Létrehozva: 2021.10.25.

6+1 durva jel, ami megmutatja, hogy gyenge az immunrendszered

A járvány miatt mindenki jobban figyel arra, hogy megerősítse az immunrendszerét; de vajon honnan lehet tudni, ha le van gyengülve? Bizonyos jelek pontosan megmutatják, ha ez a helyzet...

Ha rendszeresen megbetegszel, ideje gyanakodnod, hogy valami nem stimmel, hiszen a gyenge immunrendszer jelei között ez szerepel az első helyen. Az immunrendszerünk egy összetett rendszer, a védelemben részt vesz a bőr, a belek, a máj is többek között, akárcsak a különféle szerepű sejtek a szervezetünkben. Emiatt a gyenge immunrendszer jelei igencsak változatosak, nem csupán akkor érdemes gyanakodni, ha gyakrabban kapsz el vírusfertőzéseket, hiszen lehetnek olyan tünetek is, amikről álmodban sem gondolnád, hogy erre figyelmeztetnek.

A gyenge immunrendszer jelei igencsak változatosak (Fotó: Pixabay.com)

1. Mindent elkapsz

Épphogy kijöttél az egyik betegségből, máris a jön a másik; folyamatosan náthás vagy, tüsszögsz, köhögsz, belázasodsz. Ha legyengült az immunrendszer, a szervezet kevésbé ellenálló a vírus- vagy bakteriális fertőzések ellen, amire amiatt is érdemes figyelni, mert az állandó fertőzésekből könnyen lehet hörghurut vagy tüdőgyulladás. Szakemberek szerint akkor érdemes az immunrendszer gyengeségére gyanakodni, ha egy szezonon belül több, mint négy alkalommal kapsz el valamilyen szezonális fertőzést.

2. Örökké kiújul a herpesz

A herpeszt általában egy vírus okozza, de legyengült immunrendszer esetén is újra és újra megjelenhet. Túl azon, hogy a megfelelő krémmel vagy tapasszal kezeled, érdemes ebben az esetben odafigyelni a megfelelő vitaminbevitelre, és arra, hogy egészséges ételeket egyél, valamint eleget aludj.

3. Megjelennek a gombás fertőzések

Alapból a szervezet könnyedén megküzd a különféle gombákkal, de, ha makacsul kiújulnak a tünetek, vagy nehezen gyógyulnak, könnyen lehet, hogy meggyengült a szervezeted védekezőképessége.

Ha túlságosan gyakran ver le a lábadról valamilyen fertőzés, könnyen lehet, hogy legyengült az immunrendszered (Fotó: Pixabay.com)

4. Nem tudsz szabadulni a plusz kilóktól

Ha minden diéta és testmozgás ellenére sem tudod leadni a felesleget, akkor lehetséges, hogy a meggyengült immunrendszer hormonális változást okoz a testedben. Emiatt gyengül a tápanyag-felszívódás is, és könnyen lehet, hogy gyomor- és bélpanaszok is megjelennek.

5. Hulló haj, töredező körmök

Sokan nem is gondolnák, hogy ezek a tünetek is a gyenge immunrendszer jelei, pedig, ha már kialakult a rossz tápanyag-felszívódás, akkor a szervezeted a vitaminokból sem vesz fel eleget, így vitaminhiányod lehet. Ez pedig hajhullást, töredező, foltos körmöket okozhat.

6. Nem kívánsz semmit

Az étvágytalanság mögött sokszor az áll, hogy valamilyen okból kifolyólag, például antibiotikum szedése miatt, megsérült a bélflóra egyensúlya. Utóbbi fontos része az immunrendszernek, így, ha nem működik megfelelően, a szervezet nehezen veszi fel a táplálékot, és emésztési problémák alakulhatnak ki. Ennek egyik jele az állandó hasmenés is.

Az étvágytalanság, és a visszatérő gyomor-bélrendszerei panaszok is lehetnek a legyengült immunrendszer jelei (Fotó: Pixabay.com)

+1. Mindig kimerült vagy

Ha hiába alszol eleget, étkezel egészségesen és mozogsz, mégis állandóan fáradtnak érzed magad, akkor könnyen lehet, hogy legyengült az immunrendszered. Ilyenkor, ha fertőzés van a szervezetedben, a tested minden erőforrást annak a leküzdésére mozgósít, így nem marad erő másra.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Letartóztatták Varga Viktorékat

origo.hu

Ukrajna bejelentette, elvesztette hadseregét

magyarnemzet.hu

Elmarad Ronnie O’Sullivan és Judd Trump álomelődöntője

ripost.hu

Nagy baj történt a Pilisben, ezekben a percekben mentenek

hirtv.hu

Cseh Katalin alaposan belezavarodott a mondanivalójába + videó

origo.hu

Megfejthették a fáraó átkát: kiderült, mi ölte meg a sírt felnyitó kutatókat

astronet.hu

Május havi horoszkóp 2024: nagy fordulatok jönnek

ripost.hu

Most kaptuk: brutális tömegkarambol történt az M7-esen, zajlik a mentés

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Éveket fiatalít, ha ilyen hajat csináltatsz magadnak

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

MEDICINA

Így készíti ki a szervezetünket az óraátállítás

MEDICINA

Csodálatos gyógyereje van a pitypangnak, mutatjuk, hogyan készítsd el

MEDICINA

Ez történik a testeddel, ha nem iszol elegendő vizet

MEDICINA

Nagyon élénk álmaid vannak mostanában? A szakértő megválaszolta, hogy miért

MEDICINA

Fantasztikus gyógyereje van a pitypang virágának, mutatjuk, hogyan készítsd el

MEDICINA

4+1 ok, amiért a fokhagyma a legjobb barátod

MEDICINA

Itt az idő, most készíts gyógyító fenyőrügy szirupot

MEDICINA

„Óriási következményei vannak” - figyelmezteti az orvos a zuhany alatt pisilőket