POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.04.16.

A baloldali aktivista elárulta, így támogatják Magyar Pétert

Már nem is titkolják.

Egyebek mellett a Magyar Péterhez külföldről érkező támogatásokról beszélt Láng Balázs, Gyurcsányék egykori kommunikációs igazgatója a Klubrádiónak adott interjúban. A saját bevallása szerint a Magyar szekerét toló férfit régóta szoros szálak fűzik a baloldalhoz, s a műsorban azzal is eldicsekedett, hogy néhány éve még Kálmán Olga műsorát szerkesztette.

 

Magyar Péter a március 15-i nemzeti ünnepen tartott rendezvényén az Andrássy úton Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Láng Balázs a Klubrádiónak adott interjúban több leleplező állítást tett Magyar Péter korteskedésének finanszírozási hátteréről. – Nagyon sokan, tömegek (támogatják) külföldről, (…) nem kell megfejteni, hogy kap-e külföldről támogatást, mert kap! – jelentette ki Láng, akinek a neve a napokban került újra elő idehaza annak kapcsán, hogy őt ölelgette Magyar Péter a legutóbbi tüntetésén a színfalak mögött.

Noha a Magyar Hangnak adott minapi interjúban Láng Balázs igyekezett azt a látszatot kelteni, hogy mindössze kívülállóként szemléli a baloldal új messiásának tevékenységét, s hogy nincs „formalizált kapcsolata” Magyar Péterrel, Bolgár György műsorvezető kérdésére ennek ellentmondóan fogalmazott: „Igen, én személyesen is támogatom Magyar Pétert és támogatni is fogom”. Mint megírtuk, Láng egy Magyar Pétert támogató Facebook-csoportban is mozgósít a külföldi magyarok között, ahol a kormány megbukásáról és Orbán Viktor miniszterelnök börtönbe zárásáról értekezett. Figyelemre méltó, hogy Láng Magyar Péter közeli tanácsadójaként tünteti fel magát

Láng Balázs a baloldal iránti politikai szimpátiáját sem rejtette véka alá a klubrádiós interjúban, ahol azzal is eldicsekedett, hogy néhány évvel ezelőtt az időközben DK-s országgyűlési képviselővé avanzsált Kálmán Olga műsorának volt a szerkesztője.

A fentiek fényében különös, hogy Láng Balázs perrel fenyegetőzött: „neveztek már fontbaloldalinak… azt hiszem, hogy teljesíteni fogom a propaganda vágyait, és valóban dollárbaloldali leszek a végén, mert annyi pert, amennyit én nyerni fogok, valószínűleg még életemben nem nyertem”.

Láng Balázst már korábban is szoros szálak fűzték a baloldalhoz, néhány évvel ezelőtt például Márki-Zay Péterért rajongott, 2019-ben az MSZP kampányának egyik kulcsembereként dolgozott, 2007-ben, a Gyurcsány-kormány idején pedig a soha meg nem épült kormányzati negyedért felelős kommunikációs igazgató volt

2017–2018 között másfél éven keresztül a Hír TV szerkesztője (amely ekkor még Simicska érdekeltségébe tartozott). Itt együtt dolgozott Magyar testvérével, Magyar Mártonnal.

A kampány után kiköltözött Londonba, és közel négy évig szabadúszó újságíróként és kommunikációs szakemberként dolgozott, de továbbra is részt vett kampányokban. Létrehozta az „Angliai Magyarok a 2022-es kormányváltásért” nevű Facebook-csoportot és egy saját weboldaluk is volt Diasporaaid.co.uk néven. Tehát a dollárbaloldal érdekében mozgósított külföldön.

Ilyen előzmények után kötött ki Magyar Péter mellett a Kossuth téren, ahogy fogalmazott: „Hazajöttem, és hoztam magammal a fél világot…”. Kérdés, hogy kikre gondolt pontosan, és hogy Lángnak van-e köze a Vogel Evelin által kikotyogott külföldiekhez.

Mindemellett Magyar Péter 2024. március 15-ei rendezvényét olyan személyek biztosították, akik Köves Zoltánhoz kötődnek – írta több forrásra is hivatkozva a Mandiner. A portál közölte, Köves a biztonsági szakma jól ismert, számos baloldali kötődéssel rendelkező szereplője korábban, 2022-ben a hatpárti ellenzéki összefogás kampányában két cégével is megbízásokhoz jutott. 

– A vállalkozó érdekeltségeihez a Nemzeti Információs Központ részjelentése alapján a Korányi-féle amerikai körtől kapott pénzt 

– írta a portál, kiemelve, hogy az egyik ilyen cég a személybiztonsági tevékenységet végző Parter Event Kft. A 2024-ben 26 fővel működő vállalkozást Köves még 2017-ben alapította. A cég ellen 2018 óta minden évben indult végrehajtási eljárás, a legutóbbi 2023 júniusában, ami azonban még 2023 szeptemberében lezárult.

Hozzátették, Köves érdekeltségi körébe tartozik emellett az ingatlanok bérbeadásával, illetve üzemeltetésével foglalkozó RAS-FEL Kft. is.

 A Nemzeti Információs Központ részjelentése szerint pedig a Parter Event a 2022-es országgyűlési választásokat megelőzően a Márki-Zay-féle MMM-től és a Bajnai Gordon-féle DatAdattól is kapott pénzt, míg a másik cég az utóbbi forrásból kapott megbízást. 


 

Baloldali kapcsolati háló (Forrás: Titkosszolgálati jelentés)

Mint írták, az elmúlt években 

a Parter Event Kft.-t számos baloldali vezetésű önkormányzat is megbízásokkal látta el, például 2020-ban az újbudai DK-s helyhatóság bízta meg a balliberális ARC-kiállítás őrzésével.

Emellett 2021 óta szerződésben állnak a szocialista vezetésű II. kerületi önkormányzatnál a sportlétesítmények működtetésével foglalkozó céggel, a szerződés tárgya őrző-védő feladatok ellátása. Továbbá a 2021-es TE!Rézvárosi Fesztivál biztonsági feladatainak ellátásával is ők voltak megbízva. Érdekesség: a vállalkozást munkaügyi jogsértés – be nem jelentett  foglalkoztatás miatt – meg is bírságolták 2023-ban.

A cikkből kiderül, hogy Kövesnek a közösségimédia-oldala alapján több baloldali politikus is ismerőse. Így például az MSZP-s Kunhalmi Ágnes és Török Zsolt, a VII. kerület alpolgármestere, Szűcs Balázs, továbbá a Márki-Zay Péter kampányában kulcsembernek számító Gurzó Ákos, vagy éppen Gér Mihály, a Karácsony-féle Párbeszéd hálózatépítési igazgatója. A jelek szerint a baloldalhoz számos kapcsolati szállal kötődő vállalkozó megtalálta az utat Magyar Péter mozgalmához is.

Rajong Magyarért az ukrán globalista sajtó 

Az sem meglepő, hogy az amerikai pénzből finanszírozott ukrán sajtóorgánumok rajonganak Magyarért, aki szerintük a békepárti Orbán Viktor kihívója. A Bennfentes nevű portálon jelent meg a napokban, hogy a Radio Svoboda, vagyis az USA kongresszusa által pénzelt Szabad Európa rádió ukrán propagandaoldala valóságos dicshimnuszt zengett Magyar Péterről a szombati tüntetés kapcsán, hősként ünnepelték, aki szembeszáll végre Orbán Viktorral. De az Ukrajinszka Pravda is hasonló szellemben tudósított a demonstrációról. Magyar Péterben a következetesen békepárti Orbán Viktor kihívóját látják. Az ukrán propaganda megállapítása szerint Ukrajnának kedvező Magyar feltűnése, mert belpolitikai gondot okoz Orbánnak, akinek így kevesebb ereje és ideje marad „geopolitikára”, vagyis a tűzszünet és a béketárgyalás követelésére.

 

Elszólás és megvágott Blikk-videó

Azt, hogy külföldi erők állnak Magyar mögött, az április 6-i Kossuth téri tüntetés után árulta el az ügyvéd barátnője. Vogel Evelin a Blikknek adott interjúban elszólta magát, majd a megjelenés után az újdonsült politikus kérésére kivágtak a szombati tüntetésen készült videóból az önleleplező mondatot. Magyar barátnője ebben úgy fogalmazott: „Segített egyébként egy szuper grafikus csapat, akik félig magyarok egyébként és félig külföldiek.” 

Néhány nappal később a Magyar Nemzetnek elismerte Magyar, hogy megvágták a videót, de azt mondta, hogy nem a külföldi segítségről szóló rész miatt. Szerinte több más rész is kikerült a felvételből. – Nem azért, mert mi hangzik el, hanem voltak olyan emberek ott a szervezők között, egyrészt hangosítók, másrészt tévés kollégák, akik nem szerettek volna egy olyan videóban szerepelni, ahol ott van Magyar Péter – magyarázta utólag a korrekciót. 

Ettől függetlenül a tény tény marad, amit ők maguk ismertek el, hogy külföldi cégek is támogatják a tevékenységüket. 


 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Itt van Putyin váratlan bejelentése

origo.hu

Annyira megváltozott az arca az ismert magyar énekesnőnek, hogy rajongói alig ismernek rá

borsonline.hu

Így néznek ki ma a Dallas sztárjai – van, akire garantáltan nem fogsz ráismerni – galéria

hirtv.hu

Pánik a Momentumnál: nem tudja a párt összegyűjteni az ajánlásokat, ezért levélben kért segítséget támogatóitól + videó

ripost.hu

„Megjelent az életemben” - Nem engedik el egymás kezét, ez a férfi áll Hunyadi Donatella mellett

magyarnemzet.hu

Itt a teljes jegyzőkönyv, így fenyegette Magyar Péter a feleségét

origo.hu

Új, ismert nővel látták Marics Petit - fotó

ripost.hu

150 éves festmény a bizonyíték az időutazásra - Fotó

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

A kalifátus a megoldás, harsogták a tüntetők Németországban

POLITIK

Varga Judit drámai kiáltása: „Engedj el!" - A teljes rendőrségi jegyzőkönyv

POLITIK

Lázadnak a gazdák, tüntetés lesz Brüsszelben, akadálytalanul érkezhet az ukrán gabona Európába

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Zavaros mesével rukkolt elő Karácsony

POLITIK

Menczer Tamás: Magyar Péter hazatért a baloldalra, oda, ahová való

POLITIK

Mi vezethet nukleáris háborúhoz?

POLITIK

Egyre durvuló palesztin-párti tüntetések Nyugat-Európában is.