Nadrágszíjas plakátokkal fogadta Debrecen Magyar Pétert

POLITIK
Létrehozva: 2017.09.27.

Tedd a fokhagymát a mikróba, és tátva marad a szád

Naponta melegítünk a mikróban, de a felét se használjuk ki a képességeinek. Pedig jó néhány trükk van, amivel megkönnyítheted a konyhai munkát. Ezekbõl szedtünk össze néhányat.

A mikrohullámú sütő milliók életét könnyíti meg, jó tudni, hogy a készülék melegítésen kívül rengeteg mindenre használható. Mutatjuk, mire lehet még jó; ugyanis ez a nagyszerű eszköz jóval többre képes!

1. Kenyérfélék puhítása

Ha a tegnap este rendelt pizza maradékát szeretnéd felmelegíteni, tuti, hogy nem életed legjobb kulináris élménye vár rád: a pizzaszelet nagyon ki tud száradni, és rágcsálás közben nem hogy az étvágyadat, de az életkedvedet is elveszted. Hogy ne járj így, nedvesítsd be a kiszáradt tésztát és mikrózd meg. Szuperül megpuhul a tésztája, de ez a trükk bármilyen pékárunál működik!

2. Fokhagyma pucolás

Ez az egyik legmacerásabb konyhai művelet, a fokhagyma ugyanis nehezen adja meg magát: mindenre ráragadnak a kis héjdarabok, ragacsosak és büdösek lesznek az ujjaid. De ha beteszed a fokhagymagerezdeket a mikróba 15 másodpercre, a hő hatására kimegy belőlük a nedvesség, és pillanatok alatt leválik a héjuk!

3. Citromfacsarás

Több erő kell hozzá, mint amennyit gondolna az ember, van, aki félbe is hagyja, és sok értékes citromlé kerül a kukába. Ha beteszed a félbevágott citromot 10-20 másodpercre a mikróba, lágyulnak a rostok, és könnyebb kifacsarni a levet.

4. Hagymapucolás könny nélkül

Szoktál sírni hagymapucolás közben? Ha levágod a hagymák két végét, beteszed őket a mikróba 30 másodpercre, minden gáz kiszáll belőlük, ami könnyeket okoz. Így vágáskor már nem fognak téged gyötörni.

5. Edénypróba

A legtöbbre rá van írva, de némelyiknél azért el tud bizonytalanodni az ember. Íme a trükk: állíts az edénybe egy vízzel teli poharat, majd tedd a mikróba. Két-három másodpercig melegítsd. Ha forró lett a víz, és az edény hideg maradt, akkor bátran melegíthetsz benne. Viszont ha felforrósodott az edény, felejtsd el, hogy a mikróba teszed!

6. Hüvelyesek puhítása

Ha elfelejtetted éjszaka beáztatni őket, fogj egy edényt, tedd bele a babot vagy lencsét, öntsd fel vízzel, adj hozzá egy csipet szódabikarbónát, és 10 percig melegítsd! 30-40 perc pihenés után már főzheted is a levest vagy főzeléket!

7. Méz szelídítése

Van, aki imádja, de bizonyos recepteknél nem tudsz vele dolgozni, így kezdened kell vele valamit. Ha beteszed a mikróba két percre (az üvegről feltétlen vedd le a fedőt), újra lágy és aranysárga lesz a mézed, mintha friss lenne.

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Magyar Péter még a vonaton is fél, testőrök védik a semmitől

origo.hu

Édesanyja szerint naponta visszajár a két éve meghalt Berki Krisztián

borsonline.hu

Figyelmeztet a szakértő: erre az 5+1 dologra soha ne keress rá a neten

vg.hu

Harmadszor is csökken az üzemanyagok ára, olajat talált a Mol – heti összefoglaló

ripost.hu

Közbelép az univerzum, 3 csillagjegyre rátalál az örökké tartó szerelem!

hirtv.hu

Bayer Zsolt: Megérkezett a „szakértő”!

origo.hu

Borzalmas háborús hírt kaptak a kárpátaljai magyarok

astronet.hu

Heti szerelmi horoszkóp 2024. május 4-10.: a szerdai újholdnál megtalálhatjuk a közös nevezőt

ripost.hu

"A világ legkísértetiesebb otthonában élek – tele van elátkozott babákkal, sírkövekkel és koporsókkal"

ripost.hu

Tóth Gabi megható anya-lánya fotókat mutatott anyák napja alkalmából

ripost.hu

Nyugdíjjogosultság: tényleg lehet szolgálati időt vásárolni?

ripost.hu

Pénzeső májusban, ez a 4 csillagjegy már nyithatja a pénztárcáját

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

OTTHONKA

Mutatjuk, mit kell tenni most a málnával, hogy nyáron szuper termés legyen

OTTHONKA

Ez történik a kenyérrel, ha zellert teszel mellé

OTTHONKA

Így gondozd most az epret, hogy májusra gyönyörű termésed legyen

OTTHONKA

Ha így gondozod a muskátlit, soha többet nem sárgulnak majd a levelei

OTTHONKA

Erre figyelj, ha ősz óta nem használtad a fűnyíród

OTTHONKA

Fodrozódik az őszibarack levele? Így mentsd meg a termést

OTTHONKA

Gyűlölik a poloskák: ez a természetes anyag a legjobb ellenszer

OTTHONKA

Így ültesd át végleges helyére a paradicsompalántát, hogy bő termésed legyen