Létrehozva: 2020.11.11.

Terrorral fenyegette a szupermarketet Sándor

Elképesztő, hogy egyesekből milyen reakciókat vált ki a koronavírus-járvány okozta feszültség. Egy 54 éves férfi egyenesen arra vetemedett, hogy terrorcselekménnyel fenyegetett meg egy fővárosi üzletet.

Ugyan az 54 éves budapesti férfi az ígéretével ellentétben nem robbantott, de a kimondott szónak hatalmas súlya van, P. Sándor így jócskán megütheti a bokáját. A férfit azzal vádolják, hogy idén április 23-án reggel felhívta a rendőrség segélyhívó számát, s azt sérelmezte, hogy a COVID-19 vírussal összefüggő járványhelyzet ellenére egy közeli szupermarketben túl sok ember tartózkodik és kérte a rendőrség intézkedését ez ügyben. Aznap délután még egyszer felhívta a segélyhívót és sérelmezte, hogy a reggeli bejelentése óta semmilyen változás nem történt, továbbá közölte, hogy a rendőrségnek két napja van arra, hogy rendet tegyen, különben ő fog maffiamódszerekkel: bemegy egy Molotov-koktéllal és majd ő bezárja a boltot. A telefonhívás során az 54 éves férfi a multinacionális vállalatok járványhelyzet idején tanúsított magatartását kifogásoló kijelentéseket is tett. Ezt követően lement az áruházhoz és annak falára, valamint hirdetőtáblájára alkoholos filccel különböző trágár kifejezéseket írt.

Több mint fél évvel azután, hogy a zsaruk az ágyából kiszedték és börtönbe csukták, az ősz hajú, szakállas férfit kéz- és lábbilincsben vezették tegnap a bíróságra. Az ügyész négy év fegyházat kért rá, de ő nem mondott le a tárgyaláshoz való jogáról. A nyíltan antiszemita nézeteket valló férfi az előkészítő ülésen nem tagadta a terhére rótt cselekményeket, csupán az azokban való bűnösségét, védekezése szerint ugyanis azokkal nem követett el bűncselekményeket. Elmondása szerint őt csak a jó szándék vezérelte. Arról beszélt, hogy szerinte az üzlet veszélybe sodorta az embereket, de nem intézkedtek, amikor szólt nekik. Ahogy a rendőrök sem vették komolyan, ezen pedig nagyon felhúzta magát. Mint mondta, ő csak azt akarta elérni, hogy komolyan vegyék, a hatóság pedig intézkedjen.

A férfiről kiderült, hogy az édesanyjával él, aki súlyos beteg és mozgássérült. Éppen ezért azt kérte, hogy engedjék haza hozzá. A bíró ezt elfogadta, s még a tegnapi nap folyamán egy nyomkövetővel a lábán hazaengedték. A tárgyaláson Sándor vállalta az arcát és egy vallási jellegű példabeszédet adott elő. A következő tárgyalása februárban lesz, ahol az elmeorvos szakértőt fogják meghallgatni. A bíró tegnap egyébként többször is figyelmeztette, hogy ne beszéljen trágárul – írja a Bors.

Az ügyészség terrorcselekménnyel való fenyegetéssel és falfirka miatt rongálással vádolja. Az erőszakos férfit annak ellenére engedték tegnap haza, hogy korábban késsel fenyegetés és rongálás miatt indult vele szemben eljárás.

origo.hu

Putyin döntött a leváltott védelmi miniszter sorsáról

ripost.hu

Kullancslégy: Már itt van velünk, de kell-e tőle félni?

vg.hu

Az oroszok váratlan helyen leltek irdatlan nagy olajmezőkre, és még ebből is baj lehet

ripost.hu

Hideg zuhany: eltiltották a magyar sportolót, nem indulhat a párizsi olimpián

magyarnemzet.hu

Bezárnak a boltok, Aldiba és Lidlbe el se induljon két napig

ripost.hu

Feje tetejére áll a világ, de 4 csillagjegy számára fantasztikus időszak következik Európa főboszorkánya szerint

ripost.hu

Szakított a Házasság első látásra sztárpárja

ripost.hu

Tömegkarambolról jött hír: brutális a dugó Budapesten, most mentenek

origo.hu

Ne maradjon le! Foglaljon most időpontot álmai nyaralására egy titkos horvát tengerparton! (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Újabb részletek a Magyar Péterhez köthető 8 milliárdos pilótajátékról

INSIDER

Magyar Péter pont úgy fenyegetőzik és hisztizik a közéletben, ahogy régen az otthonában

INSIDER

Saját árfigyelőt kap az otthonfelújítási program - olcsóbb lesz a lakásfelújítás!

INSIDER

Magyar Péter őrjöngve, káromkodva támadt egy templomi menetre

INSIDER

A szakemberek is elborzadtak attól, amit egy autóban találtak az M5-ösön

INSIDER

Rejtélyes külföldi cég fizetett Karácsonyéknak

INSIDER

Megkárosította volna Budapestet Magyar Péter fővárosi jelöltje

INSIDER

Lebukott, Karácsony Gergely kitiltaná az autósokat Budapestről