POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2023.10.30.

Mindenki megismerheti a migrációval kapcsolatos titkosszolgálati jelentést

Kocsi Máté bejelentése.

Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezető a parlament nemzetbiztonsági bizottsága hétfői ülésén kezdeményezte, hogy a közvélemény is ismerhesse meg a migráció és a terrorizmus összefüggéseiről szóló titkosszolgálati jelentést.

„A nemzetbiztonsági bizottság mai ülésén hivatalosan is kezdeményeztem a migráció és a terrorizmus összefüggéseiről szóló titkosszolgálati jelentés feloldását. Az indítványt a bizottság támogatta, így azt a közvélemény is megismerheti hamarosan” – írta Facebook-oldalán a kormánypárti politikus.

Úgy fogalmazott: Magyarország déli határainál egyre világosabban látszik, hogy a felelőtlen brüsszeli migrációs politika miként növeli a terrorveszélyt, és milyen kockázatot jelent a fegyverek egyre nagyobb arányú megjelenése a térségben. Mára rendszeressé váltak az erőszakos, fegyveres támadások, melyek már a határvédők biztonságát is veszélyeztetik – fűzte hozzá.

„Minden eszközzel fel fogunk lépni a terrorizmus ellen!” – olvasható Kocsis Máté Facebook-bejegyzésében.

Rendszeressé váltak az erőszakos, fegyveres támadások a határnál; az egyre erősödő migrációs nyomás egyre inkább hozza be a terrorizmust az Európai Unióba – mondta a Fidesz frakcióvezetője a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Kocsis Máté közölte, magyar titkosszolgálati jelentés készült a déli határnál megjelenő terrorkockázatokról, terrorista csoportok jelenlétéről, a terrorizmus és a migráció összefüggéséről.

A politikus szerint „ez nem állhat meg a titkosított szolgálati jelentések szintjén, mindenkinek tudnia kell az Európát a leginkább égető problémáról”.

A jelentést egyelőre az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának tagjai ismerhették csak meg, de hétfőn kezdeményezni fogja, hogy hozzák nyilvánosságra. Technikailag ez úgy működik, hogy a bizottság kérésére a jelentést tevő titkosszolgálat dönthet a titkosítás feloldásáról

– közölte.

A frakcióvezető elmondta, csütörtökön személyesen bizonyosodott meg Ásotthalmon arról, hogy „a helyzet egyre rosszabb, most már a magyar határvédők, határvadászok és rendőrök biztonsága is konkrétan veszélyben van, hiszen már éles lőszert is használnak a migránsbandák, a terrorsejtek”.

A képek és felvételek nem adják vissza azt az „elképesztő állapotot, hangulatot, veszélyt a sok-sok milliárdos kárt, de a határvédők által végzett áldozatos és bátor munkát sem” – jegyezte meg.

Kocsis Máté azt mondta,

minden egyes terrorcselekményért a brüsszeli politika a felelős; a migránsútvonalak ugyanis nemcsak a terroristákat, hanem a fegyvereiket is hozza, ami ellen minden erővel fel kell lépni.

„Nem szeretnénk, ha ez a vita a szőnyeg alá söprődne” – jegyezte meg, hozzátéve, hogy véleménye szerint a jövő évi európai parlamenti választásoknak „meghatározó vitája lesz Brüsszel elhibázott, rossz migrációs politikája”.

Több szakértő beszél arról: nagy az esélye annak, hogy a migránsok közé rejtőzve rengeteg terrorista érkezik most Európába, akik később merényleteket és támadásokat követhetnek el. Többek szerint azok a terrorista sejtek is aktivizálódhatnak, akik már Európában vannak.

Palesztin sállal a kezében éltette a Hamász terrorszervezetet az M1 felvételén látható migráns Bosznia-Hercegovinában. Több tucat társával együtt illegálisan akar minél hamarabb bejutni az Európai Unióba.

Pattanásig feszült a helyzet a Balkánon, a migránsok egyre erőszakosabban követelik, hogy nyissák meg a határokat és engedjék be őket az Európai Unióba.

„Rengetegen vagyunk itt, át kell, hogy engedjenek bennünket a határon. Mi nem fogunk itt maradni, más országokba akarunk menni, mindenképpen át fogunk jutni a határon” – mondta egy afrikai migráns.

Az illegális bevándorlók nagy része az Európai Unióba érkezve meg sem próbál beilleszkedni és tiszteletben tartani a törvényeket. Egész Európát sokkolta, amikor 2015 szilveszterén közel-keleti származású migránsok zaklattak és bántalmaztak nőket Kölnben. De az illegális bevándorlók láthatóan a terrorizmust is magukkal hozták a kontinensre.

Nyugat-Európában mára mindennapossá váltak a lövöldözések, a késes támadások és a robbantások. Az elkövetők a legtöbbször migrációs hátterűek.

A terrorfenyegetettséget tovább fokozta az izraeli-palesztin konfliktus.

Több szakértő beszél arról: nagy az esélye annak, hogy a migránsok közé rejtőzve rengeteg terrorista érkezik most Európába, akik később merényleteket és támadásokat követhetnek el. Többek szerint azok a terrorista sejtek is aktivizálódhatnak, akik már Európában vannak.

Több ország is rendkívüli intézkedéseket vezetett be a terrorfenyegetettség emelkedése miatt. Brüsszel viszont továbbra sem hajlandó megfékezni a terrorizmussal kéz a kézben járó illegális bevándorlást. Az uniós vezetők kitartanak amellett, hogy a migránsokat támogatni kell.

„Brüsszel a felelős a folyamatosan romló migrációs helyzetért, ugyanis a bürokraták nem hajlandóak tudomásul venni, hogy a migráció és a terrorizmus összefügg” – mondta a Fidesz frakcióvezetője a Kossuth Rádióban.

Kocsis Máté kiemelte:

Brüsszelnek felelnie kell a terrorcselekményekben kioltott életekért, a fokozódó migrációs nyomás ugyanis behozza a terrorizmust az Európai Unióba.

Kocsis Máté szerint a helyzet a magyar határon is romlik: már éles lőszert is használnak a migránsbandák és a terrorsejtek.

„A migránsútvonalak már nemcsak a terroristákat, hanem a fegyvereiket is behozzák. És éppen ezért minden erővel föl kell lépni ez ellen. Ezt várjuk Brüsszeltől. Nem ennek a folyamatnak a generálását, hanem a megfékezését” – mondta a Fidesz frakcióvezetője.

Kocsis Máté a Kossuth rádióban hangsúlyozta: Brüsszel felelőtlenül kezelte a migrációt, ezért a jövő évi Európai Parlamenti választásoknak meghatározó témája lesz Brüsszel elhibázott és rossz migrációs politikája.

Hat migránst állított elő a szerb rendőrség azután, hogy  péntek hajnalban hárman meghaltak egy lövöldözésben a magyar határ közelében. A négy afgán és két török férfit illegális fegyvertartással és robbanószer-gyártással vádolták meg  – közölte az M1 tudósítója. A speciális egységek, a rendőrök és a határrendészek továbbra is ellenőrzik a környéket. A szerb elnök egy tévéinterjúban ismét arról beszélt, hogy ha szükség lesz rá, bevetik a katonaságot is.

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Borzalmas képeken az orosz-ukrán háború pusztítása

borsonline.hu

Hét csillagjegy, akire nagy változások várnak májusban

vg.hu

Ki hitte volna: a Moltól a Shellig egyik percről a másikra vaskos üzemanyagár-csökkentést hajtottak végre a magyar benzinkutak

ripost.hu

Nagy baj történt a Pilisben, ezekben a percekben mentenek

hirtv.hu

Cseh Katalin alaposan belezavarodott a mondanivalójába + videó

origo.hu

Ezt követeli Zelenszkij az ukrán sportolóktól

astronet.hu

A Vénusz a Bikába lép, a Mars a Kosba: ez a nagy egymásra találások ideje

magyarnemzet.hu

Gyurcsányék kezén a Városháza: szürkezónás akcióval debütált a 2010 előtti baloldali kormányok megoldóembere

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Tűzzel játszanak a nyugati politikusok: az orosz atombombák nem állnak bevetésre készen?

POLITIK

A kalifátus a megoldás, harsogták a tüntetők Németországban

POLITIK

Varga Judit drámai kiáltása: „Engedj el!" - A teljes rendőrségi jegyzőkönyv

POLITIK

Lázadnak a gazdák, tüntetés lesz Brüsszelben, akadálytalanul érkezhet az ukrán gabona Európába

POLITIK

Szijjártó Péter: Ha atomháború lesz, minden és mindenki elveszik

POLITIK

Ukrajnában felfüggesztették az emberi jogokat

POLITIK

A 7.kerületi polgármester hallgat a vejével kapcsolatban

POLITIK

Az olasz maffia és a hídpénzes-számlagyár összekapcsolódtak