Létrehozva: 2023.05.17.
Módosítva: 2023.05.17.

Hogyan költs kevesebbet vásárlásra? (x)

Hogyan spóroljunk vásárláskor? Sokan tesszük fel magunknak ezt a kérdést. Az árak őrülten emelkednek, de a forint értékének esése nem jár együtt fizetésemeléssel. Meg kell tehát keresnünk minden lehetséges módot a megtakarításra. Most javaslunk néhány bevált ötletet, hogyan vásároljunk, hogy ne költsünk el egy kisebb vagyont!

Szinte mindennap vásárolunk, mert életünk különböző területeihez kapcsolódó igényeink folyamatos készenlétben ácsingóznak. A legtöbb pénzt élelmiszerre, háztartási vegyszerekre, személyes higiéniai cikkekre költjük, így gyakran hiányzik a pénz a hétköznapi élvezetekre. Hogyan spóroljunk a mindennapi vásárlásokon úgy, hogy ugyanakkor ne csökkentsük jelentősen az eddig megszokott életszínvonalat?

Érdemes már otthon felkészülni a vásárlásra (Fotó: Freepik)

Hogyan spórolj az élelmiszeren? Készíts bevásárlólistát!

Mindig okosan vásárolj! Rendszeresen készíts bevásárlólistát, és ne vegyél olyan termékeket, amelyek nincsenek rajta. Ez nem csak a mindennapi élelmiszervásárlásról szól. Emellett tervezzük meg az egész hétre szóló menüt, ennek köszönhetően nem fogunk ételt pazarolni. Ezek a módszerek segítenek elkerülni a felesleges élelmiszerek és egyéb haszontalan dolgok vásárlását. Ha lista nélkül vásárolunk, promóciós csapdákba eshetünk a helyhez kötött és online áruházakban, és így több pénzt költünk el a szűkös havi költségvetésből. Kardinális pont a témában, hogy az akciós újságok segítségével komoly összegeket takaríthatunk meg az élelmiszereken, így mindig érdemes átböngészni az aktuális Penny akciós újság tartalmát!

Szeretnél spórolni vásárlás közben? Válassz XXL-es kiszerelésű termékeket!

A hosszabb ideig eltartható kozmetikumokat, háztartási vegyszereket vagy élelmiszereket (tészta, gyümölcslé, olaj, ketchup, konzerv) érdemes nagy kiszerelésben vásárolni. Még néhány friss terméket is érdemes nagyobb adagban beszerezni, feltéve, hogy a tervezett étlapunkba be tudjuk építeni. A hús, zöldség, kenyér lefagyasztható, a termékek egy része pedig később is felhasználható.

Válaszd a kiskereskedelmi láncok saját márkáit!

A vásárlás megtervezésekor ne feledd, hogy egyre népszerűbb láncok kínálnak számos terméket saját márkanév alatt, egyes üzletekben a teljes kínálat több mint fele saját márkájú. Nem árt észben tartani, hogy a saját márkás termékek ára gyakran sokkal alacsonyabb. Korábban az ilyen típusú termékek minőségileg egyértelműen gyengébbek voltak, mint ismert versenytársaik, de manapság általában jó minőségű termékek, megfizethető áron. Gyakran egy-egy adott lánc zászlaja alatt találunk neves gyártók kínálatából, kifejezetten a diszkont számára gyártott dolgokat, nagyon baráti áron. Az összetétel nem különbözik a márkás konkurencia árujától, de sokkal alacsonyabb a vételár.

Használj vásárlási alkalmazásokat és promóciós kuponokat!

Az üzletek túlnyomó többsége mobil alkalmazásokhoz kínál hozzáférést, amelyek nem csak az aktuális akciókról tájékoztatnak bennünket, hanem további kedvezmények, akciós kuponok és hűségprogramok felhasználását is lehetővé teszik. Az alkalmazások tartalmazzák az aktuális promóciós szórólapokat is, amelyeknek köszönhetően az összes vonzó ajánlatról már otthonunk kényelmében értesülhetünk.

(X)

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Így bántalmazta feleségét Magyar Péter - itt a teljes rendőrségi jegyzőkönyv!

origo.hu

Itt van Putyin váratlan bejelentése

borsonline.hu

Gyászol Vajna Timi, feketébe borultak a közösségi oldalai

hirtv.hu

Brutális választ ígértek az oroszok Amerikának

ripost.hu

Itt a vége: 10 év után válik a népszerű zenész és felesége

origo.hu

Nevet változtatott és külföldre költözött a Megasztár egykori énekesnője

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. április 29.: a Kos rászánja magát a lépésre, a Nyilast fellelkesíti egy ügy

ripost.hu

Heti Top5: Összejött a Házasság első látásra két sztárja, Manuel kiverte a biztosítékot

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

MANI

Változás: új, fontos infók a gyógyszerek kiváltásáról

MANI

Már 3D-ben is megnézhetjük az orvosi leleteinket

MANI

Hol most a legolcsóbb a lakásbiztosítás? Elindult a kampány, íme a részletek

MANI

Elindult a lakásbiztosítási kampány: itt van minden tudnivaló

MANI

Aki meg akarja őrizni pénze értékét, most ebbe fekteti

MANI

1 milliárd forintot lehetett nyerni ezzel az öt számmal

MANI

Itt a vége a jó világnak: fizetős lehet a Google

MANI

Lelepleztük a hazai zöldségeket: mutatjuk az árakat!