POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.02.01.

Deutsch Tamás: A magyarok békepártiak

Ezt üzeni a nemzeti konzultáció.

A nemzeti konzultáció egyértelműen megmutatta, hogy a magyarok békepártiak, és nem támogatják Brüsszel és a dollárbaloldal háborúpárti álláspontját – mondta Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselője csütörtöki videóüzenetében.

A politikus azt mondta, Brüsszel és a dollárbaloldal az első pillanattól kezdve háborúpárti álláspontot képvisel. A dollárbaloldal közös miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter pedig egészen odáig ment, hogy alig pár héttel a háború kitörése után már egyenesen magyar katonákat is küldött volna a frontra, Brüsszel pedig már lassan két éve irgalmatlan pénzekkel és rengeteg fegyverrel táplálja a háború kiterjedését és elhúzódását – tette hozzá.

Deutsch Tamás kiemelte, a magyarok egyedüliként Európában a nemzeti konzultációban szabadon elmondhatták véleményüket arról, támogatják-e, hogy Brüsszel tovább pénzelje a szomszédban dúló háborút.

Az akaratnyilvánítás egyértelmű: a magyarok békét akarnak, nem háborút.

Nem támogatják, hogy Ukrajna további 50 milliárd eurót kapjon úgy, hogy annak pénzügyi fedezete nem is áll rendelkezésre – fogalmazott. „A nemzeti konzultáció egyértelműen megmutatta, hogy a magyarok békepártiak és elutasítják Brüsszel és a dollárbaloldal háborúpárti álláspontját” – jelentette ki.

A politikus kitért arra, hogy a magyarok az ukrán európai uniós csatlakozás ügyében is határozottan állást foglaltak: az a véleményük, hogy jelenleg nem adottak a feltételek Ukrajna EU-tagságához, hiszen egy háborúban álló országról beszélünk, aminek sem a népessége sem a határai nem ismertek. Ráadásul – tette hozzá – Ukrajna felzárkóztatása teljesen „térdre kényszerítené” az európai nemzetgazdaságokat.

A Fidesz és a KDNP a szomszédban dúló háború ügyében is Magyarország érdekeit képviseli,

éppen ezért továbbra is határozottan elutasítják Brüsszel és a dollárbaloldal háborús agitációját és a béke pártján állnak – emelte ki a Fidesz európai parlamenti képviselője.

A nemzeti konzultáción a magyar emberek egyértelmű üzenetet küldtek Brüsszelnek: el a kezekkel a rezsitámogatástól – mondta a KDNP frakcióvezető-helyettese szerdán az MTI-hez eljuttatott videójában.

Nacsa Lőrinc azt mondta, Brüsszel elhibázott szankciós politikájának egyenes következménye volt az energiaárak elszabadulása, amely amellett, hogy 2023-ban egész Európa inflációját az egekbe lökte, a családokra is óriási terhet rakott.

Hozzátette, Magyarországon a rezsitámogatás átlagosan havi 181 ezer forint értékben segíti a családokat, így ma Európában itt a legolcsóbb a rezsi.

A dollárbaloldal hozzáállását ismerjük, hiszen ők be sem vezették volna a rezsicsökkentést sőt, ha ők lennének hatalmon, ki is vezették volna azt” – fogalmazott a politikus.

Hangsúlyozta, Brüsszel is nyílt hadjáratba kezdett a rezsitámogatás ellen, hiszen hivatalos állásfoglalásukban azt mondták, hogy az energiatámogatási intézkedéseket fokozatosan meg kell szüntetni.

Nacsa Lőrinc úgy folytatta, hogy a nemzeti konzultációban a magyar emberek elmondták a véleményüket minderről: „egyértelmű üzenetet küldtünk Brüsszelnek, hogy el a kezekkel a rezsitámogatástól. A Fidesz-KDNP éppen ezért továbbra is ki fog állni a rezsicsökkentés mellett és nem hagyjuk, hogy Brüsszel újabb terheket rakjon a magyar emberek vállára” – emelte ki a KDNP frakcióvezető-helyettese.

A nemzeti konzultáció eredményei megmutatták, hogy óriási elutasítás övezi a külföldi befolyásszerzést – mondta a Fidesz országgyűlési frakcióvezető-helyettese kedden az MTI-hez eljuttatott videónyilatkozatában.

Zsigó Róbert azt mondta: a modern magyar politikatörténetben nem volt még példa arra, hogy pártokat vásároljanak meg külföldi erők. Márki-Zay Péter, a baloldal közös miniszterelnök-jelöltje azonban kikotyogta, hogy az összefogás közös kampányát négymilliárd forintnyi dollárral egészítették ki, ami nyílt befolyásolási kísérlet – tette hozzá.

A külföldi pénzek elfogadásával a dollárbaloldal egy több mint harmincéves konszenzust rúgott fel, ráadásul az is kiderült, hogy Karácsony Gergely egyesületébe is kötegelve vándoroltak az eurómilliók” – fogalmazott a politikus.

Az eddigi vizsgálatok rámutattak arra, hogy a teljes dollárbaloldalt behálózták a külföldi pénzek – mondta Zsigó Róbert.

Szerinte a magyarok joggal várják el, hogy az állam garantálni tudja a saját maga függetlenségét, és hogy el tudjon hárítani minden külföldi befolyásolási kísérletet.

A nemzeti konzultációban erről is elmondhatták a véleményüket a magyar emberek: nem meglepő, hogy óriási elutasítás övezi a külföldi befolyásolási kísérleteket, és a magyarok kiállnak a törvényi szigorítás mellett” – mondta.

Éppen ezért a Fidesz és a KDNP a szuverenitásvédelmi törvényen keresztül zárja el azokat a kiskapukat, amiket a „dollárbaloldal” kihasznált az előző választás alkalmával – jelezte.

Nekünk továbbra is első a nemzeti szuverenitásunk megvédése és minden külföldi befolyásolási kísérlet elhárítása. Nekünk továbbra is Magyarország az első!” – hangsúlyozta Zsigó Róbert.

Az önrendelkezés és a függetlenség mellett tettek hitet, és a kormányt felhatalmazták érdekeik képviseletére a további brüsszeli tárgyalásokon azok, akik részt vettek a nemzeti konzultáción – mondta a kormányszóvivő a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Szentkirályi Alexandra a kormány nevében köszönetet mondott annak a több mint másfél millió embernek, aki a konzultáción ismét elmondta véleményét a legfontosabb aktuális kérdésekről.

Kijelentette: a választ adók elsöprő többsége hitet tett Magyarország szuverenitása, függetlensége mellett, egyben az emberek jelezték, hogy „ők akarnak dönteni a saját sorsukról”, nem akarják, hogy egy szűk brüsszeli elit határozza meg az életüket. Nyilvánvalóvá tették azt is, hogy „nem akarnak háborút, fegyvert küldeni és nem akarnak nyitott határokat” – sorolta a kormányszóvivő.

Hangsúlyozta,

egyértelmű, és határozott megbízólevél a kormány számára a további brüsszeli tárgyalásokhoz az emberek felhatalmazása, azzal meg tudja védeni a kabinet a magyar emberek akaratát is.

Különösen fontosnak nevezte, hogy míg néhol Európában „nem hallják meg az emberek hangját”, ezért a választók kénytelenek olykor „traktorokon elvinni” a véleményüket, addig Magyarországon azt a kormány kérdésére mondhatják el az emberek, „nem kell az ajtókon dörömbölni”.

Úgy vélekedett: a jelek szerint Brüsszelben azért félnek kikérni az emberek véleményét, mert „esetleg nem az lesz az eredmény, mint amit a brüsszeli elit próbál egyre hangosabban harsogni”. A magyar kormány viszont azon lesz, hogy egészen Brüsszelig vigye el az emberek szavát és hangját – közölte.

Szentkirályi Alexandra szerint

mára bebizonyosodott, hogy „mindenféle jogállamisági és egyéb köntösbe bújtatottan” arról van szó, hogy a magyarok határozott migrációellenes álláspontját és LMBTQ-propaganda ellenes álláspontját támadja Brüsszel a magyaroknak járó pénzek visszatartásával.

Viszont – folytatta – vannak olyan kérdések, amelyekben egyszerűen nem engednek, „ami nem pénzkérdés”; most pedig egy szűk brüsszeli politikavezérelt elit véleménye áll másfél millió magyar szavával szemben.

A kormányszóvivő reményét fejezte ki, hogy a nemzeti konzultáció eredménye révén a politikai játszmák helyett Brüsszel visszatalál a saját szerepéhez, ami „a tagállamok által meghatározott prioritások végrehajtása” lenne.

Az Európai Tanács jövő heti rendkívüli ülésére – ahol az Ukrajnának biztosítandó 50 milliárd euróról is döntés születhet – a „magyar miniszterelnök a hátizsákjában másfél millió magyar ember véleményét” fogja magával vinni; a magyar emberek akarata pedig „egyértelműen a béke felé” irányuló lépéseket jelenti

– mutatott rá.

Ha Brüsszel komolyan veszi a demokráciát, s azt, hogy az európai polgárok érdekéért dolgozik, akkor nem söpörheti le az asztalról a nemzeti konzultáció eredményét, a magyarok akaratát, amelyet a kormány képvisel majd – jelentette ki Szentkirályi Alexandra.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Gyönyörű lányok a Magyarország szépén - nézzen képeket a válogatóról!

origo.hu

Kasza Tibi szórja a pénzt: nyolcmilliós órával dicsekedett

borsonline.hu

Hamarosan rendkívüli szerencse fog rámosolyogni erre a 4 csillagjegyre

vg.hu

Az orosz-ukrán háború 796. napja – Újra visszavonulásra kényszerültek az ukrán csapatok, egyre rosszabb a helyzet a fronton

ripost.hu

Gáspár Laci üzent: Még a saját székletét is többre tartja, mint a követőjét

vg.hu

Különös dolog vette kezdetét az egyik legnagyobb magyarországi boltban: visszafizetik a vásárlás egy részét a kasszáknál

origo.hu

Félmeztelenül fotózták A Nagy Ő bombázóját

mindmegette.hu

Figyelmeztet a szakember: nem mindig jó döntés air fryerben sütni-főzni

ripost.hu

Itt a vége: 10 év után válik a népszerű zenész és felesége

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

„Az életem leckéje volt” - Mohamed Fatima egy év után törte meg a csendet a Fekete Vonat botrányról

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

A kalifátus a megoldás, harsogták a tüntetők Németországban

POLITIK

Varga Judit drámai kiáltása: „Engedj el!" - A teljes rendőrségi jegyzőkönyv

POLITIK

Lázadnak a gazdák, tüntetés lesz Brüsszelben, akadálytalanul érkezhet az ukrán gabona Európába

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Zavaros mesével rukkolt elő Karácsony

POLITIK

Menczer Tamás: Magyar Péter hazatért a baloldalra, oda, ahová való

POLITIK

Mi vezethet nukleáris háborúhoz?

POLITIK

Egyre durvuló palesztin-párti tüntetések Nyugat-Európában is.