Létrehozva: 2023.07.05.

„A gyerekem épp csak megúszta, hogy elgázolják!” - Életveszélyes zebrára hívják fel a figyelmet

Egyszerre zöld a lámpa ebben a diósdi kereszteződésben a gyalogosnak és kanyarodó autósnak, a helyiek állítják, hogy naponta kerülnek kockázatos helyzetbe az életveszélyes zebra miatt.

Már olyanok is akadnak Diósdon, akik inkább elkerülik a 7-es út és a Szabadság út kereszteződésében lévő zebrát, annyira veszélyesnek tartják. Szerda reggel újra egy súlyos incidens történt az átkelőhelyen, ezúttal egy 17 éves lányt gázolt el majdnem egy autó, ami megállás nélkül továbbhajtott. A majdnem elütött lány sokkot kapott, zokogva hívta édesanyját az eset után. Az édesanya nyilvános posztja alatt rengetegen számoltak be hasonló tapasztalatokról, sűrűn gondot okoz az életveszélyes zebra. 

A zebrát a környékbeliek életveszélyesnek tartják. 

Ész nélkül kanyarodnak az autósok

„Néhány centiméteren múlott, hogy zöld jelzés mellett az Angeli útról balra kanyarodó a zebrán el nem ütötte a lányomat. Az illető vészfékezett, majd intett a kormány mögül az arrébb ugró lányomnak, hogy menjen már. A 17 éves, szabályosan átkelő gyerekem éppen megúszta, hogy elgázolják. Fehér autó volt, szerinte egy apuka vezette, de alig tudom kivenni a szavaiból, annyira zokog. Rendszám sajnos nincs. Nagyon szépen köszönjük az anyukának, aki szemtanúja volt az esetnek és biztonságos helyre kísérte, majd megnyugtatta a lányunkat. Én is rendszeresen megyek ott át, már kétszer kellett visszaugranom (!!) az ész nélkül kanyarodók elől” – írta az édesanya. Döbbenetes, de posztja alatt számtalan ember jelezte, hogy vele is történ már efféle veszélyes szituáció ezen az átkelőhelyen. Egy édesanya például arról mesélt, hogy fiát két héttel ezelőtt majdnem elütötték, a gyermek azóta nem hajlandó arrafelé menni. „Két hete a fiamat is majdnem elütötték ott, azóta nem hajlandó arra menni. Nagyon megijedt ő is!” - írta az anyuka. Olyan is jelentkezett a poszt alatt, akit sajnos nemcsak majdnem, hanem tényleg elgázoltak ezen a diósdi  zebrán, szerencsére nagyobb sérülés nélkül megúszta. "Velem is ez történt, csak a Szabadság útról kanyarodott a siető autós. Nagy sokkot és stresszt okozott… Jó lenne, ha nem engednék a gyalogosokra a kanyarodó forgalmat" - írta egy nő, aki szerint az is gondot okozhat, hogy egyszerre van zöld lámpa a gyalogosoknak és a kanyarodó autósoknak, ez azonban rengeteg helyen van így.

Körforgalom lehet a megoldás?

A helyzet megoldására többen is javaslatot tettek, az a városvezetésen fog múlni, hogy lesz-e érdemi változás ebben a kereszteződésben. Akadnak, akik szerint körforgalom lenne szükséges ebben a kereszteződésben, mások egyenesen rendőrt állítanának oda. De megszólalt egy autós is, aki bár nem szerette volna felmenteni azokat, akik a gyalogosokat veszélyeztetik, leírta, hogy mi okozhatja a gondot ebben a veszélyes kereszteződésben. „Az egy nagy forgalmú kereszteződés, ahol olyan mértékű a forgalom, hogy ha azt akarja az ember, hogy ki tudjon kanyarodni balra, miközben a sok nem indexelő szándékát, a jobbra kanyarodót, aki egyből a belső sávban akar érkezni vagy az egyenesen haladót lesi, hogy mehet vagy sem, bizony könnyű nem észre venni a gyalogost, ami persze nem mentesít semmi felelősség alól! Az egyedüli megoldás a körforgalom lenne középső járdaszigettel, addig pedig sok-sok figyelemfelhívó! És persze mindkét közlekedő fél részéről kiemelt figyelem.…” - írta le egy autós a véleményét.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

A Ferrari máris megbánta Lewis Hamilton leigazolását?

origo.hu

Ukrajna bejelentette, elvesztette hadseregét

borsonline.hu

Erdélyi Mónika már feladta a reményt – Jákob Zoltán közbelépett

hirtv.hu

Sorra állnak be Magyar Péter mögé a jobbik jelenlegi és ex politikusai

ripost.hu

Ez meg mi? Köllő Babett videójára nincsenek szavak, ilyet még nem láttunk

magyarnemzet.hu

Szoboszlai Dominiknek megüzenték, mire számíthat Klopp távozása után

origo.hu

Megfejthették a fáraó átkát: kiderült, mi ölte meg a sírt felnyitó kutatókat

lakaskultura.hu

Váza saját kezűleg: Zseniális DIY-ötlet a lakberendezés szerelmeseinek

ripost.hu

Házasság első látásra: Egy év után vajon együtt van Enikő és Peti?

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Rettenetes dolog történt Tóth Gabival, figyelmeztetést adott ki az énekesnő

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Kiderült az igazság: Karácsony ígéreteinek kétharmada nem teljesült

INSIDER

Ilyet még nem láttál: ezzel a módszerrel próbáltak pénzhez jutni a csalók

INSIDER

Bőnyi iskolai dráma: sokkot kapott a késelő kislány apja - Videó

INSIDER

Döbbenetes felfedezés: baktériumok lehetnek a reggeli kávédban

INSIDER

Időjárás: Ebben nem lesz köszönet, jégesővel csap le itt a hirtelen lehűlés!