Létrehozva: 2024.05.01.

Indul a strandszezon! Megnéztük, mikor nyitnak a strandok és mennyibe kerül a strandolás

A nyár legjobb pihenése a strandolás. Országos körképünkben, amely azért nem teljes, azt mutatjuk be, hogy idén nyáron mennyiért fürödhetünk és napozhatunk a víz mellett.

Szerző Oszlányi Gyöngyvér

Április rendkívül szeszélyes volt. A nyárias meleg után nemrég még kiskabátban jártunk, míg az utóbbi néhány napban ismét a meleg vette át az uralmat, ráadásul elindul a strandszezon, igaz nem mindenhol. Körbejártuk az országot mikor nyitnak a strandok és milyen belépővel tervezzünk, ha strandolni szeretnénk.

nyíregyházi strand
A szabadtéri strandok az országban szakaszosan nyitnak május elsejétől kezdődőn. / Fotó: Facebook

Az utóbbi évek emelkedő működési költségei miatt a szabadtéri strandok többsége az időjáráshoz igazítja nyitását. Ráadásul azt tapasztalták, a fürdővendégek is inkább megvárják a nyárias, 30 fok körüli hőmérsékletet, ha kültéri medencében szeretnének strandolni. Sok fürdő termál részlege egész évben működik és a szabadtéri medencéiket a nyári szezonra nyitják meg. 

Szakaszosan ütemezett strandnyitások

Az országos nyitást minden egyes fürdő egyedileg határozza meg, de nagy általánosságban elmondhatjuk, hogy sokan már május elsején megnyitják a szabadtéri részt. A Hajdúszoboszló Hungarospa strandrészlege, a Kabai Gyógyfürdő, Járokszálláson, a Termálfürdő, Tiszaföldváron és a párkányi Vadas Thermal Resort 7 kültéri medencéje is ezen a napon indítja a nyári szezont. Május hónap második felében már több nagy strand is megnyit. Május 11-étől várja a vendégeket a nyíregyházi Tófürdő, amelyet nem véletlenül neveznek "kis mediterrán tengerpartnak". A 2019-ben teljesen megújult fürdő nagyon hangulatos hely, ahol a strandolók még a természetes tóparton, a selymes Tisza-fövenyen pihenhetnek. A Zalakarosi Fürdő strandja május 17-re tervezi a nyitást, a tápiószentmártoni strand május 18-án nyitja meg a kapuit a vendégek előtt. A további strandok és élményfürdők az időjárástól függően tervezik a nyitást. Június első hetében a legtöbb strand kitárja a kapuit a nagyközönségnek és ezzel megkezdődik az igazi strandszezon. Érdemes az adott strandok oldalán megnézni a nyitva tartást.

Hungarospa fürdőkomplexum
Hungarospa Standfürdő Hajdúszoboszló. F/ otó: Czeglédi Zsolt / mti

Milyen áron strandolhatunk?

A fürdők és a strandok többsége az infláció alatt, 5-13 százalékkal emelte a belépőjegyeinek árait.

Legdrágábban Miskolctapolcán az Ellipsum Élmény és Strandfürdőben strandolhatunk 6840 Ft-ért. Ezt követi a Zalakarosi Fürdő, 6500 Ft-os és a párkányi Vadas Thermal Resort 6000 Ft-os belépője. A Nyíregyházi Park Fürdőben a felnőtt komplex belépőjegy hétköznap 6900, hétvégén 7200 Ft. A Tófürdő hangulatos, mediterrán strandján 4000 Ft-ért pihenhetünk, de ha nyíregyháziak vagyunk, akkor 2900 Ft-ért. Hajdúszoboszló strandfürdője pedig 4300 Ft-ért a kínálja a belépőit, amely nagyon jó ár, mert többmedencés élménypark szinte minden korosztálynak megadja a strandolás élményét. A klasszikus strandolást szeretőknek Tiszaföldvár strandja népszerű, nemcsak a pihenni vágyóknak, hanem az edzőtáborozók számára is. A feszített víztükrű medence, a babapancsoló, a dögönyöző medence használata napi 2000 Ft-os belépőjegy árával egész nap használható. A Tiszántúl közepén a püspökladányi Sárrét Kincse Gyógyfürdő és Strand ligetes környezetével a környék egyik legnépszerűbb. A napi felnőtt belépőjegy ára 1550 Ft. A strandok árai hasonlóak az ország többi részén is. Általában 1500-2200 Ft között mozognak a napi belépők, de a helyi lakosok, egyéb kedvezményes jegyekkel vehetik igénybe a fürdők szolgáltatásait. Érdemes érdeklődni az adott strandoknál a kedvezményekért. 

Balatonon a strandok júniusban nyitnak
Balatonon a strandok júniustól várják a természetes vízben fürdőzőket. / Fotó: Huszár Gábor

A balatoni strandok június első hetében nyitnak. A Csopaki strand például 2200 Ft-os napi belépőjegyet kínál az alkalmi vendégeknek, de a helyiek kedvezményes szezonbérlettel fürödhetnek a Balatonban. De ha távolabb megyünk a parttól, a Tapolcai Strand is remek hely egy igazi medencés fürdőzésre. A helyi lakosok napi 2000 Ft-ért strandolhatnak, de az alkalmi látogatók 2400 Ft-os ára sem sok egy élménydús fürdőzésért. Már csak a jó időt kell várnunk és ha a kánikula megérkezett, a fürdőruhánkkal és egy törülközővel el kell látogatni egy jó strandra és élvezni a napsütést.

 

 

origo.hu

Már mutogatják a britek, hogy fog kinézni a világháború

ripost.hu

Lehetetlen teszt, ha megfejted, az emberek 1 százalékába tartozol

borsonline.hu

„Remélem, sikeresek leszünk" - Détári Lajos visszatért a magyar futballba

hirtv.hu

Ezt mondta a merénylő Robert Ficónak, mielőtt meghíúzta a ravaszt + videó

mandiner.hu

Erre tessék gombot varrni, Magyar úr! Az Európai Bizottságnak pedig ezúton is hálásan köszönjük

ripost.hu

Rettentően nehéz IQ-teszt, ami a személyiségedre is magyarázatot ad

lakaskultura.hu

Hangulatos pici erkély: ezt a DIY megoldást imádni fogod!

ripost.hu

„Te akartál szerepelni...” – Palik László rendesen helyretette a magyar műsorvezetőt

ripost.hu

Itt a vége? Még a képeket is törölte Sebestyén Balázs felesége

ripost.hu

Felkavarják az állóvizet az égiek, 3 csillagjegy élete rögvest új irányt vesz!

ripost.hu

Megsúgták az égiek: Ez a 4 csillagjegy törődik a legtöbbet a szerelmével

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Súlyos csapások érték Ukrajna második legnagyobb városát

INSIDER

Újabb részletek a Magyar Péterhez köthető 8 milliárdos pilótajátékról

INSIDER

Magyar Péter pont úgy fenyegetőzik és hisztizik a közéletben, ahogy régen az otthonában

INSIDER

Saját árfigyelőt kap az otthonfelújítási program - olcsóbb lesz a lakásfelújítás!

INSIDER

„Beszéltem vele" - Új információkat adtak ki Robert Fico állapotáról

INSIDER

Új pályázati lehetőség nyílt a Magyar falu program keretében: mutatjuk, kik és mire pályázhatnak!

INSIDER

„Sz.rok rá" - Itt van Karácsony Gergely legkifejezőbb válasza a budapestiek panaszaira

INSIDER

Szentkirályi Alexandra leleplezte Karácsony Gergelyt - Videó