FITTFAZÉK

Szuper reggeli eperimádóknak, ilyen finomat még nem ettél

Már ránézésre is maga a csoda ez az epres rakottas, pedig valójában a világ legegyszerûbb reggelije. Bundás kenyér kicsit másképp! Sok-sok finom eperrel, fölösleges szénhidrátok nélkül!
  • Szerző: Ripost

Hiába, no, ezek a franciák értenek a konyhaművészethez! Úgy megvariálják a dolgokat, hogy az ember alig ismer rá az eredeti ételre! Aztán csak lesünk, mint Rozi a moziban, hogy ÚRISTEN! Hát éppen ez történt a bundás kenyérrel, amit gyümölcsökkel rakott változatában, édes ízvilággal álmodtak meg a franciák. És milyen jól tették, ennél finomabbat el sem tudunk képzelni! Mi most ennek a csodának a szuper diétás változatát mutatjuk, cseppet sem meglepő, hogy ez most a magyar diétázók aktuális kedvence.

Rakott Epres French Toast


(Knap Daniella receptje)
(3 főre)

Hozzávalók:

  • 150 g Update1 kalács, felkockázva
  • 125 g tej
  • 2 db L-es méretű tojás
  • 1/3 kupaknyi Update1 Lovely Sweet édesítő
  • 1 marék eper, felvágva
  • kb.1ek Update1 eritrit
  • 1 mk fahéj
  • 1/2 vaníliarúd

Tálaláshoz:
néhány szem eper
porrá darált Update1 eritrit
cukor nélkül készült eperlekvár

Így készítsd:

1. Keverd simára a tejet a tojásokkal, az édesítővel, a vanília kikapart magjaival és a fahéjjal.

2. A kalácsot kockázd fel.

3. Egy kivajazott hőálló formában (16cm X 12cm X 5cm) teríts el egy egy réteg kalácsot, locsold be az öntettel és szórd  meg eperdarabokkal. 

4. Ezután még egy réteg kalács és ismét az öntet következik, majd az eper. Folytasd a rétegezést, amíg el nem fogynak az alapanyagok. A rakottas tetejét szórd meg egy kevés eritrittel. Lefóliázva legalább 1 órára tedd be a hűtőbe pihenni. Közben a  sütőt kapcsold be 180 fokra!

5.  Pihentetés után, az előmelegített sütőben süsd aranybarnára az epres rakottast. Tálaláskor szórd meg kevés porrá darált U1 eritrittel és friss eperrel.

TIPP: Felmelegített eperlekvárral is nyakon öntheted,  hadd szóljon!

Jó étvágyat hozzá!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?