Létrehozva: 2023.04.07.
Módosítva: 2023.04.07.

Kitiltotta a transzneműeket a női WC-kből egy amerikai állam

A nők és a magánélet védelme miatt döntöttek így.

Az amerikai Kansas állam törvényhozása kedden elfogadott egy törvényjavaslatot, amely előírja, hogy a női mosdókat és öltözőket kizárólag nők, a férfi mosdókat és öltözőket pedig kizárólag férfiak használhatják. A jogaszály emellett a "nem" fogalmát biológiai értelemben is meghatározza, ami nagyon leegyszerűsítve annyit jelent, hogy mindenki olyan nemű, amilyennek született. Ennek megfelelően a magukat transzneműeknek valló férfiak és nők nem választhatják ki, épp milyen mosdóban kívánják elvégezni a dolgukat. Az intézkedés értelmében ezek a szabályok vonatkoznak a jövőben a börtönökre, nemi erőszakkal foglalkozó krízisközpontokra, családon belüli erőszakkal foglalkozó menhelyekre és minden olyan közösségi térre, ahol "indokolt a biológiai nem és a magánélet védelme" - írja az Associated Press (AP) amerikai hírügynökség.

A LMBTQ-szervezetek szerint diszkriminatív törvényt elsöprő, több mint kétharmados többséggel (28-12) fogadta el Kansas állam szenátusa. Sokak meglepetésére kettő demokrata párti képviselő is a javaslat mellett szavazott. Noha Kansas állam demokrata párti kormányzója, Laura Kelly várhatóan megvétózza majd a törvényt, ezzel csak annak hatályba lépését tudja csak elhalasztani. Ha ugyanis a javaslat visszakerül a kongresszus elé, a törvényhozóknak minden joguk meglesz ahhoz, hogy változtatás nélkül újra elfogadják azt. Ebben az esetben pedig már nem lesz vétójoga a kormányzónak. 

"Ez meg fogja védeni a nők és férfiak számára fenntartott tereket" 

- fogalmaz Brenda Landwehr, a kansasi képviselőház egészségügyi bizottságának republikánus párti elnöke. Ty Masterson, a szenátus elnöke szerint a törvényalkotónak kötelesség volt megvédeni a nőket és lányokat a hangos és agresszív transz-kisebbségtől.

A kritikusok attól tartanak, hogy a törvényjavaslat dehumanizálja transzneműeket, valamint a nem bináris és a nemileg nem konform emberek. A keddi szenátusi szavazás időpontjában LMBTQ- és transzjogi-aktivisták tüntetést szerveztek a jogszabály ellen. Az összegyűlt tömeg végig békés maradt, atrocitásokra nem történtek.

Ahogy arról a Ripost is beszámolt legutóbb Kentucyban léptek a törvény erejével az LMBTQ-lobbi erőszakos nyomulásával szemben. A középnyugati állam kongresszusa múlt héten egy olyan javaslatot fogadott el, amely megtiltja a 18 év alatti kiskorúak nemváltását és hormonkezelését. A szabály ellen tiltakozva egy magát "transz-sámánnak" nevező LMBTQ-aktivista vezetésével transzjogi-tüntetők ostromolták meg szerdán az állam Capitoliumát.

A sajtó hirtelen nem tudta eldönteni, hogy a nashville-i iskolai lövöldöző férfi vagy nő. Persze a woke-kommandó egyből kiakadt. 

Amint arról az Origo is beszámolt, újabb iskolai lövöldözés történt az Egyesült Államokban, az ámokfutó három diákot és három iskolai dolgozót ölt meg a Covenant keresztény magániskolában Nashville-ben.

Az elkövető 

EGY 28 ÉVES, A MAGÁT TRANSZNEMŰKÉNT MEGHATÁROZÓ AUDREY ELIZABETH HALE VOLT.

Zavar támadt az erőben, az amerikai sajtó hirtelen nem tudta eldönteni, hogy férfiként vagy nőként hivatkozzon-e az elkövetőre, mivel Hale az elmúlt hónapokban férfiként azonosította magát.

Néhány transzaktivista a Twitteren pedig jobban felháborodott azon, hogy a tömeggyilkos nemét rosszul közölték, mint a tényleges lövöldözésen.

A CNN 5 alkalommal is rossz nemet közölt. Nincs korrekció. A tömeglövöldözés szörnyű. A félreértelmezés nem tesz semmit sem jobbá. Úgy tűnik, hogy talán sokan összezavarodtak azzal kapcsolatban, hogy a lövöldöző transznemű férfi vagy nő. Az, hogy kiderült, hogy a rendőrök nem tudják, hogyan kell használni a megfelelő szavakat, nem lepett meg. De a nemek keverése ugyanabban a történetben még mindig probléma

– nyafogott egy woke aktivista.

A Transznemű Ellenállási Hálózat (Transgender Resistance Network) által kiadott közlemény követelte, hogy a média tartsa tiszteletben a tömeggyilkos névmásait.

Azok is megkapták a magukét, akik szóvá merték tenni, hogy egy lövöldözés esetében talán nem a megfelelő nemhasználat a legfontosabb szempont.

„Ugye tudod, hogy a tömeglövöldözés nem ok a transzfóbia terjesztésére? A rossz nemhasználat nem opció, nem számít, mit tett az illető” – írta egy felhasználó.

Mindenesetre, a felháborodás odáig fajult, hogy olyan meghatározó amerikai lapok, mint a USA Today, az MSNBC vagy a The New York Times, kénytelen volt korrigálni.

Továbbra is megosztó a gyermekeket érintő transzneműség kérdése az Egyesült Államokban. A Magyar Nemzet arról ír, hogy amíg Rachel Levine egészségügyi miniszterhelyettes a Biden-adminisztráció támogatását hangsúlyozza a fiatalok nemválasztása tekintetében, addig más államok a hazánkéhoz hasonló gyermekvédelmi törvényeket hoznak. Noha az elmúlt években radikálisan megnőtt a nemüket megváltoztató serdülők száma, mára egyre többen megbánják egykori elképzelésüket.

A kiskorúak nemének orvosi megváltoztatása hamarosan egy normális és bevett eljárás lesz a tengerentúlon – tett ígéretet az Egyesült Államok Egészségügyi és Humánszolgálati Minisztériumának (HHS) egészségügyi miniszterhelyettese, Rachel Levine.

Pozitív és optimista vagyok, hogy ebben az irányban fogunk haladni, már csak azért is, mert a Biden-adminisztrációban a kiskorúak szabad nemválasztása a legmagasabb támogatást élvezi

– idézte a transzneműségét nyíltan vállaló négycsillagos tábornokot a Fox News amerikai hírtelevízió.

"Politikailag ez a téma ingoványos talaj volt, és noha továbbra is kihívásokra számítok, remélem, hogy mind politikailag, mind társadalmilag ez a kérdés hamarosan már nem lesz egy aknamező" – fogalmazott Levine. Kijelentései nagy vihart kavartak. Andy Harris, a képviselőház orvosokat összefogó csoportjának republikánus vezetője szerint

elítélendő, ha egy kormánytisztviselő kiskorúak nemi szervének megcsonkítását népszerűsíti.

Egy egészségügyi szakembereket összefogó országos szervezet (Do No Harm) elnöke, dr. Stanley Goldfarb szintén megkongatta a vészharangokat az egészségügyben tapasztalható „woke"-aktivizmus miatt.

Nincsen bizonyítékunk arra, hogy a nemet módosító hormonokkal és pubertásgátlókkal kezelt gyerekek mentális egészsége javult volna

– fogalmazott Goldfarb a Fox Newsnak. Hozzátette, hogy a Washingtoni Egyetem kutatása éppen az ellenkezőjét állapította meg az ideológiai alapon elindított ilyen kezelésekről. Osztja viszont miniszterhelyettese véleményét az amerikai elnök.

"Ez nem úgy működik, hogy egy gyerek egy nap felébred és kitalálja, hogy másik neműnek gondolja magát" – vélekedett a transzneműekről Joe Biden. Az elnököt megcáfolva azonban ma már egyre több és több olyan történet lát napvilágot, amikor a fiatalok meggondolták magukat a transzneműségüket illetően.

Sokan megbánták már a nemváltást

A New York Post amerikai lap Chloe esetét hozza fel példának, aki 12 évesen „döntötte el", hogy transznemű lesz, majd egy évvel később – szülői beleegyezéssel – már pubertásgátlókat és hormonokat szedett.

Egyre több fiatal vallja magát transzneműnek

FORRÁS: MTI/SZIGETVÁRY ZSOLT

TIZENÖT ÉVESEN ORVOSI ÚTON ELTÁVOLÍTOTTÁK A MELLÉT (MASZTEKTÓMIA), ÁM EGY ÉVVEL KÉSŐBB RÁJÖTT, HOGY HIBÁT KÖVETETT EL, VALÓJÁBAN TUD AZONOSULNI A BIOLÓGIAI NEMÉVEL, CSAK ÖSSZE VOLT ZAVARODVA, AMIKOR ELŐÁLLT A TRANSZNEMŰSÉGÉVEL.

Nem tudok csendben maradni, meg akarom osztani a történetemet

– nyilatkozta a lapnak a lány, aki mára ugyan újra nőként éli az életét, ám élete végéig viseli az átalakítás következményeit.

A közösségi média károsan befolyásolja őket

Dr. Lisa Littman, a Brown Egyetem korábbi professzora szerint a fiatalok „gyorsan kialakuló nemi diszfóriája" a pubertás időszakában gyakran a serdülők érzékenységének és befolyásoltságának tudható be, többek között a közösségi média révén.

Más államokban, mint Texas, New Hampsihire vagy éppen Georgia, hasonló törvényeken dolgoznak. Míg Minnesotában Peggy Flanagan kormányzóhelyettes szerint a szülőknek „hinniük kellene" a gyermeküknek, amikor elmondják, hogy „kik is ők valójában". Szerinte a nemváltáshoz szükséges gyógyszerek életmentőek, így azon dolgozik, hogy az északi államot egy „transzmenekült állammá" tegye.

A fiatalok össze vannak zavarodva az őket érő hatások miatt

FORRÁS: HANS LUCAS VIA AFP/ESTELLE RUIZ / HANS LUCAS/ESTELLE RUIZ

Egyre több fiatal vallja magát transzneműnek

Az amerikai betegségmegelőzési és járványügyi központ (CDC) jelentése szerint a tengerentúlon 2017 óta közel megduplázódott azon fiatalok száma, akik transzneműnek vélik magukat. Ez az Egyesült Királyságban még drámaibb, ott 2009 és 2019 között a biológiai férfiak esetében ezer, a nőknél 4400 százalékkal nőtt a nemváltó kezelésre utalt gyermekek aránya.

NOHA A DEMOKRATA SZÖVETSÉGI KORMÁNY TÁMOGATJA A GYERMEKEK TRANSZNEMŰSÉGÉT, EZ NEM MINDEN ÁLLAMBAN VAN ÍGY.

Floridában például Ron DeSantis kormányzó vezetésével már tavaly elfogadtak egy – a hazánkéhoz hasonló – gyermekvédelmi törvényt, amely megtiltja a szexuális irányultsággal és a nemi identitással kapcsolatos témák tantermi oktatását az óvodától az általános iskola harmadik osztályáig. Majd ezt követően is csupán a gyermekek korának megfelelő tájékoztatást engedélyezi.

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Így bántalmazta feleségét Magyar Péter - itt a teljes rendőrségi jegyzőkönyv!

origo.hu

Itt van Putyin váratlan bejelentése

metropol.hu

Titkok a Hazatalálsz forgatásáról - Metropol

vg.hu

Munka Ausztriában: otthagyják a magyarok – ez áll a háttérben

mindmegette.hu

Mit főzzek hétvégén? 14 recepttel segítünk, hogy finom étel kerüljön a családi asztalra

hirtv.hu

Itt a bizonyíték: Niedermüller Péter valóban a saját veje, Horn Gábor üzleti köreit látta sokmilliós megbízással

origo.hu

Nevet változtatott és külföldre költözött a Megasztár egykori énekesnője

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. április 29.: a Kos rászánja magát a lépésre, a Nyilast fellelkesíti egy ügy

ripost.hu

Lehetetlen teszt, ha megfejted az emberek 1 százalékába tartozol

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

Brüsszel nem törődik az európai emberek érdekeivel

KÜLFÖLD

Teljes agyrém: már az Európai Tanács elnöke is háborúról beszél

KÜLFÖLD

A calabriai maffia halálos „zombidroggal” árasztja el Európát

KÜLFÖLD

Óriási balhé Németországban: húsvét helyett muszlim ünnepre díszítették fel a belvárosokat

KÜLFÖLD

Német, amerikai és brit tankok jelentek meg Moszkva egyik főterén

KÜLFÖLD

Nincs többé "12345", Nagy Britanniában betiltották a gyenge jelszavakat

KÜLFÖLD

Szemében felejtette a kontaktlencséit egy nő: majdnem megvakult

KÜLFÖLD

Szívszaggató: sportolás közben esett össze a 17 éves Lilla, örökre elaludt