Létrehozva: 2024.04.14.

Vajon tényleg leszámol a Jerikó rózsa és a mandulagomba a rákkal?

A tudósok régóta kutatják a rosszindulatú daganat ellenszerét. Lehet, hogy a természetben ott van a megoldás?

A gyógynövények csodás hatását már ősidők óta használja az emberiség, nem véletlenül! Szakértők szerint nincs olyan betegség, amelynek gyógyítására vagy megelőzésére ne lenne ellenszer a kertekben, mezőkön, erdőkben.

Jerikó rózsája
Jerikó rózsája

Mandulagomba

A mandulagomba bár Brazíliában őshonos, mégis egy japán földművesnek köszönhetően terjedt el a nagyvilágban, aki megfigyelte, hogy Sao Paolo lakói, akik rendszeresen fogyasztották a mandulagombát, kitűnő egészségi állapotban vannak, és rendkívül alacsony a rákos megbetegedések száma. Ezért küldte Japánba a gombát kutatási célokra. A hagyományos gyógyászatban már régóta használják és napjainkban a modern orvostudomány is kezdi felismerni jótékony hatásait. Elsősorban immunerősítő hatása csodálatra méltó. A benne található anyagok stimulálják a T-sejteket, az olyan fehérvérsejteket, amelyek feladata a fertőzött sejtek elpusztítása és az immunreakciók támogatása. Egy norvég kutatás szerint, a gomba kivonata a Streptococcus pneumoniae baktériummal szemben is hatásos lehet. Japán kutatók fedezték fel azonban, hogy ennél többre is képes, hiszen a rákellenes hatása is van, amely részben az ergoszterol nevű hatóanyagnak köszönhető. Kísérletük során a gomba jelentősen csökkentette az egerek szervezetében lévő daganat növekedését, anélkül, hogy bármi egyéb mellékhatás jelentkezett volna. Egy újabb kísérlet megerősítette ezt a hatását. Ezúttal közvetlenül a daganatba juttatták a gombából kivont hatóanyagokat, amely jelentősen zsugorodni kezdett. A tudósok úgy vélik, hogy ebben szerepe lehet a gombában található béta-glükánnak is, amely gátolhatja a rák tovább terjedését. Azt is felismerték, hogy képes az újabb tumorsejtek képződését is megakadályozni. Mindemellett a klinikai kutatásokban részt vevő rákbetegek jobban viselték a kemoterápiát és sugárkezelést, javult immunrendszerük ellenálló-képessége. Olyan betegségek esetén is segíthet, mint a fekélyes vastagbélgyulladás, vagy a Crohn betegség, de még a cukorbetegség elleni küzdelemben is hatásos lehet.

Jerikó rózsája

Ez a különleges növény a Chihuahuan sivatagban őshonos, amely Mexikó és az USA határán található. Az ókorban a feltámadást, az örök életet jelképezte. Ennek oka, hogy a növény az esős időszak után száraz gumóvá gömbölyödik, pontosan úgy néz ki, mintha elpusztult volna. Hónapokkal vagy akár évekkel később is képes újjászületni, amint víz éri. A növény erős rákellenes anyagokat tartalmaz. Olyan vegyületeket, amelyek blokkolhatják azokat a kémiai reakciókat, amelyek a rák kialakulásában és terjedésében részt vesznek. Tanulmányok azt is kimutatták, hogy ennek a növénynek a metanolos és vizes kivonata antioxidáns, gombaellenes és antimikrobiális hatással rendelkezik, emellett növeli a szervezet fertőzésekkel szembeni ellenállását és még hipoglikémiás tulajdonsága is van, tehát a cukorbetegség gyógyítására is alkalmas lehet, ráadásul májvédő hatása is van. Ez a kis sivatagi növény gyulladáscsökkentő és gyomorvédő hatású és még a szülés folyamatának megkönnyítésére és a menstruációs görcsök megszüntetésére is alkalmas. A származási országain kívül Ázsia és a világ más részein élők is fogyasztják. Az arab országokban Kaff Maryam a neve, Európában pedig Fatima keze, Mária keze vagy Jerikói Rózsa néven ismert. A gyógynövényt kivonat vagy finom por formájában lehet fogyasztani. A kivonatot úgy állítják elő, hogy a szárított növényt vízbe áztatják, ami hatására a kezdetben töpörödött ágak kitágulnak és kiegyenesednek. Ezután az egész növény vízfőzetét lehet elfogyasztani.


 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Annyira megváltozott az arca az ismert magyar énekesnőnek, hogy rajongói alig ismernek rá

origo.hu

Király Viktor ezzel a módszerrel fogyott 16 kilót

borsonline.hu

Kismamának is gyönyörű: Lékai-Kiss Ramónát gömbölyödő pocakkal kapták le

mandiner.hu

Agyrém: Donáth Anna szerint a magyar kormány miatt szúrtak szíven egy hatodikos kislányt

mindmegette.hu

Vigyázz, átverhetnek a mézédes magyar epret kínáló utcai árusok!

magyarnemzet.hu

Megszólalt a rendőrség, sajtótájékoztatón közölték a bőnyi késelés részleteit + videó

origo.hu

Új, ismert nővel látták Marics Petit - fotó

astronet.hu

A Vénusz a Bikába lép, a Mars a Kosba: ez a nagy egymásra találások ideje

ripost.hu

Heti Top5: Összejött a Házasság első látásra két sztárja, Manuel kiverte a biztosítékot

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

MEDICINA

Így készíti ki a szervezetünket az óraátállítás

MEDICINA

Csodálatos gyógyereje van a pitypangnak, mutatjuk, hogyan készítsd el

MEDICINA

Nagyon élénk álmaid vannak mostanában? A szakértő megválaszolta, hogy miért

MEDICINA

Fantasztikus gyógyereje van a pitypang virágának, mutatjuk, hogyan készítsd el

MEDICINA

4+1 ok, amiért a fokhagyma a legjobb barátod

MEDICINA

Itt az idő, most készíts gyógyító fenyőrügy szirupot

MEDICINA

„Óriási következményei vannak” - figyelmezteti az orvos a zuhany alatt pisilőket

MEDICINA

Kiderült, hogy hány percig szabad zuhanyozni ahhoz, hogy sokáig egészséges maradhass