Létrehozva: 2023.09.30.

Kétszer is hazaküldték a vajúdó édesanyát a szülészetről, belehalt a kisfia

Kétszer is elküldték az asszonyt a kórházból, ez a kisfia életébe került.

Kétszer is elküldtek egy vajúdó édesanyát a szülészeti osztályról, a kisfia órákkal később meghalt. Nicole Ditchfieldet még le is hordták a kórházban, hogy "túldramatizálja" a szülést és nem kellene ennyit nyafognia. 

csecsemő, baba
Fotó: Pixabay

A kisfia, Luca mindössze pár órát élhetett és a Tameside Általános Kórházban halt meg súlyos agysérülést követően. A vizsgálatok most bizonyították be, hogy a kisfiú oxigényhiányos állapotba került, mert az édesanyját nem látták el időben a kórházban.

Nicole kétszer ment be a szülészeti osztályra, hogy szülési fájdalmai vannak, de minduntalan hazaküldték, hogy még várjon. Amikor fájdalmai erősödtek és vérezni kezdett, 13-szor hívta a kórházat, de egyszer sem vették fel neki a kagylót. Ezek után nem törődött semmivel, ismét bement a kórházba. Ekkor már nem találták Luca szívhangját és sürgősségi császármetszést kellett végrehajtani.

A csecsemő súlyos agykárosodást szenvedett az oxigénhiányos állapot miatt, így létfenntartó gépekre kellett kapcsolni. A szülők egy nap múlva úgy döntöttek, ez így nem élet a babának és lekapcsolták a gépeket.

A terhesség végig panaszmentes volt, a 39. héten az ultrahangos vizsgálaton is mindent rendben talált az orvos, Luca szépen fejlődött, egészségesnek tűnt és mozgékonynak. Január 12-én rózsaszín pecsételő vérzése volt, amikor felhívta az orvosát, aki azt kérte, akkor keresse fel a kórházat, ha súlyosbodna az állapota. Január 18-án megvizsgálták, de akkor is mindent rendben találtak. De január 22-én beindultak a fájások. Ekkor is hívta a kórházat, ahonnan azt a tanácsot kapta, hogy aludjon vissza vagy fürödjön meg, és vegyen be paracetamolt a fájdalmakra. Hét óra múlva ismét telefonált, mert a fájások sűrűsödtek, ekkor már azt tanácsolták neki, menjen be a kórházba.

Amikor azonban a kórházban megvizsgálták, megint csak hazaküldték, mondván, még nincs itt az idő, nem tágult ki eléggé, szedjen fájdalomcsillapítót. Majd akkor jelentkezzen megint, ha hárompercenként jönnek a fájások legalább egy órán keresztül. Este 21.42-kor már pánikban hívta a szülészeti osztályt, mert vérzett, hányt és erős fájdalmai voltak. Bement a kórházba, ahol hiába bizonygatta, hogy elfolyt a magzatvize, a szülésznő szerint csak bepisilt. Ekkor közölték vele, hogy túldramatizálja a helyzetet és menjen még haza.

Másnap már hiába hívta a szülészetet, egyszerűen fel sem vették a telefont. Végül a fájdalom annyira kimerítette, hogy a férjével délután 3-kor bementek a kórházba. Ekkor a szülésznő elsápadt, mert 10 centire volt kitágulva, de nem akarta elhinni, ezért másodvéleményt kért. Hiába kereste már két szülésznő a baba szívhangjait, nem találták meg. Mégis azt mondták az édesanyának, nincs miért aggódnia.

Ekkor Nicole férjét kizavarták a kórteremből, mindenki őrült rohangálásba kezdett, és végül császármetszéssel világra segítették Lucát. 

"Ki kellett mennem, és amikor újra láthattam őket, Nicole aludt, Lucából pedig mindenfelé csövek álltak ki" - emlékezett vissza Jack Yates, az apa. Közölték vele, hogy kisfia agysérülést szenvedett és 40 percig élesztették újra. Ekkor még nem értette, miről is van szó, ám amikor az orvosok közölték vele, hogy már semmit sem tehetnek a babáért, minden világossá vált számára.

Nicole-lal közösen végül úgy döntöttek, hogy elengedik kisfiukat.

A vizsgálat feltárta, hogy a kórház számos ponton hibázott és elkerülhető lett volna a kisfiú halála.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Megkóstolta a macskaürülékből készült kávét Jákob Zoltán - videó

origo.hu

Drámai bejelentés: már III. Károly király temetésére készülnek

borsonline.hu

Elérkezett a pillanat, amire mindenki várt: óriási örömhírt jelentett be Krausz Gábor és Mikes Anna – fotó!

vg.hu

Frei Tamás bejelentette: megállapodtak az Aldival

ripost.hu

„Megjelent az életemben” - Nem engedik el egymás kezét, ez a férfi áll Hunyadi Donatella mellett

magyarnemzet.hu

Zelenszkij hazudott az áldozatok számáról, hogy könnyebb legyen „toborozni”

origo.hu

Fürdőruhában mutatta meg magát Iszak Eszter - kép

ripost.hu

Válassz egy szimbólumot, és kiderül, mit tartogat számodra a jövő

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

Brüsszel nem törődik az európai emberek érdekeivel

KÜLFÖLD

Teljes agyrém: már az Európai Tanács elnöke is háborúról beszél

KÜLFÖLD

A calabriai maffia halálos „zombidroggal” árasztja el Európát

KÜLFÖLD

Óriási balhé Németországban: húsvét helyett muszlim ünnepre díszítették fel a belvárosokat

KÜLFÖLD

Rettenetes tragédia: megölte barátnőjét és annak kislányát egy férfi

KÜLFÖLD

Nem akartak hinni a szemüknek: több milliót nyert a lottón egy házaspár

KÜLFÖLD

Teljes döbbenet: életveszélyes dolgot művelt egy férfi, megbírságolták

KÜLFÖLD

„Gyűlölöm az életem” – Betegsége miatt pokoli kínokat él át mindennap egy 13 éves lány