Létrehozva: 2015.08.25.

Itt a magyarázat! Egy eddig nem ismert ok, amiért beteg lehetsz!

Nem mindegy, hányadiknak születtél a családban. A születési sorrend befolyásolja a személyiségedet, a problémamegoldó képességedet, de még az egészségedre is hatással lehet.

Ma már bizonyított tény, hogy a születési sorrend befolyásolja a személyiségünket. Hiszen az első gyermek a családban mindig kiemelt helyet foglal el. A többiek már tapasztaltabb szülői nevelésben részesülnek.

A kutatások szerint az első gyermek a családban mindig okosabb és könnyebben találja meg hivatását, mint a testvérei. Ezzel szemben konzervatívabb is, mint a később született testvérei. A középső szülött sokáig megőrzi fiatalosságát, a diplomáciai készsége kiváló. Míg a legkisebbek inkább művészlelkek, akiket emellett még hatalmas humorérzékkel is megáldottak.

A születési sorrend azonban az egészségre is hatással van.

Az idősebbek allergiásabbak

Néhány évvel ezelőtt japán kutatók több ezer 7 és 15 év közötti elsőszülött gyereket vizsgáltak. Kiderült, hogy náluk sokkal gyakrabban fordul elő az étel- és a porallergia, mint kisebb testvéreiknél. Ennek oka pedig pontosan a születési sorrendben keresendő.

Hiszen az elsőszülöttet a szülők a széltől is óvják! Sokszor túlzott mértékben sterilizálják közvetlen  környezetüket, így immunrendszerük nem képes megfelelő ütemben fejlődni.

A túl sok védelem végső soron gyengíti az immunrendszert.

Nem mindig jó elsőnek lenni

Nemcsak az allergia gyakoribb az elsőszülött gyerekeknél. Új-zélandi kutatók szerint ezek a gyerekek hajlamosabbak a magas vérnyomásra és a cukorbetegségre is.

Ennek oka azonban már nem a szülői magatartás, hanem a szülés után az anya testében végbemenő változások. Az első terhesség után a női méhben olyan történések zajlanak, melyek hatással lehetnek a későbbi magzatok anyagcseréjére.

Az elsők viszont okosabbak

Lehet, hogy betegesebbek, de az is biztos, hogy okosabbak is az elsőszülöttek. Az intelligenciahányadosuk magasabb, mint a kisebb testvéreiké.

A magasabb intelligenciahányadosnak a testvér születése az oka. Hiszen a nagy testvér szellemi kihívás elé kerül, mikor megszületik az új baba. Õ is beszáll a gondozásába. Ezen kívül pedig saját lelkén belül is rendet kell tennie, hiszen megváltozik a „családi rangsor”.

A középső tesónak idő kell, hogy fel tudja dolgozni 

A másodszülöttet viszont könnyen sokként érheti a harmadik érkezése. Na persze kisgyerekként fogalma sincs arról az adatról, mely szerint a középső gyerekeknek sokkal egészségesebbek a fogaik és a fogínyük. Mivel a második gyermeket a szülők már nem óvják annyira, ezért az immunrendszere is optimálisabban fejlődik, sokkal ellenállóbb, mint amilyen nővérük vagy bátyjuk volt hasonló életkorban.

A kistestvér persze elkaphatja a nagyobb gyerektől a betegségeket, ám ezek nem károsítani, hanem éppenséggel védeni fogják őt.

Ha második vagy, egy életre boldog leszel

Egy izraeli felmérés szerint a középső gyerekek mindig a legboldogabbak a családban. Felnőttként nekik lesz tökéletes párkapcsolatuk és életre szóló társat is találnak maguknak.

Ez pedig a kalandvágyukból és nyitottabb szexuális viselkedésükből ered. Az is igaz azonban, ha megtalálták az igazit, akkor ezek a gyerekek a leghűségesebbek.

Viccesek és szexéhesek

A legkisebb gyerekről úgy tartják, ő a legkedvesebb mind közül. Persze a szülő nem tesz különbséget, de az elsőszülött csak addig marad első, míg nem érkezik kistestvére. A harmadik gyermek pedig általában jó pár évvel a második gyerek megszületése után érkezik. Õ lesz újra az első és a kicsi a családban.

Emiatt a harmadik vagy sokadik gyermek felnőttként könnyebben válik a szenvedélyek rabjává. Esetében gyakrabban alakul ki a tüdőrák, mint a család többi tagjában, pont azért, mert ezek a gyerekek korábban kezdenek el dohányozni. De pubertáskoruk is több hónappal előbb kezdődik, mint a testvéreiknél, így a szexualitást is gyorsan megismerik.

Ez is érdekelhet

origo.hu

LMBTQ-aktivista, szélsőbalos figura Magyar Péter erzsébetvárosi polgármesterjelöltje

origo.hu

Újabb árcsökkenés jön a hazai benzinkutakon

borsonline.hu

Most kaptuk a lesújtó hírt: meghalt a Nemzet Sportolója

mandiner.hu

Forgács István: Ha Karácsony marad, a cigányok szép lassan elbontják Budapestet

ripost.hu

Ennek a 3 csillagjegynek óriási szerencsét hoz a hétvégi csillaghullás

hirtv.hu

Bayer Zsolt: Gazember a családban

origo.hu

Elképesztő titkokat osztott meg Szabó Zsófi

lakaskultura.hu

Legyen a terasz a nappali folytatása: skandináv életérzés a kertben is

ripost.hu

"Élettelenül fekszik" - Elhunyt a profi sportoló kisbabája, szívszaggató sorokkal búcsúzik

hirtv.hu

Íme, a YouTube-on letiltott CPAC-beszéd

ripost.hu

Nagy a szomorúság Berki Mazsiéknál: a kislánya elvesztette a kedvencét

travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

MEDICINA

Így készíti ki a szervezetünket az óraátállítás

MEDICINA

Csodálatos gyógyereje van a pitypangnak, mutatjuk, hogyan készítsd el

MEDICINA

2 egyszerű arcápolási trükk, amitől sokkal gyorsabban eltűnnek a ráncaid

MEDICINA

Ez történik a testeddel, ha nem iszol elegendő vizet

MEDICINA

Nagyon élénk álmaid vannak mostanában? A szakértő megválaszolta, hogy miért

MEDICINA

Fantasztikus gyógyereje van a pitypang virágának, mutatjuk, hogyan készítsd el

MEDICINA

4+1 ok, amiért a fokhagyma a legjobb barátod

MEDICINA

Itt az idő, most készíts gyógyító fenyőrügy szirupot