FITTFAZÉK

Megújult a szilvás gombóc, ilyen finomat még nem ettél

Itt az ősz, a szilvás gombóc ideje, amiről most már senkinek sem kell lemondania! Bátran eheted, akkor is, ha diétázol, mutatjuk a legfinomabb receptet.

Vége az álmodozásnak, most már bátran eheted a szilvás gombócot! Ezzel a szuper recepttel nem kell lemondanod a szezon egyik legfinomabb ételéről még akkor sem, ha épp diétázol.

Szilvás gombóc

Hozzávalók:

(körülbelül 12 db átlagos méretű gombóchoz)

  • 100 g zabpehely (durvára ledarálva)
  • 50 g zabkorpa
  • 50 g Update 1 vanília ízű turmix
  • 300 g zsírszegény túró
  • 2 tojás
  • fahéj
  • Eritrit ízlés szerint
  • 0,5-1 dl víz
  • 10-12 darab szilva
  • Update 1 panír morzsa

Így készítsd el:

1. Egy nagy lábasban tegyél fel vizet forrni. A megmosott szilvákat magozd ki, vágd fel félbe vagy negyedeld és szórd be kis fahéjjal, és édesítővel.

2. A túrót dolgozd össze a zabpehellyel, a zabkorpával, a tojásokkal, az édesítővel, a vaníliás porral és sok fahéjjal. Lassan adagold hozzá a vizet - először csak fél decit -, majd várj 5-10 percet, hogy összeálljon.

3. Ellenőrizd a masszát, ha túl híg lenne, akkor zabliszttel sűrítheted, ha nagyon beszívta volna a folyadékot, akkor még egy nagyon pici vizet önts hozzá.

Jól formálhatónak és rugalmasnak kell lenni, hogy könnyen tudj vele dolgozni.

4. Vizes kézzel szedj ki egy-egy adagot, és formálj golyókat belőlük, miközben a közepébe teszed a szilvát. Ha kész vagy a gombócokkal, főzd meg lobogó vízben.

5. A víz felszínére feljövő gombócokat hempergesd meg pirított morzsában, de akár finomra darált dióval, mandulával is nagyon finom.

Tálaláskor szórd meg porrá őrölt, fahéjas eritrittel!

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?