Létrehozva: 2023.02.21.

Háborúellenes tüntető zavarta meg Joe Bident vacsora közben - Videó!

Az amerikai elnök tudomást sem vett a baloldali aktivistáról...

Szerző Gaál József

Egy háborúellenes baloldali aktivista zavarta meg Joe Biden amerikai elnököt vacsora közben egy washingtoni étteremben - írja a Fox News online kiadása. A hírportál beszámolója szerint a 80 éves demokrata elnök épp a feleségével romantikázott szombat este, amikor egy szomszédos asztalnál ülő fiatal nő kiszúrta az elnököt, felállt, majd hangosan megszólította:

"Biden elnök úr, nem szeretném megzavarni, de véget kell vetnünk ennek a háborúnak Ukrajnában. El kell kezdenünk a tárgyalásokat! Utálom, hogy megzavarom, de emberek halnak meg!"

Az esetről készült amatőr felvételen jól látszik, hogy Biden teljesen figyelmen kívül hagyta az aktivistát. Az elnök mellett ülő öltönyös úriemberek, akik feltehetően fedett ügynökök voltak, viszont azonnal felkapták a fejüket, a pincérek pedig körbevették Biden asztalát. Mielőtt a háborúellenesen tüntetőt kitessékelték volna, még azt is odakiabálta Bidennek, hogy az Egyesült Államok vegye le Kubát a terrorista államok listájáról, és kezdeményezzen béketárgyalásokat az országgal. 

Mint később kiderült, a "Rózsaszín Kód: Nők a Békéért" (Code Pink: Women for Peace) baloldali nem-kormányzati szervezet (NGO) egyik aktivistája akciózott teljesen spontán. A Code Pink magát a "társadalmi igazságosság mozgalmaként" írja le, amely az Egyesült Államok által finanszírozott háborúk és megszállások befejezéséért küzd. A szervezet március 18-án háborúellenes tüntetést tart a Fehér Ház előtt. 

Háborúellenes tüntetés a washingtoni Lincoln-emlékmű előtt (Twitter)

Az Egyesült Államokban egyébként folyamatosan nő a békepártiak tábora. Ahogy arról a Ripost is beszámolt, az orosz-ukrán konfliktus egyéves évfordulóján háborúellenes gigatüntetést tartottak az Egyesült Államok fővárosában, Washingtonban. A Vasárnap megrendezett "menet a háborús gépezet ellen" (March Against The War Machine) nevű demonstráción demokrata, republikánus és más kisebb pártok politikusai is részt vettek. A felszólalók egybehangzóan Ukrajna nyílt katonai támogatása helyett diplomáciai megoldást sürgettek, valamint azt követelték a Biden-adminisztrációtól, hogy a háborús erőfeszítésekre költött közpénzmilliárdokat inkább belpolitikai problémák megoldásra fordítsa.

Tulsi Gabbard korábbi kongresszusi képviselő, és a Demokrata Párt volt elnökjelölt-aspiránsa azt mondta a több ezer fős tömeghez szólva, hogy Kelet-Európában proxy háború zajlik, amit jelenleg még csak USA vív Oroszország ellen, de bármelyik pillanatban a NATO és Oroszország közötti közvetlen konfliktussá válhat.

"Bárki, akinek van egy kis józan esze, tudja, hogy ez a hidegháborús helyzet bármelyik pillanatban forró háborúvá válhat egy nukleárisan fegyverekkel rendelkező országgal szemben. Vannak beszélő fejek a tévében, vannak politikusok és vannak nagyon befolyásos emberek az Egyesült Államokban és szerte a világon, akik teljes mellszélességgel arról beszélnek, hogy hogyan fogunk harcolni és győzni - mintha egy ilyen háborút valaha is meg lehetne nyerni. Nem lehet megnyerni"

- fogalmazott Gabbard, aki leszögezte, hogy azonnali béketárgyalásokra van szükség, máskülönben ez a háború nukleáris holokauszthoz fog vezetni.

A tüntetésen többen "Biden Északi Áramlat felrobbantója" feliratú táblákkal jelentek meg (Twitter)

Dennis Kucinich korábbi demokrata képviselő azt hangsúlyozta, hogy az amerikai kormány háborús bűncselekményt követett el az Északi Áramlat gázvezeték elleni szabotázsakcióval. Mint fogalmazott, a Biden-adminisztráció csak azért robbantotta fel Európa egyik legfontosabb infrastruktúrális hálózatát, hogy később profitáljon a kialakult helyeztből, és négy-hatszoros felárral ajon el energiát Európának.

Mindannyian tudjuk, mit tettek. Nem nyugszunk, amíg a Kongresszus, a Nemzetközi Büntetőbíróság és az amerikai nép a következő választásokon felelősségre nem vonja őket!

- mondta a politikus, aki az amerikai közhangulatban tapasztalható háborús tébolyért a Fehér Házat tette felelőssé. Szerinte "az amerikai kormány a félretájékoztatás nagymestere, amely a médiát használja fel arra, hogy félelmet és gyűlöletet szítson emberekben."

A háborúellenes tüntetés három húzóneve: Ron Paul, Dennis Kucinich és Tulsi Gabbard

Republikánus oldalról Ron Paul veterán kongresszusi képviselő szólalt fel a rendezvényen. A jobboldali politikus szerint ha Biden elnök tényleg háborúzni akar, tartson népszavazást a kérdésben, de győződjön meg arról, hogy a voksoláson csak 18-24 év közöttiek vesznek részt. Tehát az a korosztály, melynek képviselőit elsőként vinnének a frontra egy nyílt fegyveres konfliktus esetén a NATO és Oroszország között.

 

Szerző Gaál József

Ez is érdekelhet

origo.hu

Engedj el, így könyörgött Varga Judit az őt fogva tartó, tomboló Magyar Péternek - itt a teljes rendőrségi jegyzőkönyv!

origo.hu

Király Viktor ezzel a módszerrel fogyott 16 kilót

borsonline.hu

Harry herceg visszatér Angliába, hatalmas lépest tesz Katalinék felé

mandiner.hu

Pokoli pusztítást végezett az orosz Szu–25-ös (VIDEÓ)

metropol.hu

Hilda megszólalt a Petrával való konfliktusról

hirtv.hu

Bőnyi késelés: megszólalt a rendőrség + videó

origo.hu

Új, ismert nővel látták Marics Petit - fotó

mindmegette.hu

Figyelmeztet a szakember: nem mindig jó döntés air fryerben sütni-főzni

ripost.hu

Áll a bál: Kiakadtak a kommentelők a Házasság első látásra fináléján

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

A kalifátus a megoldás, harsogták a tüntetők Németországban

POLITIK

Varga Judit drámai kiáltása: „Engedj el!" - A teljes rendőrségi jegyzőkönyv

POLITIK

Lázadnak a gazdák, tüntetés lesz Brüsszelben, akadálytalanul érkezhet az ukrán gabona Európába

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Zavaros mesével rukkolt elő Karácsony

POLITIK

Menczer Tamás: Magyar Péter hazatért a baloldalra, oda, ahová való

POLITIK

Mi vezethet nukleáris háborúhoz?

POLITIK

Egyre durvuló palesztin-párti tüntetések Nyugat-Európában is.