Létrehozva: 2021.04.06.

Nem szárad ki többet a rántott csirke, ha ezt az egy trükköt kipróbálod

Nincs is kiábrándítóbb, mint amikor kiszárad a rántott csirke. Ha betartod ezt a hasznos tanácsot, ezzel soha többet nem lesz gondod! Így ugyanis garantáltan szaftos és omlós lesz...

Könnyűnek tűnik a rántott csirke elkészítése, a végén sokszor mégis száraz lesz, mint a tapló. Sokan nem is gondolnák, hogy milyen apróságokon múlik, hogy tökéletes legyen. Nem csupán a sütés közben, de már az előkészületeknél is el lehet rontani, és később hiába minden igyekezet, nem lesz omlós és szaftos a hús. Mutatjuk, mire érdemes odafigyelned, hogy legközelebb semmilyen hiba ne csússzon be.

Omlósan, ropogós panírral az igazi a rántott csirke! Fotó: Pixabay.com

Már a vásárlásnál eldől a rántott csirke sorsa

Fotó: Pixabay.com

Nagyon nem mindegy, miből készíted a rántott combot vagy csirkemellet: lehet, hogy elsőre gusztusosnak és frissnek tűnik a húsos pultban a csirke, de van néhány árulkodó jel, amiből kiderül, hogy bizony, napok óta ott áll. Az egyik ilyen az, ha ráncos a csirke bőre: ennek ugyanis a hússal egyetemben feszesnek kell lennie. A jóféle csirke színe fehér vagy halvány rózsaszín, a szabadtartásban nevelté sárga; bár utóbbit színezékekkel is elő tudják idézni.

Időben vedd elő a húst a hűtőből

A sütés csak a jéghegy csúcsa, a rántott csirke gondos előkészítést is igényel. Fotó: Pixabay.com

A megfelelő húsból is készülhet katasztrofális rántott csirke, ha azonnal feldolgozod, amint elővetted a hűtőszekrényből. Ugyanis a hideg hús le fogja hűteni a forró olajat, így hosszú ideig nem sülni, hanem az olajban állni fog, ettől pedig nem csupán kiszáradhat később, de rágós is lehet. Mielőtt nekiállnál az előkészületeknek, a sütés előtt legalább fél-, de inkább egy órával vedd ki a húst a hűtőből, hogy szoba-hőmérsékletű legyen.

A csirkemell kiemelt figyelmet igényel

Fotó: Shutterstock

Míg a combok általában kevésbé hajlamosak kiszáradni, ugyanez nem mondható el a mellről. Sütés előtt mindenképpen klopfold ki, így segítesz neki a puhulásban. Ha igazán omlósra akarod, áztasd elkészítés előtt egy órára sós vízbe őket. A csirkemell gyorsan átsül, ezért hamar kiszárad, így ügyelj rá, hogy a lehető legrövidebb idő alatt süljön meg.

A rántott csirke sütése művészet

Fotó: Shutterstock

Panírozás után kezdődhet a sütés; ha eddig mindent jól csináltál, itt még simán elronthatod. Forró olajba tedd a panírozott húsokat, és először mindig fedő alatt süsd őket. Ha az egyik oldala megsült, fordítsd meg őket, de erre a körre már ne tedd vissza a fedőt. Ha elkészült, rácson hagyd pihenni egy kicsit; így megszárad rajta annyira a bunda, hogy ropogós maradjon.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Rendkívüli bejelentés érkezett a hazai üzemanyagárakról

origo.hu

Drámai közelségbe került a III. világháború

magyarnemzet.hu

Nekiment Von der Leyennek a horvát elnök a tervezet TikTok-tilalom miatt

ripost.hu

A kutatók elsápadtak attól, ami a Vörös bolygóról előkerült

hirtv.hu

Cseh Katalin alaposan belezavarodott a mondanivalójába + videó

origo.hu

Temetőben ünnepeltek volna Polgár Árpádék, de kidobták őket

travelo.hu

Magas árakkal igyekszik elriasztani a turistákat az olasz Riviéra ékszerdoboza

metropol.hu

Magyar Péter balhé közben azzal vádolt egy rendőrt, hogy az lefeküdt a feleségével, Varga Judittal

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

FAZÉK

Ezt rontja el mindenki, amikor rakott krumplit készít, te ne tedd!

FAZÉK

Most lehet szedni a gyógyerejű csalánt, mutatjuk, mennyi mindenre jó

FAZÉK

Tojáskrém 3X: zseniális recepteket mutatunk

FAZÉK

3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

FAZÉK

Roppanós koviubi 3 nap alatt, mutatjuk a tökéletes receptet

FAZÉK

Robban a karalábészezon: Mutatjuk a legfinomabb receptet

FAZÉK

Ezt az egyszerű lépést soha ne felejtsd el, hogy isteni ropogós legyen a rántott hús

FAZÉK

Vödörben készül a legújabb grillcsirke, ilyet még nem láttál