POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2023.12.10.

Donald Trump egyre nagyobb arányban vezet

A Wall Street Journal legfrissebb felmérése.

A Wall Street Journal friss felmérése szerint Joe Biden amerikai elnök politikai viharral néz szembe, mivel népszerűségi mutatói minden idők legalacsonyabb szintjére estek.

Egy hipotetikus fej fej melletti küzdelemben Donald Trump volt elnök 47 százalékkal vezet Biden előtt, aki 43 százalékot kapna egy másik forgatókönyv szerint. Ha öt független jelöltet is bevonnak, akkor Trump 37 százalékot, Biden pedig 31 százalékot érne el. 

 

A válaszadók aggodalmukat fejezik ki Biden politikájával kapcsolatban: csak 23 százalékuk gondolja úgy, hogy személyesen előnyös számukra, míg 53 százalékuk negatív érintettnek érzi magát. Ezzel szemben a válaszadók mintegy fele Trump politikájának pozitív hatásait emelte ki a felmérés során.

A közvélemény megítélése Bidenről szintén rekordalacsony, 61 százalékuk kedvezőtlenül ítéli meg őt. Trump olyan kritikus kérdésekben, mint a gazdaság, az infláció és a határbiztonság, valamint a bűnözés és az izraeli–paleszrin konfliktus kezelése terén utcahosszal felülmúlja Bident.

Tony Fabrizio republikánus közvélemény-kutató kiemeli ennek jelentőségét, és kijelentette:

Ha ez a verseny a politikáról és a teljesítményről szól, akkor Donald Trump jelentős előnyben van.

A demokrata Michael Bocian is reagált a versenyfutás jelenlegi állására, és megjegyezte, hogy Biden számára nehézségek merülhetnek fel a hagyományosan demokrata támogatói csoportokban, különösen a fiatal latin-amerikaiak és a fekete amerikaiak körében, akik gazdasági stresszben élnek.

A felmérés eredményei egybeesnek azzal a szélesebb körű tendenciával, amely szerint 2021 augusztusa óta csökken Biden támogatottsága, amit olyan kihívásoknak tulajdonítanak, mint az Egyesült Államok Afganisztánból való kivonulása, a Covid–19-aggodalmak, az infláció és a határkérdések.

A november folyamán végzett felmérések szerint átlagosan 3-4 százalékponttal veri  Donald Trump Joe Bident.

 Az Emerson kutatása szerint Trump 47, míg Biden a szavazatok 43 százalékát kapná. A Morning Consult adatai alapján Trump 44, míg Biden 41 százalékot kapna. A Reuters/Ipsos közvélemény-kutatása alapján pedig Trump 51, míg a jelenlegi demokrata elnök 49 százalékot kapna. 

 

Donald Trump a legtöbb felmérés szerint egyértelműen megnyerné a 2024-es amerikai elnökválasztást.Trump nemhogy megnyerné a kritikus csatatérállamokat, de mindezek mellett a 45. elnök a Demokrata Párt egyik jelentős bázisát, a 18-34 év közötti korosztályt is elhódíthatja Bidentől, derült ki az NBC News nemrég közzétett felméréséből. 

A 18-34 éves szavazók körében Biden 42 százalékos támogatottságot kapott, ehhez képest pedig  Trump 46 százalékos támogatottsággal vezet.

A fiatal szavazók Biden 2020-as győzelméhez elengedhetetlenül fontos szavazóblokkot alkottak. Az NBC News 2020-as exit pollja szerint Biden több mint 20 ponttal nyerte meg a 18-29 éves szavazókat. A mostani felmérésből ugyanakkor az a kép rajzolódik ki, hogy Joe Biden elnök népszerűségi mutatója elnöksége legalacsonyabb szintjére, 40 száazlékra csökkent, mivel a szavazók nagy többsége nem helyesli a külpolitikai irányvonalat, és az amerikai gazdaság állapotát sem tartja jónak.

November elején a The New York Times és a Siena College által készített közvélemény-kutatásból kiderül, hogy az elnökség számára kritikus és megkerülhetetlen csatatérállamokban Trump nyerésre áll, mellyel 300 elektori szavazatra tenne szert.

A számok alapján: a felmérés szerint Trump hat ingadozó államból ötben – Nevada, Georgia, Arizona, Michigan és Pennsylvania – vezet riválisa előtt, amelyek mindegyikét Biden nyerte meg 2020-ban.

Kétszer annyian várnak Magyarország szempontjából pozitív hatást Donald Trump győzelmétől, mint Joe Bidenétől.

A Real-PR 93. közvélemény-kutatása szerint a magyar lakosság körében azok vannak többségben, akik a jövő évi amerikai egyesült államokbeli elnökválasztás kapcsán Donald Trump győzelmét tartanák Magyarország szempontjából kedvezőbbnek (47 százalék), míg a jelenlegi elnök, Joe Biden győzelmét feltételezve csak 22 százalék nyilatkozott hazánkat illetően optimistán – számolt be a Magyar Nemzet.

A magyarok közül sokkal többen (47 százalék) gondolják azt, hogy Donald Trump győzelme lenne hazánk szempontjából kedvezőbb, mint ahányan Joe Biden sikere esetén számítanak pozitív hatásra (22 százalék). Ez utóbbinál még azok is többen vannak, akik nem tudnak vagy nem akarnak véleményt formálni a kérdésben (31 százalék) – derül ki a Real-PR 93. legfrissebb közvélemény-kutatásából.

A Magyar Nemzetnek eljuttatott felmérés szerint, ha egy most vasárnapi országgyűlési választáson biztosan szavazók véleményét tekintjük, néhány százalékkal nagyobb a válaszadási arány, ennek következtében már 48 százalék a Donald Trump győzelmétől kedvező változásra számítók aránya, és 25 százalék a jelenlegi elnök sikere kapcsán optimistáké.

A számok alapján tehát mintegy kétszer annyian várnak Magyarország szempontjából pozitív hatást Donald Trump győzelmétől, mint Joe Bidenétől – írták.

Ha most tartanának elnökválasztást az Egyesült Államokban, Donald Trump korábbi elnök lényegében földbe dögölné Joe Biden jelenlegi kormányfőt - derült ki a a New York Times/Siena College által  közzétett közvélemény-kutatásból is.

TRUMP, Donald
Elképesztő számok: Trump brutálisan vezet Biden előtt

Az október 22. és november 3. között végzett reprezentatív felmérés szerint Trump - egy kivételével - az összes ingatag, vagyis más néven csatatér államban vezet Bidennel szemben. A csatatér szó arra utal, hogy ezekben az államokban nagy küzdelem várható a jelöltek között, illetve az elnökválasztás kimenetele is ezekben az államokban dől el. A csatatér államok száma választásról választásra változni szokott, illetve a különböző közvéleménykutatók is más-más államokat szoktak ezzel a jelzővel illetni. A számuk általában 5 és 15 között mozog.

Trump jelenleg Arizonában, Georgiában, Michiganben, Nevadában és Pennsylvaniában is 3-10 százalékpontos különbséggel nyerne. Biden csak Wisconsinban előzi meg két százalékponttal a republikánus politikust. A felmérés szerint egy most tartandó elnökválasztás esetén Trump több mint 300 elektori szavazatra számíthatna, ami kényelmes többséget jelentene számára.

Nevada államban Trump jelenleg 11 százalékkal vezet. Ebben az államban az egykori elnök a szavazatok 52 százalékát kapná. A déli Arizona államban Biden 44 százalékot kapna, míg Trump egy most tartandó elnökválasztáson 49 százalékkal nyerne. A szintén billegő Pennsylvaniában Trump négy, Georgiában hat ponttal vezet. Michiganban pedig 48 százalékkal áll az első helyen Biden előtt.

Donald Trump megszerezné az elektori szavazatok többségét, ha most lenne elnökválasztás

A New York Times felmérése szerint a választópolgárok alapvetően két ok miatt pártoltak el Joe Biden mellől. Egyrészt sokan kétségbe vonják a szellemi képességeit, másfelől pedig egyre szélesebb rétegek elégedetlenek a gazdasági helyzettel. A kutatásából az is egyértelműen kiderült, hogy a szavazók többsége szerint Joe Biden politikája személyesen ártott nekik valamilyen tekintetben.

A Messenger/Harris november 3-án közzétett felméréséből az is kiderült, hogy Donald Trump országos szinten is vezet Joe Bidennel szemben. Az október 16. és 23. között 3029 regisztrált szavazó körében online végzett közvélemény-kutatás szerint Trump 45:41 százalékkal vezet Biden előtt. 

Azokra az Amerika-gyűlölő külföldiekre, akik csatlakoztak a dzsihádpárti tüntetésekhez, kitoloncolás vár a hatalomra kerülésem esetén – mondta Donald Trump volt amerikai elnök a floridai Hialeah-ban tartott kampánygyűlésén. Trump az ellene folyó jogi eljárásokról is szót ejtett: mint elmondta, azokat megtiszteltetésnek érzi, mert az amerikai polgárokért néz szembe velük.

Washingtonban a dzsihádpárti tüntetők felmásztak a Fehér Ház előtti kerítésre… megrongálták a kerítést és megrongálták a rendőrségi járműveket, meggyalázták Ben Franklin és hazánk más nagy hőseinek szobrait, és Allahu Akbart kiabáltak, miközben a barbár Hamász-terroristákat mártíroknak nevezték

− világított rá a volt elnök, hozzátéve, hogy megválasztása esetén 

 

azonnal visszaállítja a terrorizmust támogató országokból a beutazási tilalmat, és szigorú ideológiai átvilágítást vezet be az országba belépőkre.

 

Ha gyűlölik Amerikát, ha el akarják törölni Izraelt, ha szimpatizálnak a dzsihadistákkal, akkor nem akarjuk, hogy az országunkban legyenek, és nem is engedjük be önöket az országunkba

− idézte Trump floridai beszédét a Breitbart amerikai hírportál.

A hialeah-i kampányrendezvényen az ellene felhozott vádakról is beszélt a volt elnök.

Minden alkalommal, amikor vádat emelnek ellenem, nagy megtiszteltetésnek tekintem, mert önökért emelnek vádat. Önökért vádolnak meg, és soha ne felejtsék el, hogy ellenségeink el akarják venni a szabadságomat, mert én soha, de soha nem fogom hagyni, hogy elvegyék az önök szabadságát. Nem fogom hagyni, hogy ez megtörténjen

− mondta Trump a tömeg éljenzése közepette.

Végső soron nem engem akarnak, hanem önöket akarják. Én csak történetesen az útjukban állok

− tette hozzá a volt elnök.

Donald Trump ellen négy jogi eljárás is folyik, ezek közül kettő szövetségi. A négy ügyben összesen 91 vádpontot hoztak fel ellene, amelyekért akár több mint 717 év börtönt is kaphat.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Anyaszült meztelenül nézelődik az álomnyaraló teraszán a korábbi Barca-sztár kedvese - galéria

origo.hu

Kasza Tibi szórja a pénzt: nyolcmilliós órával dicsekedett

life.hu

Erre senki sem számított: a hercegi pár 14 év házasság után beadta a válókeresetet

magyarnemzet.hu

Megszólalt a rendőrség, sajtótájékoztatón közölték a bőnyi késelés részleteit + videó

ripost.hu

„De nagy legény már” - Védelmezőn ölelte Nádai Anikót a nagyfia – Fotó

mandiner.hu

„Belpesti szekta!” – Dancsó Péter kőkeményen beleszállt Pressman „sztárinfluenszer” vendégeibe

origo.hu

Félmeztelenül fotózták A Nagy Ő bombázóját

mindmegette.hu

Ma ünnepli születésnapját Borbás Marcsi: legjobb receptjeivel köszöntjük

ripost.hu

3 csillagjegynek májusban furcsa üzenetet küld az őrangyala

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Itt a vége: 10 év után válik a népszerű zenész és felesége

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

A kalifátus a megoldás, harsogták a tüntetők Németországban

POLITIK

Varga Judit drámai kiáltása: „Engedj el!" - A teljes rendőrségi jegyzőkönyv

POLITIK

Lázadnak a gazdák, tüntetés lesz Brüsszelben, akadálytalanul érkezhet az ukrán gabona Európába

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Zavaros mesével rukkolt elő Karácsony

POLITIK

Menczer Tamás: Magyar Péter hazatért a baloldalra, oda, ahová való

POLITIK

Mi vezethet nukleáris háborúhoz?

POLITIK

Egyre durvuló palesztin-párti tüntetések Nyugat-Európában is.