Létrehozva: 2020.05.20.

Koronavírus: meggyógyult Magyarország legidősebb fertőzöttje

Igazi szenzációt hajtottak végre a magyar orvosok, egy 100 éves nőt gyógyítottak ki a koronavírusból.

Hónapok óta alig hallani másról a koronavíruson kívül. Az év elején még csak sejteni lehetett, hogy a kórokozó előbb-utóbb Magyarországra is megérkezik, ám február végén a rémálom valóra vált. A vírus megkezdte ténykedését a hatá­rainkon belül.

A tájékoztatásokból tudni lehetett, hogy a kórokozó tünetei nagyban hasonlítanak egy influenzás megbetegedéséhez, ám tekintettel arra, hogy még nem találtak ellenszert, és a vakcinát sem sikerült a tudósoknak kifejleszteniük, sokkal komolyabban kell annál venni!

A Bors úgy tudja, hogy a 100 éves hölgyet egy idôsotthonbólszállították kórházba, ő felgyógyult a koronavírusból,erős szervezete is segíthette a gyógyulást (képünk illusztráció)
Fotó: MTI

Különös tekintettel azon betegek esetében, akik vagy már eleve szenvedtek egy alapbetegségben (tüdőgyulladás, magas vérnyomás), vagy 65 év felett járnak. Ezek a csoportok halnak bele ugyanis a legnagyobb valószínűséggel a fertőzésbe.

A magyar orvosok hosszú hetek óta példát mutatnak a világnak: nem csupán arról van szó, hogy egy kutatónak sikerült izolálnia a koronavírust, hanem arról is, hogy már több beteget is meggyógyítottak vérplazma segítségével. A tegnapi adatok alapján tudni lehet, hogy eddig Magyarországon 645 budapesti és 767 vidéki lakos gyógyult fel a koronavírusból.

A felépültek korelnöke egy 100 éves illető, akit a Bors információi szerint egy otthonból szállítottak kórházba, miután erős fájdalmakra és legyengültségre panaszkodott. Mikor a lázát megmérték, kiderült: a hőmérő 38-at mutat, azért gondoskodtak a beteg azonnali kórházba szállításáról.

Az eddigi tapasztalatok alapján tudhatjuk, hogy megfelelő immunitással az idősek is legyőzhetik a vírust, állítja dr. Bense Tamás
Fotó: Bors

Bense Tamás családorvos a Borsnak elmondta: nagyon valószínűnek tartja, hogy a hölgy- beteg eleve erős szervezettel rendelkezett. A női betegek könnyebben legyőzik a kórokozót.

„Az eddigi tapasztalatok alapján tudhatjuk, hogy megfelelő immunitással az idősek is legyőzhetik a vírust. Ezt bizonyítja a 100 éves felgyógyult esete is” – taglalta a Bors kérésére az ismert szakember.

A protokoll szerint minden koronavírussal fertőzött, kórházban kezelt beteget megfigyelés alatt tartanak, hogy ha szükséges, mielőbb lélegeztetőgépre köthessék. Figyelik az értékeit, mérik a vérnyomását, és a koronavírus tesztjét is többször megismétlik.

Holland nő a legidősebb

Egy 107 éves holland nőnek is sikerült legyőznie a koronavírust, ő a legidősebb páciens, aki kigyógyult a COVID-19-betegségből.A délnyugat-hollandiai Goeree-Overflakkee sziget egyik idősotthonában élő Cornelia Ras március 17-én esett ágynak, egy nappal a 107. születésnapja után, előzőleg az intézmény több másik lakójával együtt részt vett egy istentiszteleten. Nem sokkal később a nőnél és a szertartás negyven másik résztvevőjénél is kimutatták a vírust. A fertőzöttek közül azóta tizenketten meghaltak, Rasszal azonban a hét elején azt közölték az orvosai, hogy sikerült legyőznie a betegséget. Unokahúga, Maaike de Groot elmondta, hogy Ras nem szed semmilyen gyógyszert és a mai napig magabiztosan jár-kel. Izlandon is egy rendkívül idős, 102 éves asszony gyógyult ki a kórból. Egy 101 éves olasz is a szerencsés csúcstartók közé tartozik. Az idős urat Rimini kórházában gyógyították meg. A sajtóban signore P.-ként emlegetett nyugdíjas gyermekeivel él.

 

origo.hu

Rettenetes szörnyeket találtak

ripost.hu

Kullancslégy: Már itt van velünk, de kell-e tőle félni?

borsonline.hu

26 éves szerelmétől vár gyermeket a 63 éves nagymama - egy világ szurkol most nekik

magyarnemzet.hu

Fordulópont Brüsszelben: Magyarország nyerhet Von der Leyen kapitális hibája után

metropol.hu

Vége egy korszaknak Lipcsében, Orbán Willi búcsúzott – Videó

vg.hu

Nem jár mindenkinek az eperszedés: besokallt a tulajdonos, kitiltotta a gyerekeket az eperföldről

ripost.hu

Szakított a Házasság első látásra sztárpárja

mindmegette.hu

Hatalmas örömhírt jelentett be Rácz Jenő, Rubint Réka is gratulált!

ripost.hu

Ezt a három csillagjegyet nagy szerencse éri, míg a Nap és az Uránusz együtt áll

videa.hu

Malpura, joghurtos fánkocskák: hűsítő, gyümölcsös desszert -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Erre a 3 csillagjegyre idén felejthetetlen nyaralás vár

origo.hu

Ne maradjon le! Foglaljon most időpontot álmai nyaralására egy titkos horvát tengerparton! (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Újabb részletek a Magyar Péterhez köthető 8 milliárdos pilótajátékról

INSIDER

Magyar Péter pont úgy fenyegetőzik és hisztizik a közéletben, ahogy régen az otthonában

INSIDER

Saját árfigyelőt kap az otthonfelújítási program - olcsóbb lesz a lakásfelújítás!

INSIDER

Magyar Péter őrjöngve, káromkodva támadt egy templomi menetre

INSIDER

Újabb tömegbaleset történt az autópályán, mindenki menekül le

INSIDER

Orbán Balázs: Magyarországnak ki kell maradnia a háborúból!

INSIDER

Hollik István: mondjunk egyértelmű nemet a háborúra!

INSIDER

Új fejezet kezdődik az SMA-s Zsombi életében