Létrehozva: 2018.03.13.

Így bulizott a magyar filmszakma színe-java hajnalig

A hazai filmes szakma apraja-nagyja ott volt vasárnap este Budapest egyik legpatinásabb teátrumában. Eszenyi ki is szorult a ház elé...

A magyar film az utóbbi években újra elfoglalta méltó helyét a világ mozgóképkészítőinek élvonalában. Ám az alkotókat nemcsak a tengerentúlon ismerik el. A Magyar Filmakadémia Egyesület tagjai idén 23 kategóriában díjazták a 2017-ben készült magyar alkotásokat, színészeket és filmes szakembereket.

Vasárnap este, aki csak számít a hazai filmiparban, ott tolongott a vígszínházi forgatagban. Mindenki arra várt, hogy idén harmadszor átadják a Magyar Filmdíjakat. A főbb kategóriákban nem született különösebb meglepetés, hiszen Enyedi Ildikó Oscar-díjra jelölt alkotása, a Testről és lélekről besöpörte a legjobb magyar játékfilmnek, a legjobb forgatókönyvnek és a legjobb rendezésnek járó díjat, míg a főszereplőt Borbély Alexandrát a legjobb színésznőnek, Tenki Rékát pedig a legjobb mellékszereplőnek választotta a szakmai zsűri.

A rendezőnő és a Máriát alakító színésznő nem tudták személyesen átvenni a szobrokat, mivel mindketten külföldön tartózkodtak a gála idején, de videóüzenetben megköszönték a szakmai elismerést. A legjobb játékfilmes férfi főszereplőnek járó díjat Rudolf Péter kapta az 1945 című filmben nyújtott alakításáért, míg a közönségdíjat Herendi Gábor rendezése, a Kincsem kapta. Az átadóceremónia után hajnalig bulizott együtt a filmes szakma krémje…

Dobó Kata meghatódott…

A gyönyörű színésznőt idén ugyan nem jelölték díjra, de Gubás Gabival díjátadóként részt vett az eseményen.  Dobó Kata jól láthatóan meghatódott, és már a felvezető megszólalásánál látszott, hogy könnyeivel küszködik. Az est további részét szerelmével, Zsidró Tamással töltötte.

Kulka János a büfében borozgatott

A színészlegenda két évvel ezelőtti súlyos stroke-ja óta kerüli a nyilvánosságot, de ahogyan tavaly, idén is megjelent a gálán, ahol Csákányi Eszterrel együtt adta át a közönségszavazatok alapján legjobbnak ítélt filmnek járó díjat, amit idén a Kincsemnek ítéltek oda. Kulka János bár a színpadon látszódott, hogy még nincs túl a betegségén, a díjátadó után felszabadultan borozgatott a büfében

Andy Vajna alteregóját küldte el…

A filmügyi kormánybiztos nem tudott részt venni az átadóünnepségen, mert megfázással küszködik, de szerencsére Bagi Iván „helyettesítette”. A beszéd így nem maradt el, hiszen a humoristát Andy Vajnának maszkírozták, amin jót mulatott a közönség. Az ál Andy egyébként egy fiktív díjat is átadott Nacsa Olivérnek, akit a legtöbb filmből kivágott mellékszereplőnek választott.

Hegedűs D. Géza rengeteget fogyott

A Kossuth és Jászai Mari-díjas színész bombaformában jelent meg az eseményen, miután 110 kilóról rövid idő alatt visszafogyott versenysúlyára. Hegedűs D. Géza a Sóhajok hídja című film kedvéért hízott meg még tavaly. A legenda egyébként idén a tévéfilmes mezőnyben győzedelmeskedett. A szakmai zsűri őt választotta a legjobb férfi főszereplőnek az Árulókban nyújtott alakításáért. Ehhez gratulált Pokorny Lia, aki mentoraként tekint a művészre.

Eszenyi Enikő a lépcső tetején ülve őrizte a filmeseket

A Vígszínház idén második alkalommal adott otthont a Magyar Filmdíj átadóünnepségnek. Az esemény közben a teátrum igazgatónője, Eszenyi Enikő, Udvaros Dorottyával ült ki a színház lépcsőjének tetejére, ahonnan csendesen borozgatva figyelték az ünneplő forgatagot.

Beléptek a rettegett 7. évbe

Csányi Sándor és felesége, Tenki Réka csak ritkán mutatkoznak együtt, de a sármos színész most elkísérte élete párját, hogy ott lehessen mellette, amikor átveszi a legjobb női mellékszereplőnek járó díjat. A színésznőt a Testről és lélekről című filmben nyújtott alakításáért jutalmazták. A színészházaspár lassan kilenc éve él együtt, és idén beléptek a házasságuk hetedik évébe, amitől sokan tartanak. Ám úgy tűnik, nálunk még mindig teljes az összhang.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Alföldi Róbert Istenként látni vélte, amint Magyar Péter férfi napszemüvegben focizott

origo.hu

Tört-zúzott a magából teljesen kifordult Britney Spears

mindmegette.hu

Mit főzzek hétvégén? 14 recepttel segítünk, hogy finom étel kerüljön a családi asztalra

vg.hu

Különös dolog vette kezdetét az egyik legnagyobb magyarországi boltban: visszafizetik a vásárlás egy részét a kasszáknál

ripost.hu

Krausz Gábor Mikes Annával közösen jelentette be a nagy hírt, erre vártak a rajongók

mandiner.hu

Óriási zuhanás egy évtized alatt: ezek az országok lettek a legboldogtalanabbak!

origo.hu

Meghan Markle súlyos dolgot tett III. Károly királlyal

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZTÁRDZSÚSZ

Tóth Andi kiakasztotta a rajongóit: Akkor a pénz mégis jó belőle?

SZTÁRDZSÚSZ

„Anyukámmal sem használnék egy fürdőszobát” – A Kőgazdag Fiatalok sztárjával nehéz együtt élni

SZTÁRDZSÚSZ

Janicsák Veca meglepő titkot árult el: "elvesztette az intimitását"

SZTÁRDZSÚSZ

Zokogva közölte barátnője: elhunyt a Survivor játékosa

SZTÁRDZSÚSZ

"Tervezett baba?" - Nekiestek a netezők a terhes magyar reality sztárnak

SZTÁRDZSÚSZ

Rossz hír: Kárpáti Rebeka állapota sokkal súlyosabb, mint gondoltuk

SZTÁRDZSÚSZ

Megint új autóban látták a TV2 kőgazdag sztárját