POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2023.11.10.

A magyarok többsége bízik Trump elnök visszatérésében

Kétszer annyian, mint Bidenében...

A számok alapján kétszer annyian várnak Magyarország szempontjából pozitív hatást Donald Trump győzelmétől, mint Joe Bidenétől.

A Real-PR 93. friss közvélemény-kutatása szerint a magyar lakosság körében azok vannak többségben, akik a jövő évi amerikai egyesült államokbeli elnökválasztás kapcsán Donald Trump győzelmét tartanák Magyarország szempontjából kedvezőbbnek (47 százalék), míg a jelenlegi elnök, Joe Biden győzelmét feltételezve csak 22 százalék nyilatkozott hazánkat illetően optimistán – számolt be a Magyar Nemzet.

A magyarok közül sokkal többen (47 százalék) gondolják azt, hogy Donald Trump győzelme lenne hazánk szempontjából kedvezőbb, mint ahányan Joe Biden sikere esetén számítanak pozitív hatásra (22 százalék). Ez utóbbinál még azok is többen vannak, akik nem tudnak vagy nem akarnak véleményt formálni a kérdésben (31 százalék) – derül ki a Real-PR 93. legfrissebb közvélemény-kutatásából.

A Magyar Nemzetnek eljuttatott felmérés szerint, ha egy most vasárnapi országgyűlési választáson biztosan szavazók véleményét tekintjük, néhány százalékkal nagyobb a válaszadási arány, ennek következtében már 48 százalék a Donald Trump győzelmétől kedvező változásra számítók aránya, és 25 százalék a jelenlegi elnök sikere kapcsán optimistáké.

A számok alapján tehát mintegy kétszer annyian várnak Magyarország szempontjából pozitív hatást Donald Trump győzelmétől, mint Joe Bidenétől – írták.

Ha most tartanának elnökválasztást az Egyesült Államokban, Donald Trump korábbi elnök lényegében földbe dögölné Joe Biden jelenlegi kormányfőt - derült ki a a New York Times/Siena College által vasárnap közzétett közvélemény-kutatásból.

TRUMP, Donald
Elképesztő számok: Trump brutálisan vezet Biden előtt

Az október 22. és november 3. között végzett reprezentatív felmérés szerint Trump - egy kivételével - az összes ingatag, vagyis más néven csatatér államban vezet Bidennel szemben. A csatatér szó arra utal, hogy ezekben az államokban nagy küzdelem várható a jelöltek között, illetve az elnökválasztás kimenetele is ezekben az államokban dől el. A csatatér államok száma választásról választásra változni szokott, illetve a különböző közvéleménykutatók is más-más államokat szoktak ezzel a jelzővel illetni. A számuk általában 5 és 15 között mozog.

Trump jelenleg Arizonában, Georgiában, Michiganben, Nevadában és Pennsylvaniában is 3-10 százalékpontos különbséggel nyerne. Biden csak Wisconsinban előzi meg két százalékponttal a republikánus politikust. A felmérés szerint egy most tartandó elnökválasztás esetén Trump több mint 300 elektori szavazatra számíthatna, ami kényelmes többséget jelentene számára.

Nevada államban Trump jelenleg 11 százalékkal vezet. Ebben az államban az egykori elnök a szavazatok 52 százalékát kapná. A déli Arizona államban Biden 44 százalékot kapna, míg Trump egy most tartandó elnökválasztáson 49 százalékkal nyerne. A szintén billegő Pennsylvaniában Trump négy, Georgiában hat ponttal vezet. Michiganban pedig 48 százalékkal áll az első helyen Biden előtt.

Donald Trump megszerezné az elektroi szavazatok többségét, ha most lenne elnökválasztás

A New York Times felmérése szerint a választópolgárok alapvetően két ok miatt pártoltak el Joe Biden mellől. Egyrészt sokan kétségbe vonják a szellemi képességeit, másfelől pedig egyre szélesebb rétegek elégedetlenek a gazdasági helyzettel. A kutatásából az is egyértelműen kiderült, hogy a szavazók többsége szerint Joe Biden politikája személyesen ártott nekik valamilyen tekintetben.

A Messenger/Harris november 3-án közzétett felméréséből az is kiderült, hogy Donald Trump országos szinten is vezet Joe Bidennel szemben. Az október 16. és 23. között 3029 regisztrált szavazó körében online végzett közvélemény-kutatás szerint Trump 45:41 százalékkal vezet Biden előtt. 

Azokra az Amerika-gyűlölő külföldiekre, akik csatlakoztak a dzsihádpárti tüntetésekhez, kitoloncolás vár a hatalomra kerülésem esetén – mondta Donald Trump volt amerikai elnök a floridai Hialeah-ban tartott kampánygyűlésén. Trump az ellene folyó jogi eljárásokról is szót ejtett: mint elmondta, azokat megtiszteltetésnek érzi, mert az amerikai polgárokért néz szembe velük.

Washingtonban a dzsihádpárti tüntetők felmásztak a Fehér Ház előtti kerítésre… megrongálták a kerítést és megrongálták a rendőrségi járműveket, meggyalázták Ben Franklin és hazánk más nagy hőseinek szobrait, és Allahu Akbart kiabáltak, miközben a barbár Hamász-terroristákat mártíroknak nevezték

− világított rá a volt elnök, hozzátéve, hogy megválasztása esetén 

 

azonnal visszaállítja a terrorizmust támogató országokból a beutazási tilalmat, és szigorú ideológiai átvilágítást vezet be az országba belépőkre.

 

Ha gyűlölik Amerikát, ha el akarják törölni Izraelt, ha szimpatizálnak a dzsihadistákkal, akkor nem akarjuk, hogy az országunkban legyenek, és nem is engedjük be önöket az országunkba

− idézte Trump floridai beszédét a Breitbart amerikai hírportál.

A hialeah-i kampányrendezvényen az ellene felhozott vádakról is beszélt a volt elnök.

Minden alkalommal, amikor vádat emelnek ellenem, nagy megtiszteltetésnek tekintem, mert önökért emelnek vádat. Önökért vádolnak meg, és soha ne felejtsék el, hogy ellenségeink el akarják venni a szabadságomat, mert én soha, de soha nem fogom hagyni, hogy elvegyék az önök szabadságát. Nem fogom hagyni, hogy ez megtörténjen

− mondta Trump a tömeg éljenzése közepette.

Végső soron nem engem akarnak, hanem önöket akarják. Én csak történetesen az útjukban állok

− tette hozzá a volt elnök.

Donald Trump ellen négy jogi eljárás is folyik, ezek közül kettő szövetségi. A négy ügyben összesen 91 vádpontot hoztak fel ellene, amelyekért akár több mint 717 év börtönt is kaphat.

Éles szóváltás alakult ki az illetékes New York-i bíróságon Donald Trump és a bíró között a korábbi amerikai elnök és cégei ellen csalás miatt indult polgári peres eljárás hétfői tárgyalásán.

A volt elnök vallomást tett, és ilyen minőségben válaszolt New York állam ügyészének kérdéseire. A kérdések Donald Trump korábbi nyilatkozataira vonatkoztak cégeinek értékével kapcsolatban. A volt elnök, és jelenlegi republikánus elnökjelölt-aspiráns a gazdasági jellegű per tárgyalásán sok évtizedes üzleti tapasztalatára is hivatkozva kifejtette, hogy üzleti érdekeltségeinek értéke a papírokban szereplőnél jóval magasabb. A per a Trump-cégek értékének megállapítása körül zajlik, mert a vád szerint azokat a valósnál jóval magasabban állapították meg, és ezzel félrevezették a hitelező bankokat.

Donald Trump egyik válaszában ugyanakkor azt is megállapította, „biztos abban, hogy a bíró ellene fog dönteni”, ezzel kapcsolatban Arthur Engoron bíró arra hívta fel a figyelmét, hogy közvetlenül az ügyészség képviselőjének kérdésére válaszoljon, különben eltávolíttathatja a tanúk padjáról.

A korábbi elnök hétfő késő délután a bíróságról távozva kijelentette, hogy ennek a pernek soha nem lett volna szabad elindulnia.

Letitia James, a New York állam igazságügyeit irányító főügyész a bíróság épülete előtt úgy fogalmazott, nem hagyja magát megfélemlíteni, és azt állította, a dokumentumokból kiderül, hogy a volt elnök anyagi hasznot húzott cégei értékének valótlan megállapításából. Az ügyész szerint Donald Trump bíróságon tett kijelentései „a figyelem elterelését” szolgálták.

Polgári peres eljárásról van szó, amelyben nem esküdtszék dönt a terheltek bűnösségéről, hanem a bíró saját hatáskörben hoz határozatot és szabja ki a büntetés mértékét.

Az ilyen tárgyalások rendszerint gyorsabban zajlanak a hagyományos esküdtszéki tárgyalásoknál, mivel kevesebb formaisággal járnak.

Korábban Donald Trump ügyvédjei a per ejtését kérték, arra hivatkozva, hogy a főügyésznek nem volt jogalapja az eljárás megindításához, mert nem bizonyított, hogy a közt károsította volna Trump tevékenysége, ráadásul a főügyész keresetének egyes pontjai már elévültek.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Gyönyörű lányok a Magyarország szépén - nézzen képeket a válogatóról!

origo.hu

Kasza Tibi szórja a pénzt: nyolcmilliós órával dicsekedett

borsonline.hu

Hamarosan rendkívüli szerencse fog rámosolyogni erre a 4 csillagjegyre

vg.hu

Az orosz-ukrán háború 796. napja – Újra visszavonulásra kényszerültek az ukrán csapatok, egyre rosszabb a helyzet a fronton

ripost.hu

Gáspár Laci üzent: Még a saját székletét is többre tartja, mint a követőjét

vg.hu

Különös dolog vette kezdetét az egyik legnagyobb magyarországi boltban: visszafizetik a vásárlás egy részét a kasszáknál

origo.hu

Félmeztelenül fotózták A Nagy Ő bombázóját

mindmegette.hu

Figyelmeztet a szakember: nem mindig jó döntés air fryerben sütni-főzni

ripost.hu

Itt a vége: 10 év után válik a népszerű zenész és felesége

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

„Az életem leckéje volt” - Mohamed Fatima egy év után törte meg a csendet a Fekete Vonat botrányról

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

A kalifátus a megoldás, harsogták a tüntetők Németországban

POLITIK

Varga Judit drámai kiáltása: „Engedj el!" - A teljes rendőrségi jegyzőkönyv

POLITIK

Lázadnak a gazdák, tüntetés lesz Brüsszelben, akadálytalanul érkezhet az ukrán gabona Európába

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Zavaros mesével rukkolt elő Karácsony

POLITIK

Menczer Tamás: Magyar Péter hazatért a baloldalra, oda, ahová való

POLITIK

Mi vezethet nukleáris háborúhoz?

POLITIK

Egyre durvuló palesztin-párti tüntetések Nyugat-Európában is.