KÜLFÖLD

Szerző P. E.

Létrehozva: 2024.03.14.

"Azt kérdezték, otthon vagy a kórházban haljon-e meg a kisfiam" - borzalmas diagnózist közöltek a 11 hónapos baba szüleivel

Kemény volt a kisfiú pocakja, ezért édesanyja kórházba vitte.

Elképesztő kálvárián kellett végigmennie egy most is csak kétéves kisfiúnak. A pici Jaxon mindössze 11 hónapos volt, amikor édesanyja arra lett figyelmes, hogy kemény a pici pocakja. Elvitte a kórházba, ahol sokkoló diagnózist közöltek velük.

Fotó: Pexels

A 2 éves Jaxon Barnest kórházba szállították, miután édesanyja 2022 augusztusában észrevette, hogy kemény a gyomra. Jaxon gyomrának jobb oldala kemény volt, de a kisfiúnak nem voltak fájdalmai. Édesanyja, Hayley (33) elvitte a sürgősségire, ahol megvizsgálták.

Miután elvégezték az ultrahangot és a vérvizsgálatot, Hayley-nek és partnerének, Andynek (30) azt mondták, Jaxonnak "csomó" van a májában. Nem sokkal később az akkor 11 hónapos Jaxonnál hepatoblasztómát diagnosztizáltak – egy olyan rákot, amely a máj szöveteiben képződik –, amely millió gyermekből kevesebb mint egyet érint. Három különböző típusú kemoterápiát és radikális májreszekciót kapott, Jaxon pedig most remisszióban van, miután tavaly augusztusban rákmentesnek nyilvánították.

Jaxon most elkezdett járni és beszélni, és elkezdett bölcsődébe járni. Hayley a következőket mondta: "Van egy szokás, hogy akik végeztek a kemóval vagy rákmentesnek nyilvánították őket, megkongatnak egy harangot. Amikor Jaxon ezt megtette, az csodálatos volt. Volt egy pont, amikor az orvosok azt mondták, ez sosem fog megtörténni. Sőt, azt kérdezgették, hol haljon meg a kisfiunk. Szóval abban a helyzetben látni, ahogy csenget, csodálatos volt."

Hayley kezdetben nem gondolta túl súlyosnak Jaxon állapotát, amikor elvitte a kórházba, hogy kivizsgálják. Azt mondta: "Azt hittem, hogy szteroidot fog kapni, mint általában, és hazaküldik, de azt mondták, hogy bent kell tartani. Felküldtek minket a gyerekosztályra, ahol ultrahangos vizsgálatot végeztek a máján. Ahogy megcsinálták, az orvos bejött hozzám és azt mondta, imádkozzak. Ekkor már tudtam, hogy nagy gond van. Ugyanazon a napon rákot diagnosztizáltak nála. Az orvos és a nővér bejött a szobába, és megkérdezték, beszélhetünk-e. Azt mondták, hogy ez májrák. Csak zsibbadtan bámultunk ki a fejünkből. Ez nem olyasmi, amit vársz, hogy ezt fogja mondani az orvos. Erre a mi orvosunk mintha csak beugrott volna, hogy na, mikor kezdjük a kezelést?" 

Miután megkapta a diagnózist, Jaxont a newcastle-i Royal Victoria Kórházba küldték, ahol gyermekrákos osztály volt. Két hétig maradt ott, és a következő 9 hónapban 12 kemoterápiás ciklust kapott 47 napon keresztül. Az orvosok arra is figyelmeztettek, hogy valószínűleg májátültetésre lesz szüksége, és fel is tették a listára, ám hamarosan törölték is onnan, mert a rák átterjedt a tüdejére.

Hayley elmondta: "A kezelés kezdetben jól ment. Aztán 4 hónappal a diagnózis felállítása után telefonhívást kaptam a tanácsadótól, hogy Jaxont törölték a transzplantációs listáról. Miközben a kezeléseket kapta, a rák elterjedt. A legnehezebb pillanat az volt, amikor ott ültem a tanácsadó irodájában, aki arról faggatott, mit szeretnék, otthon vagy a kórházban haljon-e meg a gyerekem." 

Az orvosok és a tanácsadók az egész világra kiterjedő kutatásba kezdtek, és végül az Egyesült Államokból érkezett megoldás. A kisfiúnak eltávolították a mája egy részét, újabb kemoterápiákat kapott, de úgy tűnik, a kezelés sikeresnek bizonyult. Egy évvel később rákmentesnek nyilvánították.

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Alföldi Róbert Istenként látni vélte, amint Magyar Péter férfi napszemüvegben focizott

origo.hu

Tört-zúzott a magából teljesen kifordult Britney Spears

mindmegette.hu

Mit főzzek hétvégén? 14 recepttel segítünk, hogy finom étel kerüljön a családi asztalra

vg.hu

Különös dolog vette kezdetét az egyik legnagyobb magyarországi boltban: visszafizetik a vásárlás egy részét a kasszáknál

ripost.hu

Krausz Gábor Mikes Annával közösen jelentette be a nagy hírt, erre vártak a rajongók

mandiner.hu

Óriási zuhanás egy évtized alatt: ezek az országok lettek a legboldogtalanabbak!

origo.hu

Meghan Markle súlyos dolgot tett III. Károly királlyal

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

Brüsszel nem törődik az európai emberek érdekeivel

KÜLFÖLD

Teljes agyrém: már az Európai Tanács elnöke is háborúról beszél

KÜLFÖLD

A calabriai maffia halálos „zombidroggal” árasztja el Európát

KÜLFÖLD

Óriási balhé Németországban: húsvét helyett muszlim ünnepre díszítették fel a belvárosokat

KÜLFÖLD

„Nem tudom abbahagyni a sírást” – Három óra alatt legyűrte a betegség az 5 hónapos kislányt

KÜLFÖLD

Egy éve van hátra a 4 éves balerinának, miután sántítani kezdett

KÜLFÖLD

„Nem hiszem, hogy látta” - 64 éves férfi életéért küzdenek az orvosok

KÜLFÖLD

Hat évig szenvedett pánikrohamoktól a 29 éves anya, mire kiderült a valódi ok