Létrehozva: 2015.08.21.

Le a férfiszőrrel! A legjobb tippek az ágyékborotváláshoz!

Trendi és ápolt akarsz lenni? Szeretnél megfelelni a barátnõdnek? Íme egy egyszerû kis iránymutatás a fájdalommentes szõrtelenítéshez. Tedd biztonságosabbá és könnyebbé az ágyékod borotválását!

Mint ahogy egy erdő kivágásának sem állsz neki csak úgy terv nélkül, ne tedd ezt akkor sem, amikor egy ilyen kényes portékát készülsz gyémánttá csiszolni!

Képzeld, csupán az elmúlt 8 évben ötszörösére nőtt a várótermekben azok száma, akik a szeméremszőrzetük ápolása közben szereztek sérülést! És nem csak apró balesetekről van szó! Fájdalmas és nehezen gyógyuló sebekről is. Õrület, ugye?! Bizony kényes terület ez, állj hozzá kellő körültekintéssel, légy precíz, hogy elkerüld a bajt! Ne feledd, a családi koronázási ékszerekről van szó!

A legfontosabb szabályok!

Az ollót, a borotvát és a többi szerszámot is kizárólag erre az akcióra használd! Ha esetleg a házban bárhol máshol is kaszaboltál ezekkel, például lenyisszantottál néhány kóbor hajszálat, vagy a konyhában salátát daraboltál, utána szigorúan tilos bármilyen vállalkozásba fogni az öved alatt. A bőrgyógyász szakorvosok szerint ugyanis a test különböző részein, különböző baktérium-társulások élnek, és nem szerencsés, ha ezek keverednek. Ezek az óvatlan lépések bizony az ágyék gombás fertőződéséhez, de rosszabb esetekben akár ótvarhoz is vezethetnek.

A biztonság érdekében a munka megkezdése előtt töröld át az ollót alkoholos vattával.


Alapozz!

Hidd el, nem kell közvetlenül a buja vadonnal kezdeni a borotválkozást! Sokkal jobban jársz, ha előtte kurtítasz rajta egy kicsit. Nem lehet az érintetlen vadont egy lépéssel leigázni, tartsd be a szabályokat, sokkal kevesebb lesz a baleset a végén! Kevés rosszabb érzést lehet elképzelni, mint az égető, viszkető friss „tarlóét”. Talán amikor a hosszú, makacs szőrszálakat gubancolja a borotvapenge. Ne próbáld ki!

Egy tanulmány szerint, a nők közel 50 százaléka preferálja, ha partnerük teljesen vagy részben szőrtelen. Valószínűleg a te párod is köztük van.

Ugord meg azt a fejest!

Nagyon rossz ötlet szárazon nekiállni a borotválkozásnak. Egy forró zuhany, és máris simábban csúszik minden. Dr. Rossi szerint az utána való zuhany pedig azért hasznos, mert a meleg hőmérséklet felpuhítja a bőrt, így lazábban tudod a szennyeződést és az olajokat eltávolítani.

A hagyományos, egyszerű szappanok helyett ide valami sokkal lágyabb kell. Válassz gél állagú, alkoholmentes, aloe vera tartalmú készítményt, javasolja dr. Rossi, hiszen ezek is hozzájárulnak a simább és irritációmentes végeredményhez.

Húzd jó irányba

Hogy a valóban sima célod elérd, egyetlen módja van, ha követed a szőr növekedési irányát. Árral szemben nem fogsz megfelelő eredményre jutni! Ott lenn is ugyanaz a helyzet, mint a fejeden, vagy akár a karodon. Nézd meg ott hogy nő, és érteni fogod. Így sikerülhet elkerülni a borotválkozás utáni rettegett „tarlóhántást”, és kisebb eséllyel lesznek befordult, benőtt szőrszálaid is. Így elkerülheted a gyulladt duzzanatokat és a fájdalmas irritációt.


Extra figyelmet a golyóknak!

Gondolom ezzel nem mondunk újat, hogy ezen a részen kicsit körültekintőbbnek kell lenned, hisz ez egy sokkal redőzöttebb, sokkal gyűröttebb bőrfelszínű tájék. Tény, hogy ezeken a részeken eleve könnyebben tudnak a kórokozók szaporodni, szóval sokkal nagyobb az esélye egy esetleges sérüléskor, hogy valami felülfertőződés fellép.

Figyelj, hogy mindig próbáld feszesen tartani a bőrt. Az egyik kezeddel csak ezzel foglalkozz, és ha így teszel, a minimumra csökkented bármiféle sérülés veszélyét. A másik trükk, hogy valóban mindig a jó szöget találd meg, ha egy kis hordozható tükröt használsz segítségül, na és persze a jó megvilágításról is gondoskodj! Sokat segítesz magadnak vele.

Sajnos a legóvatosabb kezű ember is ejt néha apró vágásokat. El fog állni, nyugi! Azonban, ha 15 perc elteltével nem csillapodik, illetve ha pulzálna a vérzés, hívj orvost! Valószínűleg egy-két öltéssel kell, hogy lezárja a sebet.

Hidratálóval fejezd be!

Nagyon fontos, és nem kevésbé nagyon kellemes! A bőröd itt sokkal érzékenyebb, és mivel a szőrtüszők ezen a területen a göndör szőrök növekedését végzik, gyakoribb a gyulladás lehetősége is. Továbbá a borostás érzés is tovább elkerülhető, ha valami jófajta after shave-et használsz. Nyugtató, hűsítő fajtát használj, van belőlük már rengeteg, a legtöbb ilyen általában aloe tartalmú, és tényleg hatékony.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Megőrlülnek a vásárlók az IKEA 140 forintos akciójától

origo.hu

Kiderült, hogy Zelenszkij hogyan akar véget vetni a háborúnak

borsonline.hu

Az orvosok tapsoló sorfala előtt tolták utolsó útjára a 6 éves kisfiút, aki életét adta a hároméves öccséért

mandiner.hu

Elemző: Kevés megalázóbb dolgot tudok elképzelni annál, mint amit a Momentummal csináltak a Magyar Péter-tüntetésen

ripost.hu

Őrült tavaszi szerelem: 3 csillagjegyre most igazi boldogság vár

hirtv.hu

Pentagon-tanácsadó: elkerülhetetlen az ukránok veresége, ezután pedig a szomszédokhoz csatolhatnak területeket

origo.hu

Hatalmas terhespocakkal pózol Lékai-Kiss Ramóna

mindmegette.hu

Mindent kirántunk! 7 isteni rántott hús és zöldség

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

MEDICINA

Így készíti ki a szervezetünket az óraátállítás

MEDICINA

Csodálatos gyógyereje van a pitypangnak, mutatjuk, hogyan készítsd el

MEDICINA

4+1 ok, amiért a fokhagyma a legjobb barátod

MEDICINA

Itt az idő, most készíts gyógyító fenyőrügy szirupot

MEDICINA

„Óriási következményei vannak” - figyelmezteti az orvos a zuhany alatt pisilőket

MEDICINA

Vajon tényleg leszámol a Jerikó rózsa és a mandulagomba a rákkal?

MEDICINA

Kiderült, hogy hány percig szabad zuhanyozni ahhoz, hogy sokáig egészséges maradhass

MEDICINA

Óriási hiba: ezért ne forrald fel soha újra a vizet