Létrehozva: 2019.05.09.

Elképesztő, durva dolog derült ki a patkányügyben

A Ripost megtudta: az elmúlt idõszak patkánybejelentéseinek jó egynegyede téves volt. A patkányirtást végzõ cég emberei minden bejelentésre kimentek, de mintegy 2 ezer esetben nem találtak fertõzöttséget.

Tegnap megkezdődött a rendkívüli patkányirtás Budapesten, 10 kerületben és jó néhány központi helyen rendelt el plusz irtást Tarlós István főpolgármester kezdeményezésére a főváros. Az elmúlt időszakban megszaporodtak a patkányokkal kapcsolatos bejelentések. A %Ripost% is azt tapasztalta, hogy gyakran nehéz elérni a fővárosban megbízott irtó cég, az RNBH Konzorcium diszpécserét a megadott telefonszámon, annyi bejelentést kapnak. De az is kiderült: a bejelentések jó része téves! Miért gerjesztik a felhajtást? Kinek áll ez érdekében?

Az új cég, az RNBH Konzorcium 2018. július 23-án vette át a patkányirtást az előző cégtől, a Bábolna Biótól, és az embereik 2019. március végéig mintegy 8200 bejelentésre mentek ki. A cég vezetőjétől megtudtuk: az irtók terepszemléje után kiderül, hogy az esetek jó háromnegyedében valóban lehettek patkányok a bejelentés helyszínén, de rengeteg a felesleges bejelentés, ami a hetekben gerjesztett pánikkeltésnek is köszönhető.

„A téli hónapokban havonta 500-700 bejelentést kapunk, ezek közül legalább 100-150 hely olyan, ahol semmit nem talál a kolléga. A melegebb hónapokban ennél is több a bejelentés, de ezek jelentős része ugyanúgy téves” – nyilatkozta a %Ripost%-nak Reisinger Mátyás, az RNBH Konzorcium vezetője.

A cég patkányirtójával, Fodor Istvánnal reggel 9-kor találkoztunk a VII. kerületi Marek József utcában, hogy lenézzünk néhány társasház pincéjébe és udvarába. A szakember már kora reggel óta talpon van. Mint mondta, gyakran már fél 7-7 között kint van egy bejelentés helyszínén, és egészen délután 5-ig keresi és irtja a főváros patkányait.

„Rengeteg bejelentésre megyek ki egy nap. Átlagosan 10-15 helyszínt tervezek be, és ezeket sikerül is teljesíteni. Azért haladunk ilyen gyorsan, mert sok a téves bejelentés, így néhol elég csak terepszemlét tartani. Az ilyen helyekre is rakunk ki csapdákat, de az esetek döntő többségében a visszaellenőrzéskor kiderül, hogy tényleg nem volt ott patkány. Jó érzés csinálni ezt a munkát, mert tudom, hogy másoknak ezzel megkönnyítem, komfortosabbá teszem az életét”

– mondta el lapunknak a patkányirtó szakember.”

2 napon belül mindenképpen kijönnek

István és munkatársai a cég diszpécserétől kapják meg telefonjaikra a címeket, ahova ki kell menniük. Egy-egy címre általában másnapra, de legkésőbb 48 órán belül biztosan kimennek. Előzőleg egyeztetnek a bejelentővel, hogy pontosan mikor tudnak menni, de kiérkezéskor is jeleznek. Ekkor egy terepszemlével kezdenek a szakemberek.

Ha szeretnéd megtudni, hogy a terepszemle után hogyan folytatják a munkát a patkányirtók, és a házak lakói mit tehetnek a patkányinvázió ellen, akkor keresd a %Ripost% csütörtöki számát az újságárusoknál!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Szívszorító titkok és keserűségek Haumann Péter életében és halálában

origo.hu

Ukrajna bejelentette, elvesztette hadseregét

borsonline.hu

Hét csillagjegy, akire nagy változások várnak májusban

vg.hu

Ki hitte volna: a Moltól a Shellig egyik percről a másikra vaskos üzemanyagár-csökkentést hajtottak végre a magyar benzinkutak

mindmegette.hu

Mit főzzek hétvégén? 14 recepttel segítünk, hogy finom étel kerüljön a családi asztalra

mandiner.hu

Politikai kalandtúra megdöbbentő találkozással a végén

origo.hu

Megfejthették a fáraó átkát: kiderült, mi ölte meg a sírt felnyitó kutatókat

travelo.hu

Tudtad, hogy Horvátországnak is van Holt-tengere? Ráadásul egy szigeten

ripost.hu

Robban a karalábészezon: Mutatjuk a legfinomabb receptet

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Rettenetes dolog történt Tóth Gabival, figyelmeztetést adott ki az énekesnő

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Kiderült az igazság: Karácsony ígéreteinek kétharmada nem teljesült

INSIDER

Ilyet még nem láttál: ezzel a módszerrel próbáltak pénzhez jutni a csalók

INSIDER

Bőnyi iskolai dráma: sokkot kapott a késelő kislány apja - Videó

INSIDER

Döbbenetes felfedezés: baktériumok lehetnek a reggeli kávédban

INSIDER

Időjárás: Ebben nem lesz köszönet, jégesővel csap le itt a hirtelen lehűlés!