MEDICINA

Ez a bugyi káros, semmiképp ne viseld, ha sportolni mész!

Van egy bugyitípus, amit jobb kerülni, ha edzeni mész. A nőgyógyászok azt is elárulják, miért nem érdemes benne sportolni.
címkék:

Sokan azért kedvelik a tangát, mert így nem látszik át a bugyi vonala a leggingsen az edzőteremben. Az esztétikai szempont persze nem elvetendő, de vajon jó ötlet tangában sportolni? Mit mondanak erről a nőgyógyászok?

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Tanga 01

Fotó: Pixabay.com

A tanga, akármilyen dögös is, már sokszor gyanúba került – a vékony pánton ugyanis egyenes vonalban utaznak a végbél környéki baktériumok a hüvely környékére, ott pedig könnyen fertőzést okozhatnak. Sőt, akár húgyúti fertőzések is származhatnak ebből a helyzetből. Mozgás közben pedig még erőteljesebb lehet ez a kapcsolat. Ráadásul ilyenkor a nedves, izzadt környezet is kedvez a fertőzések kialakulásának.

Tanga 02

Fotó: Pixabay.com

Ha mégsem akarsz lemondani a tangáról edzés közben, akkor mindenképp szellős, pamutból készültet válassz, hogy kevesebb esélye legyen benedvesedni. A műszálas, csipkés darabokat hagyd meg edzés és fürdés utánra.

A legjobb viszont, ha nem a bugyivonalra összpontosítasz – az edzőteremben úgysem fogja senki figyelni. Vegyél fel egy nem tanga fazonú, kényelmes pamutbugyit, amelyikben szabadon tudsz mozogni. Így csökkentheted a minimumra a fertőzések kockázatát, ráadásul az edzés is élvezetesebb, ha nem kell a folyton bevágó alsóneműre figyelned.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?