Létrehozva: 2018.02.22.

Villámtöltőből és gyorstöltőkből álló elektromos töltőállomás csomópont létesült

Egy több töltõbõl álló, az e-autósok igényeit példaértékûen kiszolgáló állomást - ún. HUB-ot - létesített az MVM Partner Zrt. és a Reál Hungária Kft. az üzletlánc Kondorosi úti telephelyén a fõvárosban. Az energetikai társaság ezzel letelepítette harmadik villámtöltõjét is. Az így kialakított több töltõbõl álló csomóponton egyszerre akár 6 gépjármû is tölthetõ - derült ki a cégek 2018. február 22-i, budapesti sajtótájékoztatóján.

Az MVM Partner Zrt. és a Reál Hungária Kft. együttműködése keretében az üzletlánc telephelyén egy nagy teljesítményű, közismert nevén villámtöltő létesült, amelynek segítségével akár 20-30 perc alatt 80-90 százalékos töltési szint érhető el. Az átadott töltőberendezés háromféle (Type 2, CCS Combo, CHAdeMO) csatlakozó típussal rendelkezik és egyszerre két elektromos gépjármű töltésére alkalmas: az egyiket egyenáramú (44 kW DC), a másikat pedig váltóáramú (legfeljebb 43 kW AC) töltéssel képes kiszolgálni a berendezés. A HUB részét képező, további 4 autó kiszolgálására képes – két darab, egyenként két töltőponttal rendelkező – (22 kW AC) gyorstöltővel egy átlagos kapacitású akkumulátor 2-3 óra alatt tölthető fel.

Az MVM Partner Zrt. – Magyarország egyik legnagyobb energiakereskedőjének –  korábbi gyakorlati tapasztalatai, valamint a villanyautósok visszajelzései alapján a kivitelezés olyan konstrukcióban valósult meg, hogy a villámtöltő mellett további két gyorstöltő is része a HUB-nak, amely lehetővé teszi, hogy egyszerre több autós számára is elérhető legyen a töltési szolgáltatás. Ezen megoldás révén a kisebb teljesítményű gyorstöltők részben tehermentesítik a villámtöltőket és átalakító nélkül biztosítanak tökéletes töltési lehetőséget például a plug-in hibrid és a kis teljesítményű töltésre képes egyéb autók használóinak.

A Reál Hungária Kft. tervei szerint a Kondorosi úti telephelyen valósítja meg a hálózat legmodernebb, legnagyobb, a jövő elvárásainak is maradéktalanul megfelelő új szupermarketjét. Az üzlet kialakítása során a ma elérhető újszerű technikai megoldások számos elemét használja fel az üzletlánc, ennek része a „jövő közlekedési formáját” kiszolgáló töltő HUB kialakítása is.

„Az MVM Partner célja, hogy 2018 év végéig – a gyorstöltők mellett – országszerte még legalább további 20 villámtöltőt helyezzen ki, ezzel is elősegítve Magyarország elektromos gépjárművel történő átjárhatóságának megteremtését. Ezen töltőállomások kihelyezése során az MVM Partner továbbra is előnyben részesíti a 3 töltőállomásból álló konstrukciót, amelyet azonban a helyszínen rendelkezésre álló villamosenergia-teljesítmény, illetve a partnerek üzleti igénye is befolyásolhat. Az MVM Partner 2018. februárjában szerezte meg a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elektromos töltőállomások üzemeltetésére vonatkozó engedélyét, amelynek birtokában a jövőben már üzleti partnerei részére is nyújt töltőállomás üzemeltetési szolgáltatást” – mondta el Szilágyi Zoltán, az MVM Partner Zrt. elektromobilitás osztályának vezetője.

„A Reál célja, hogy egy európai szintű modern szupermarketet hozzon létre a 11. kerület frekventált részén. A szupermarket a ma legkorszerűbb technológiák felhasználásával kerül kialakításra. A szupermarketben az alap termékeken túl hatalmas választékban friss zöldség-gyümölcs, tőkehús, hal, bio és mentes termékeket is árusítani fognak. Kialakításra kerül egy saját pékség, valamint egy vendéglátó rész is. A vásárlóink kényelme érdekében létrehozunk egy játszóteret a legkisebbek számára. Cégünk gondolt azokra a vásárlókra is, akik elektromos autóval közlekednek, számukra került kialakításra a töltőállomás” – mondta el Kujbus Tibor, a Reál ügyvezető igazgatója.

Évről évre gyarapodik hazánkban az elektromos hajtású járműveket használók köre, amelyhez az energiaszektorban fontos szerepet betöltő MVM Partner Zrt. töltő-infrastruktúra hálózat fejlesztése is hozzájárul. Az energetikai társaság hamar felismerte az e-mobilitás fontosságát, az elsők között, 2012-ben kezdte meg tevékenységét a szegmensben. Az MVM Partner Zrt. elektromos autózás iránti elkötelezettségét mutatja, hogy részben saját beruházásként, részben üzleti partnereivel együttműködésben, már több, mint 60 töltőállomást (összesen 110 töltőpontot) telepített le Magyarország területén.

Az MVM Partner Zrt. Magyarország egyik legnagyobb energiakereskedőjeként meghatározó szereplője a hazai energiapiacnak. Részt vesz a kis-, közepes- és nagyvállalkozások villamos energiával és földgázzal történő ellátásában, valamint a Magyarországgal határos regionális villamosenergia-kereskedelemben is. A társaság aktív szerepet vállal az elektromos közlekedés elterjedésében, továbbá értéknövelt szolgáltatásai révén segítséget nyújt az energiafelhasználás optimalizálásában is. www.mvmpartner.hu

A Reál Hungária Élelmiszer Kft. 2001. január 1-jén kezdte meg működését, és 100 százalékban magyar tulajdonban van, közel 2000 bolttal rendelkezik. Hét tagvállalatuk mindegyike régiós központként funkcionál, s tömöríti magába a saját üzletei mellett a csatlakozott magánvállalkozásokat. A régiók működésének összehangolását biatorbágyi székhelyű központ látja el. Az ország teljes területén folytat élelmiszer és vegyiáru kis- és nagykereskedelmi tevékenységet. Lakóhely közeli, kényelmi boltjai színvonala széles skálán mozog: üzlethálózatában megtalálható a kiemelt választékot és vásárlási környezetet kínáló szupermarket, és a kis alapterületű „garázsbolt” is. Céljuk, hogy a multiláncok által el nem ért kistelepülések lakosságát is hatékonyan kiszolgálják. A Reál sikeres működésének köszönhetően az idei évben nyitotta meg új, több mint 10 000 nm-es logisztikai központját Biatorbágyon.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Több százezer ukrán került nagy bajba: itt van Zelenszkij újabb felháborító döntése

origo.hu

Ördög Nóra hivatalosan is bejelentette: Vége

life.hu

Készül a temetésre a Buckingham-palota: Károly sokkal betegebb, mint hisszük

magyarnemzet.hu

A Liverpool vezetése az éjjel döntött: Klopp utódja egy nagyon drága edző lesz

ripost.hu

A legtöbben elbuknak ezen a KRESZ-teszten: te tudod a jó választ?

magyarnemzet.hu

Dárdai megsirathatta egy játékosát, a Hertha a 93. percben kapott pofont

origo.hu

Nagy a baj az ukránokkal Lengyelországban

lakaskultura.hu

Legyen a terasz a nappali folytatása: skandináv életérzés a kertben is

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

MANI

Változás: új, fontos infók a gyógyszerek kiváltásáról

MANI

Már 3D-ben is megnézhetjük az orvosi leleteinket

MANI

Hol most a legolcsóbb a lakásbiztosítás? Elindult a kampány, íme a részletek

MANI

Elindult a lakásbiztosítási kampány: itt van minden tudnivaló

MANI

Aki meg akarja őrizni pénze értékét, most ebbe fekteti

MANI

1 milliárd forintot lehetett nyerni ezzel az öt számmal

MANI

Itt a vége a jó világnak: fizetős lehet a Google

MANI

Lelepleztük a hazai zöldségeket: mutatjuk az árakat!