majd.

Újulj meg te is tavasszal, találj ki valami egészen mást, mint amit ilyenkor szoktál készíteni! Segítünk: mi lenne, ha idén nem csak sajtos és tepertős pogácsát kínálnál az ünnepi italokhoz?

Helyette vegyél egy csomag leveles tésztát és töltsd meg bármivel, amit csak találsz otthon. Légy kreatív. Ha kész, tekerd fel, vágd kis darabokra. Úgy süsd, mint a kakaós csigát vagy a Ferdinánd tekercset.

Sajtos-spenótos tekercs

Garantáltan ez fog a leghamarabb elfogyni. Fokhagymán párold meg a spenótot. Vagdald össze durvára, kend meg vele a tésztát, és hintsd meg reszelt parmezánnal.

Sonkakrémes tekercs

A darált sonkát főtt tojással és sajtkrémmel keverd el. Fűszernövényeket is bátran használhatsz az ízesítésre. A kakukkfű, az apróra vágott rozmaring, a bazsalikom, az elmorzsolt borsika - mind a tavaszt idézik.

 

Kolbászos tekercs

A darált kolbászt fűszerezd vágott rozmaringgal, és keverd el mascarponéval.

Zöldséges tekercs

Apríts lila hagymát, darabolj el friss és aszalt paradicsomot, grillezett padlizsánt, 3 féle színű kaliforniai paprikát. Ezzel kend meg a tésztát, majd szórd meg reszelt mozzarellával és fehér borssal. Tekerd fel, vágd szeletekre, tedd a tepsibe, szorosan egymás mellé.

 

Süsd ropogósra. Forrón tálalva a legfinomabb.

 

Ha az egyszerű, tiszta ízeket szereted, egy kis reszelt füstölt sajttal és mozzarellával szórd meg a tésztát. Az elvagdosott szeleteket hintsd meg gazdagon szezámmaggal.

A füstölt szalonnadarabok, aprított zöldhagyma, olívaolajon párolt, majd darált gomba, paradicsomszósz és vágott bazsalikom is nyerő együttes.

Füstölt halas és paradicsomos tekercs

Törd össze villával a konzerv füstölt halat. Keverd el olvasztott vajjal. Ezzel kend meg a tésztát.

Pizzás tekercs

Olívaolajon dinszteld meg az aprított hagymát. Tedd rá a darabolt paradicsomot. Párold puhára, ízesítsd pizzafűszerekkel. Kend meg vele a tésztát, majd szórd meg reszelt parmezánnal. Tekerd fel, darabold el, süsd meg.

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Szánalmasan sikertelen lett Magyar Péter akciója, alig néhány százan tüntikéztek

mandiner.hu

„Munkás vagy ilyesmi nem szívesen lennék!” – videón a 12 éves Geszti Péter, ahogy a saját jövőjébe lát

ripost.hu

A legtöbben elbuknak ezen a KRESZ-teszten: te tudod a jó választ?

origo.hu

Brutálisan megtámadták, véresre verték a TV2 sztárját

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

FITTFAZÉK

Túrókenyér az új őrület, fogyókúrához nincs jobb recept

YESSS

Olaszország legkiválóbb múzeuma adott otthont a magyar alkotásoknak a Milan Design Week alatt

YESSS

Egyetlen farmerben járnak idén nyáron a francia nők, válaszd ezt te is!

YESSS

Nagy visszatérő: ez a farmer lesz a tavasz befutója

YESSS

Idén nyáron öltözz Nanushkába! Ezek lesznek a legmenőbb darabok

YESSS

Felrobbant a TitkTok, ez lesz 2024 legdivatosabb hajszíne! Vigyázz, ha tényleg kipróbálod

YESSS

Itt az új mikrotrend: figyeld a tornacipőt!

YESSS

Katalin hercegné bájosan mutatja meg a friss divatot