Létrehozva: 2017.02.21.

Ha ezeket a szabályokat ismered, bátran mehetsz edzőterembe

Ha rendszeres testmozgásra vágysz, a fitneszterem számodra is kiváló lehetõséget nyújt. Azonban vannak olyan íratlan szabályok, melyeket illik betartanod! Most figyelj!

Teljesen mindegy, hogy életedben először vagy már profiként lépsz be a konditerem ajtaján, vannak olyan szabályok, amelyekre mindenképp célszerű figyelned, ha nem akarsz kellemetlen szituációkba kerülni.

1. Köszönés

Egy szerfelett fontos dolog, amit sajnos sokan elfelejtenek: ha belépsz, illik köszönni, s nem csak azért, hogy ne nézzenek faragatlannak, pusztán alapvető udvariasságból is. Ez éppúgy vonatkozik a recepcióra, a teremre, az öltözőre, vagyis minden helyiségben magától értetődően elvárják. Távozáskor se felejtsd el!

2. Törölköző használata

Vannak olyan termek, ahol eleve adnak, azonban ha mégsem, akkor  mindenképp vigyél magaddal törölközőt a terembe. Hasznos dolog, ha például topban edzel és nem szeretnéd, hogy érintkezzen a bőröd a gépekkel. Nyugodtan terítsd magad alá, mielőtt egy gyakorlatnak nekifogsz! Arról nem beszélve, hogy könnyen le tudod vele törölni az izzadságodat is.

3. Tisztaság

Az alapvető higiéniai szabályok betartása mindenkinek egyértelmű kell legyen. Ne koszosan, büdösen, izzadt ruhában menj tornázni. Mindenképp vigyél magaddal tiszta edzőruhát! Az, hogy ott meg fogsz izzadni, az már más tészta. Arra is figyelj, hogy ne fújd tele magad parfümmel, dezodorral, mert a túl nagy illatfergeteg mások számára zavaró tud lenni.

4. Eszközök tisztán tartása

Természetes folyamat is, hogy összeizzadod a gépet, amit használtál, de ne hagyd úgy! A törölköződdel is letörölheted, de általánosságban elmondható, hogy sok teremben ki van helyezve erre a célra alkalmas fertőtlenítőszer és papírtörlő, amelyek segítségével gyorsan tisztává is varázsolhatod magad után az padot, eszközt illetve használat előtt is letakaríthatod, ha úgy gondolod.

Folytatásért lapozz a következő oldalra!

 


 

5. Lábbeli

Fontos a zárt sportcipő használata. Soha ne eddz mezítláb, vagy papucsban, mert amellett, hogy balesetveszélyes, nem is néznének rád jó szemmel a többiek. A megfelelő edzőcipő jó állású, erősíti a boka tartását és rugalmas talpú.

6. Gépek, eszközök kisajátítása

Egy gépet 20 percnél tovább nem túl jó ötlet használni, bár ez attól is függ, hogy mennyien vannak a teremben. Arra mindig figyelj, hogy más is szeretné-e használni, előzd meg, hogy rád szóljanak! Ha sokat kell várni egy gépre, abban az esetben próbáld meg megkérdezni, hogy beszállhatsz-e, mit veszíthetsz, maximum azt mondják, hogy nem, egy próbát akkor is megér.

7. Súlyzók helye

Bosszantó tud lenni, ha egy-egy súlyzó vagy tárcsa szanaszét hever és nem tudod eldönteni, hogy éppen használják-e vagy sem, éppen ezért te se hagyd széjjel őket! Mindent tegyél vissza oda, ahonnan elvetted! Jobbára ez ki is szokott lenni írva, mégis sokan elfelejtik.

 

8. Segítségkérés

Ha nem vagy biztos abban, hogy hogyan kell használnod az adott berendezést, vagy egyedül nem mersz nekikezdeni a gyakorlatnak, akkor bátran kérj segítséget. Általában vannak szakképzett trénerek is a teremben, de ha nem szeretnél pénzt költeni, akkor célszerű egy rutinosnak látszó vendéget megkérdezni, hogy tud-e segíteni.

 

 

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Bejelentést tettek a NATO határán lévő gyilkos atomfegyverekről

origo.hu

Háborús üzenetet küldött Oroszország Amerikának

borsonline.hu

Probléma Tilla hazautaztatásával - előállították a repülőtéren

hirtv.hu

Deutsch Tamás figyelmeztet Magyar Péter kapcsán + videó

ripost.hu

Lehetetlen teszt, ha megfejted az emberek 1 százalékába tartozol

vg.hu

Itt a korainál is koraibb cseresznye, valamin azonban hanyatt esnek a vásárlók

origo.hu

G.w.M hatalmas titkot árult el születendő kisfiáról

travelo.hu

Mától nem látogathatjuk hazánk egyik legismertebb barlangját

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

TESTFACTOR

„Azt sem tudtam elviselni, ha lefotóznak” – 33 kiló fogyás után talált magára Adrienn

YESSS

Olaszország legkiválóbb múzeuma adott otthont a magyar alkotásoknak a Milan Design Week alatt

YESSS

Egyetlen farmerben járnak idén nyáron a francia nők, válaszd ezt te is!

YESSS

Nagy visszatérő: ez a farmer lesz a tavasz befutója

YESSS

Idén nyáron öltözz Nanushkába! Ezek lesznek a legmenőbb darabok

YESSS

Felrobbant a TitkTok, ez lesz 2024 legdivatosabb hajszíne! Vigyázz, ha tényleg kipróbálod

YESSS

Itt az új mikrotrend: figyeld a tornacipőt!

YESSS

Katalin hercegné bájosan mutatja meg a friss divatot