Nadrágszíjas plakátokkal fogadta Debrecen Magyar Pétert

POLITIK
Létrehozva: 2016.10.09.

Még az orvosok is meglepődtek: így hat az egészségre az erőspaprika

Gondoltad volna, hogy a csípõs paprika fogyasztása ellenállóvá tesz és tovább fogsz élni? Kínai kutatók most bebizonyították.

A British Medical Journal folyóiratban megjelent tanulmány szerint kínai orvosok és gasztroenterológusok bebizonyították, hogy azok az emberek, akik hetente egyszer-kétszer csípős paprikát fogyasztanak, tovább élnek.

A kutatásban részt vett félmillió ember megfigyelése bebizonyította, hogy azoknál, akik gyakran fogyasztanak csípős fűszereket, chili paprikát, kisebb az esélye a szív- és légúti betegségeknek és elkerülik a rák kialakulásának kockázatát is.

2004 és 2008 között több mint félmillió egészséges, 30 és 79 év közötti felnőttet vizsgáltak Kína tíz országrészéből. Első körben azt kérdezték tőlük, hogy milyen gyakorisággal fogyasztanak csípős ételt?

A második szakaszban azokat a felnőtteket vizsgálták, akik hetente egyszer vagy kétszer csípőset ettek. A vizsgálat kérdései arra is kitértek, honnan származik a paprika, amit fogyasztanak? Friss vagy szárított csípős paprikát használnak-e étkezéshez és hogy a chiliszószt vagy a csípős olajakat kedvelik-e inkább?

2013-ig kísérték figyelemmel a kiválasztottak egészségi állapotát. Akadtak ezen időszak alatt természetesen olyanok is, akik elhaláloztak. A kutatók megállapították, hogy azok közül, akik hetente egyszer vagy annál is kevesebbszer ettek csípőset, jóval többen haltak meg, mint akik szinte minden nap fogyasztottak csípős fogásokat. 

Szerintük ennek az lehet az oka, hogy azok az emberek, akik a csípőset szeretik, más élelmiszereket fogyasztanak, máshogy főznek és máshogy élnek, mint azok, akik nem szeretik ezt az ízvilágot.

Hetente egyszer-kétszer érdemes csípős paprikát fogyasztani 

A csilipaprikában található kapszaicin, amitől a paprikát csípősnek érezzük, gyulladásgátló és vérnyomáscsökkentő hatású. A csípős fűszerek bizonyíthatóan csíraölőként hatnak és pozitív hatással vannak a bélflórára is.

Nem beszélve arról, hogy ha frissen fogyasztjuk a paprikát, akkor a benne található A, C és K vitaminhoz is hozzájuttatjuk szervezetünket - vallják a kutatók.

 

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Itt tud szavazni az Év Kedvenc Tesitanára játék Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei jelöltjeire!

mindmegette.hu

Nagy botrány az Aldinál: ezért lázadtak fel a dolgozók!

borsonline.hu

Ismét igaza lett Baba Vangának: valóra vált, amitől mindenki tartott

hirtv.hu

Áthúzott nadrágszíjas plakátok várják Magyar Pétert Debrecenben

ripost.hu

Ez kínos, valami nagyon nem stimmel Berki Mazsi szerelmes fotóján

origo.hu

Borzalmas háborús hírt kaptak a kárpátaljai magyarok

lakaskultura.hu

A '60-as és '70-es évek hippikultúráját ünnepli az IKEA: szívet melengető, ikonikus darabok térnek vissza

mindmegette.hu

NÉBIH: Azonnali termékvisszahívásban érintett két kedvenc termék!

mindmegette.hu

Nem hiszünk a szemünknek! Olyan Aldi nyílik Magyarországon, amilyenre még nem volt példa!

ripost.hu

Dárdai kiborította a bilit; Szoboszlai is nagy gondban

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

MEDICINA

Így készíti ki a szervezetünket az óraátállítás

MEDICINA

Csodálatos gyógyereje van a pitypangnak, mutatjuk, hogyan készítsd el

MEDICINA

Lehull a lepel! Ezért működnek a mai napig anyáink gyógyító praktikái

MEDICINA

2 egyszerű arcápolási trükk, amitől sokkal gyorsabban eltűnnek a ráncaid

MEDICINA

Ez történik a testeddel, ha nem iszol elegendő vizet

MEDICINA

Nagyon élénk álmaid vannak mostanában? A szakértő megválaszolta, hogy miért

MEDICINA

Fantasztikus gyógyereje van a pitypang virágának, mutatjuk, hogyan készítsd el

MEDICINA

4+1 ok, amiért a fokhagyma a legjobb barátod