POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.04.05.

Késsel a kezében forralt bosszút Magyar Péter

Hírhedt baloldali háttéremberek segítik.

Magyar Péterrel való házassága egyik legsúlyosabb fejezetére emlékezett vissza Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter a Frizbi TV-nek adott minapi interjújában. Varga felidézte: volt férje egy vita után késsel a kezében járkált fel-alá a házban, miközben a tárcavezető a saját és a szerettei életét féltette.

 

null

                                                                                                            Magyar Péter Fotó: Kurucz Árpád

Varga Judit volt igazságügyi miniszter nemrég hosszan nyilatkozott azóta felbontott házasságáról a Frizbi TV-ben. Varga az interjú során több erőszakos esetet is elmesélt: Magyar Péter hol könyveket, hol a nadrágszíjjal és csattal együtt a nadrágját vágta hozzá volt feleségéhez, de előfordult, hogy várandósan egy ajtónak lökte. Az adás 44. percében Hajdú Péter műsorvezető arról kérdezte a korábbi tárcavezetőt, hogy a szülei vagy a testvére volt-e szemtanúja bármilyen jelenetnek?

– Amikor a szüleim 2018-ban vagy 2019-ben eljöttek hozzánk és Péter hazajött egy szórakozóhelyről, akkor volt némi szóváltása velem. Ekkor a szüleim közé feküdtem le aludni felnőtt emberként, és mondtam, hogy most jobb, ha nem Péter mellett vagyok – emlékezett vissza Varga Judit.

– Befeküdtél édesanyád és édesapád közé? – kérdezte Hajdú Péter, mire Varga azt válaszolta, hogy így volt, „és ott elmondtam nekik: Péter nagyon furcsán viselkedik, már megint minden baja van azzal, ahogyan én viselkedem.” Hozzátette: „állandóan attól kellett tartanom, hogy Péternek milyen hangulata van”, amire visszakérdezett a műsorvezető: „mitől féltél?”

– Attól, hogy nem fogja abbahagyni ezt az abúzust. Péter kijött a szobájából, bement a konyhába, kivett egy kést, és elkezdett járkálni késsel a kezében a házban. Emlékszem, édesanyámmal ott féltünk és lapultunk, hogy ebből mi lesz és a gyerekekkel mi lesz. Járkált öt percig, lehet, hogy csak erődemonstráció volt, nem tudom, aztán lefeküdt aludni – elevenítette fel Varga Judit.

Egy érdekes részletet szúrt ki az Origó Magyar Péternek a Spinoza Színházban folytatott beszélgetéséből: Magyar Péter az interjú egy pontján elszólta magát, és leleplezte, hogy Hann Endre, a Medián nevű közvélemény-kutató cég vezetőjével tárgyal a háttérben. 

Hann Endrével beszéltem, mérnek rengeteg mindent

– mondta Magyar a beszélgetésben Rangos Katalinnak. 

Varga Judit volt férje elmondta, hogy a közvélemény-kutató adatokat is megosztott vele. Az Origó rámutatott, Hann Endre a baloldali kormányok rengeteg pénzzel kitömött háttérembere: dolgozott Medgyessy Péter, Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon mellett is. 

Ő volt az, aki 2018 előtt Juhász Péter előretolását javasolta, és az ő tanácsait alapul véve léptették vissza 2022-ben az esélytelenné vált Karácsony Gergelyt Márki-Zay Péter javára. 

A hírportál szerint Hann Endréről tudni érdemes, önmagát és a cégét független közvélemény-kutatóként próbálja beállítani, azonban többször kiderült, hogy a baloldal titkos tanácsadója. Cége, a Medián a Gyurcsány-kormány alatt több mint 700 millió forint értékben kapott megbízást a Miniszterelnöki Hivataltól, annak egyik legfontosabb tanácsadó és felméréseket végző partnereként. A közvélemény-kutató cég és az akkori baloldali politikai elit közötti szoros kapcsolatot bizonyítja az a tény is, hogy Karácsony Gergely is dolgozott a Mediánnál, miközben 2002 és 2008 között a Miniszterelnöki Hivatal tanácsadója is volt.

Hann Endre cégével több lejárató kampányt is végrehajtott jobboldali politikusok ellen. Többször is ő állt a háttérben, amikor a baloldal kétségbeesetten keresett potenciális miniszterelnök-jelölteket.

Ő „találta ki” Bajnai Gordont a 2014-es választás előtt. Egy alkalommal – az ismert manipulációs technikájával – 22 százalékot jósolt neki, így próbálva mellé állítani a baloldali szavazókat. 

A Gyurcsány Ferenchez szorosan kötődő Hann Endre korábban jogerősen elvesztette a Fővárosi Ítélőtáblán másodfokon az Elkxrtuk című film miatt indított perét - számolt be róla a Magyar Nemzet. 

Jogerősen elvesztette a Fővárosi Ítélőtáblán másodfokon az Elkxrtuk című film miatt a Hahn Endre az általa indított pert. A baloldalhoz köthető Hann Endre nem szerepel a fikciós történetben, de magára vélt ismerni, és beperelte a filmet jegyző céget. A bíróság tavaly decemberben – Kálomista Gábor producer szerint kifogásolható pervezetéssel – Hann Endrének adott igazat. Az ítélet ellen Kálomista fellebbezett.

Ezek után győzött Kálomista Gábor, miután a Fővárosi Ítélőtábla szerint az Elkxrtuk című film alkotói, művészeti szabadsága erősebb, mint a felperes személyiségi jogai, védelme. Különös tekintettel arra, hogy abban az időszakban a felperes személyiségi jogi helyzete közszereplőként nagyobb szintű tűrést feltételez, mint egy átlagember esetében.

 

A filmben kifogásolt megjelenés jogszerű, a másodfokú döntés jogerős.

− Ez egy nagyon jó, nagyon meggyőző jogerős döntés, hiszen az első fokhoz képest jelentős változás történt az ítéletben. Azt gondolom, hogy mind a szólásszabadság, mind a véleménynyilvánítás, mind a művészi szabadság szempontjából fontos volt a mai ítélet, hiszen olyan módon támadtak meg egy alkotást, ami szerintem meglehetősen példátlan. Ma viszont bebizonyosodott, hogy a konzervatív oldalnak is lehet hangja, azt nem lehet elnyomni, és ha mi is tudunk ilyen műveket készíteni, annak van helye a médiában, a moziban. Mindennek kifejezetten örülök. Ez a film nagyon sokat szenvedett, nagyon sok sebet kapott. Örömmel tölt el, hogy az egyik sebre most egy gyógytapasz került. Az ítélet megnyugtatja az alkotói oldalt, megnyugtatja a szerzői oldalt, tehát ez egy megnyugtató ítélet ebből a szempontból is − nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Kálomista Gábor a jogerős ítélet kihirdetése után.

Kálomista Gábor Forrás: Megafilm/Dombóvári Tamás

 

A Fővárosi Törvényszék elsőfokú ítélete szerint még a Megafilm Kft. megsértette a felperes jó hírnevéhez fűződő személyiségi jogait.

Emiatt sajnálkozást kell kifejeznie a honlapján, valamint másfél millió forint sérelmi díj és ötszázezer forint perköltség kifizetésére is kötelezte az alperest. Az Elkxrtuk című film producere Kálomista Gábor, ám Hann Endre nem a film producerét perelte be márciusban amiatt, mert úgy érezte, vele azonosítják a film egyik főszereplőjét, hanem a céget, a Megafilmet. A bíróság ítéletében eltiltotta az alperest a további jogsértéstől.

Az Origo korábban beszámolt arról, hogy az óriási érdeklődésre számot tartó, a 2006-os véres események és Gyurcsány Ferenc őszödi beszéde kiszivárgásának körülményeit feldolgozó, vállaltan fiktív elemeket tartalmazó filmmel kapcsolatban Hann Endre először peren kívüli megegyezést ajánlott, illetve hárommillió forintot és bocsánatkérést követelt, a perben viszont kezdetben a film betiltását szorgalmazta.

Kálomista Gábor producer többször nyomatékosította: a filmben nem fogalmaztak meg állításokat, mert ez egy fikciós alkotás.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Mbappé és a PSG padlóra került a dortmundi pokolban

origo.hu

Ukrajna bejelentette, elvesztette hadseregét

borsonline.hu

Erdélyi Mónika már feladta a reményt – Jákob Zoltán közbelépett

mandiner.hu

Nincs visszaút: megkezdődött az illegális migránsok őrizetbe vétele Nagy-Britanniában

life.hu

Mókusszerűvé vált Jennifer Aniston arca: plasztikai sebész magyarázza el az okokat

hirtv.hu

Újabb influenszereket látott vendégül David Pressman

origo.hu

Megfejthették a fáraó átkát: kiderült, mi ölte meg a sírt felnyitó kutatókat

mindmegette.hu

Figyelmeztet a szakember: nem mindig jó döntés air fryerben sütni-főzni

ripost.hu

Hirtelenül elhunyt Pintér Marianna

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

3 csillagjegynek májusban furcsa üzenetet küld az őrangyala

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

A kalifátus a megoldás, harsogták a tüntetők Németországban

POLITIK

Varga Judit drámai kiáltása: „Engedj el!" - A teljes rendőrségi jegyzőkönyv

POLITIK

Lázadnak a gazdák, tüntetés lesz Brüsszelben, akadálytalanul érkezhet az ukrán gabona Európába

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Szijjártó Péter: Ha atomháború lesz, minden és mindenki elveszik

POLITIK

Ukrajnában felfüggesztették az emberi jogokat

POLITIK

A 7.kerületi polgármester hallgat a vejével kapcsolatban

POLITIK

Az olasz maffia és a hídpénzes-számlagyár összekapcsolódtak