YESSS

Tele a hűtő maradék gyümölccsel? 10 perc alatt finom süti lehet belőle!

Kicsit megpuhult a hűtőben a maradék gyümölcs? Ki ne dobd, inkább használd fel! Ez a finom gyümölcsös süti az egész család napját feldobja majd. Ráadásul alig pár percedbe kerül a finomság elkészítése.

Nem ették meg a gyerekek a gyümölcsöt, és már kezd puhulni? Ha már kicsit szottyadttá vált, de még nem romlott, eszedbe ne jusson pazarlóan kidobni! Rejtsd el a sütiben, így még a válogatós családtagok sem fogják visszautasítani! A kevert gyümölcsös süti nagy előnye, hogy minden maradék gyümölcsöt fel tudsz hozzá használni – akár vegyesen is -, és messze nem olyan macerás az elkészítése, mint a piskótáé. Csak bekevered a tésztát, rászórod a gyümölcsöt, megsütöd, és máris az asztalon illatozik a finom gyümölcsös süti, amelynek senki sem tud ellenállni.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Gyümölcsös süti 01

Csak pár percig tart elkészíteni, és megmentheted vele a maradék gyümölcsöt
Fotó: Pixabay.com

Lássuk, hogyan tudod kihozni a legjobbat a maradék gyümölcsből! Az egyetlen titok, hogy mindent ugyanazzal a 2,5 – 3 dl-es bögrével mérj. Ha kisebb adagot sütsz, akár a joghurtos poharat is használhatod a méréshez, a lényeg, hogy minden hozzávalót ugyanazzal az űrmértékkel mérj.

Maradékmentő gyümölcsös süti

Gyümölcsös süti 02

Csak bekevered a tésztás, rászórod a gyümölcsöt, és megsütöd!
Fotó: Pixabay.com

Hozzávalók:

  • 30-40 dkg maradék gyümölcs: szilva, alma, körte, barack, szőlő, vagy ami épp van otthon
  • 2 bögre liszt (ha egészségesebb sütit szeretnél, a liszt felét cseréld le teljes kiőrlésű lisztre)
  • 1 bögre cukor
  • 1 bögre tej, joghurt, vagy kefir
  • 1 bögre napraforgóolaj
  • Fél bögre apróra vágott dió vagy mazsola (elhagyható)
  • Egy citrom reszelt héja (elhagyható)
  • 2 tojás
  • 1 csomag sütőpor

Így készítsd el:

Gyümölcsös süti 03

Muffinsütőben is megsütheted!
Fotó: Pixabay.com

  1. Készítsd elő a gyümölcsöt: vágd apróra, a szőlőszemeket felezd meg. Szórd meg egy kis cukorral és fahéjjal, majd tedd félre.
  2. Keverd össze robotgéppel a folyékony hozzávalókat: konyhai robotgéppel dolgozd össze a tojást, a tejet és az olajat alaposan, míg egynemű masszát nem kapsz.
  3. Keverd össze a száraz hozzávalókat: a sütőport keverd hozzá a liszthez, majd add hozzá a cukrot és a reszelt citromhéjat.
  4. A száraz hozzávalókat, vagyis a lisztes-cukros keveréket kanalanként add hozzá a nedvesekhez, és lassanként, alaposan dolgozd össze vele konyhai robotgéppel. Ha mazsolával vagy dióval gazdagítod a gyümölcsös süti tésztáját, keverd bele azt is alaposan.
  5. Bélelj ki egy tepsit vagy agy tortaformát sütőpapírral, öntsd bele a gyümölcsös süti tésztáját, és a tetején terítsd el egyenletesen a fahéjas-cukros gyümölcsöt.
  6. 180 Celsius-fokra előmelegített sütőben 20-30 percig tűpróbáig süsd. Ha kihűlt, kockákra vágva máris tálalhatod.
  7. Muffinsütőben is megsütheted, ilyenkor a gyümölcsöt egyszerűen keverd bele a tésztába, és oszd el a kivajazott, vagy muffinpapírral kikent muffinsütő mélyedéseiben. Tűpróbálig süsd.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Ezekből a karácsonyi sütikből egy morzsa sem marad
És ezeket olvastad már?