Létrehozva: 2017.08.20.

Egész Amerika felhördült attól, amit ez a két szexi szupermodell tett

Merészen döntött a Vogue Arabia, amikor Bella Hadidot választotta a szeptemberi címlapra. Ugyanis testvére, Gigi márciusi szereplése óriási felháborodást váltott ki az olvasók körében és persze Amerikában is.

Bevállalósan választott modellt a Vogue Arabia, amikor a szeptemberi címlapfotózására ismét egy Hadid lányt kért fel; ugyanis testvére márciusi címlapmegjelenését elutasítóan fogadta az arab közönség. A Vouge Arabia tavalyi online megjelenése mérföldkő volt a Közép-Keleti régió divatéletében. Amikor a lap első példánya megjelent nyomtatásban ez év márciusában, a címlapon szereplő Gigi Hadid hijabot viselt, amivel óriási ellenszenvet váltott ki. A modellt ugyanis azzal vádolták az arab világban élő olvasók, hogy a hagyományos ruházattal megsértette őket, mert szerintük azért vette fel, hogy megfeleljen a helyi kulturális elvárásoknak.

A Hadid testvérek Amerikában születtek, és ott is nőttek fel. Bár édesapjuk palesztin származású, elvált, szupermodell édesanyjuk mellett igazi amerikai életet élnek, és a karrierjük is a nyugati mintát követi. Médiamegjelenéseik pedig egyáltalán nem tükrözik, hogy muszlim hagyományokat követnének. Pontosan emiatt nem fogadta jól az arab közönség, hogy Gigi a címlapon hijabot viselt; úgy élték meg, mintha a kedvükért maskaraként öltötte volna magára. Akadtak azért olyanok is, akik inkább megvédték őt, mondván, hogy családi gyökerek miatt joga van a hagyományos ruhadarabban szerepelni, de ők voltak kevesebben.

Az első Vogue Arabia megjelenését követő botrányok fényében óriási merészség, hogy a szeptemberi szám címlapján Gigi testvére, Bella Hadid szerepel. Ellentétben testvérével, ő nem visel hijabot a címlapfotón; helyette egy szolid ruhában pózol, ami megfelel a brit és az arab kiadás címlapjára is.

A Vogue Arabia főszerkesztője azt nyilatkozta a New York Timesnak, hogy Bella a legtökéletesebb választás a lap számára, hiszen egyszerre kötődik a régióhoz, és világhírű fotómodell. Hangsúlyozta, hogy az arab világ nem egy gettó, hanem egy magas kultúrával rendelkező, a nemzetközi életbe becsatlakozott régió, ahol az olyan világsztároknak, mint a Hadid lányok, óriási kultusza van.

A Times kiemelte, hogy Bella sokkal többször említi arab gyökereit, mint Gigi, több politikai megmozdulásban is állást foglalt, ezért sokkal hitelesebb lesz a régióban. Talán ez is lehetett az oka a Gigi címlapját övező ellenszenvnek: ő ugyanis szinte soha nem említi muszlim gyökereit.

Ezzel együtt Bella fotóját is övezi némi felháborodás: amikor a lap online közzétette a szeptemberi címlapot, sokan fejtették ki kommentben a véleményüket, hogy ő sem hiteles, hiszen amerikai, és ezáltal a címlap egyáltalán nem az arab világot tükrözi. Nem ez az első alkalom, hogy a lap megosztó modelleket jelentet meg a címlapján, de a Vogue Arabia ezúttal dupláz is. Kérdés, hogyan fogadja majd ősszel a Közép-Kelet divatvilága és közönsége… És hogy miként reagál a népszerű modellek tevékenységére a világ divatját diktáló, terroristák által ütött sebekből vérző Európa.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Athén retteg, fél Görögország pedig egy görög klub ellen szurkol

origo.hu

Itt van Oroszország válasza az Amerikai segélyre

borsonline.hu

„A szívem szakad meg érte" – Két hónapja él az utcán a 13 éves Norbi, most összefogott érte Esztergom

vg.hu

Csányi Sándor bejelentette: története legnagyobb bevásárlására készül az OTP – ugrik az árfolyam

ripost.hu

Véget ért a Házasság első látásra: Kiderült, melyik párok maradtak együtt

hirtv.hu

Pentagon-tanácsadó: elkerülhetetlen az ukránok veresége, ezután pedig a szomszédokhoz csatolhatnak területeket

origo.hu

Mikes Annát ölelgeti Krausz Gábor újabb képén, nagy hírt jelentett be

astronet.hu

Az Isteni Áldás angyala védelmez minket április 26. és 30. között

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SIKK

Ezért ne dobd ki megunt kacatjaidat! Rengeteg pénzt kereshetsz

SIKK

Ezek a rúzstrendek hódítanak idén. Te melyiket próbálnád ki?

SIKK

Az ADAM X Atelier luxus branddel startol az idei, 28. Budapest Fashion Week!

SIKK

Stílusos húsvéti szettek kicsiknek-nagyoknak

SIKK

Itt a szerelmesek tesztje! Ilyen egy igazi húsvéti randi

SIKK

Biztos, hogy ma akarsz sütni és mosni? Ezek a legdurvább húsvéti babonák

SIKK

Boruljon zöldbe a ruhatárad is! Ezek a legmenőbb zöld szettek idén tavasszal

SIKK

Titokban megváltozott az Instagram, panaszkodnak a felhasználók