Létrehozva: 2023.08.19.

A tűzijátékra utazóknak ezekkel nem árt tisztában lenniük

Van néhány tippünk, amivel olcsóbban vagy épp gyorsabban el lehet jutni Európa leglátványosabb tűzijátékának helyszínére. Ezekre figyelj, ha a tűzijátékra igyekszel!

Az autót érdemes Budapest külső kerületeinek valamelyikében lerakni és onnantól tömegközlekedéssel folytatni az utat a tűzijáték helyszínéig. Az útvonaltervezéshez számos applikáció rendelkezésre áll (pl. Budapest Go), de a Google térképével is könnyen elnavigálhatunk a belvárosba. A következőkre viszont nem árt odafigyelni eközben!

tűzijáték
Ezekre figyelj, ha a tűzijáték helyszínére igyekszel! Fotó: MTI 

Hol lesz a tűzijáték? 

Az idei tűzijáték a Margit hídtól a Petőfi hídig elterülő szakaszon lesz megcsodálható, emellett fényfestést kap a Parlament, a Nemzeti Galéria és a Gellérthegy. A műsort különleges, kétrészes drónshow, valamint fény- és lézershow egészíti ki. A fényjáték augusztus 20. vasárnap 21:00 órakor kezdődik és 21:30-ig tart.

Vonattal vagy busszal is érkezhetsz a tűzijátékra

Az Atlétikai Világbajnokság mellett az augusztus 20-i fővárosi programok is elérhetők a kedvezményes utazást biztosító VB2023 jeggyel. Aki ilyet vesz, az az ország bármely pontjáról elutazhat Budapestre és vissza augusztus 18. és 28. között mindössze 2023 forintért. A MÁV-VOLÁN-csoport VB2023 jegye megvásárolható a MÁV applikációban a Térségi és városi jegyek menüből, a MÁV-START jegykiadó automatáiból, a Volánbusz járatain, valamint a MÁV-START, a GYSEV és a JÉ-rendszerrel futó Volánbusz jegypénztárakban. A helyközi buszjáratok fedélzetén augusztus 18-tól vásárolható meg. A jegy vasúton az ország bármely pontjáról a MÁV-START és GYSEV járatain biztosít kedvezményes utazást Budapesten a Keleti, a Nyugati és a Déli pályaudvarig, valamint Budapest-Kelenföld, Kőbánya-Kispest, Zugló, Ferencváros vasútállomásra, a Volánbusz esetében pedig az ország bármely pontjáról Budapestre (pl. Budapest-Népliget, Budapest-Stadion), és budapesti elérést biztosító vasútállomásra.

Ezekre figyelj, ha a tűzijáték helyszínére igyekszel!

Ez a mobilapplikáció is segíthet

Már letölthető a Szent István Nap mobilapplikáció új verziója is, ami egy ingyenes alkalmazás. Ennek segítségével a rendezvénysorozat többszáz programjáról kaphatunk információkat, és bejelölhetjük kedvenc eseményeinket. Emellett az applikációban integrált térkép és útvonaltervező is van, ami ugyancsak segíthet a lehető legrövidebb idő alatt eljutni a kinézett helyszínre. Azoknak, akik tavaly is használták az applikációt, elegendő frissíteniük a korábbi verziót.

Erre érdemes figyelni a fővárosi közösségi közlekedés során

Az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából számos rendezvényt tartanak Budapesten, emiatt jópár villamos- és buszjárat módosított útvonalon közlekedik a hétvégén. A BKK ezért azt javasolja, hogy indulás előtt mindenképp tájékozódjunk az aktuális változásokról és lehetőleg használjuk a metrókat. A valós idejű változásokról itt lehet informálódni. Ami viszont már biztos, hogy változni fog, az a következő:

Járat

Augusztus 20-ra vonatkozó információ

Járat 

Augusztus 20-ra vonatkozó információ

2-es villamosEgész nap rövidített útvonalon, a Jászai Mari tér helyett a Március 15. térig közlekedik, 20:00 és 22:00 között pedig csak a Boráros térig.4-es, 6-os villamos19:00 és 23:00 között nem állnak meg a Margitsziget / Margit híd megállóhelyen.
2B villamosEgész nap rövidített útvonalon, a Határ út és a Mester utca/ Ferenc körút között közlekedik.19-es villamosÜzemkezdettől 19:00-ig két szakaszon, a Bécsi út / Vörösvári úttól a Clark Ádám térig, Kelenföld vasútállomástól pedig a Döbrentei térig közlekednek, 19:00 és 22:30 között pedig a Bécsi út / Vörösvári úttól a Döbrentei térig.
47-es villamos14:00-tól 19:00-ig a Pesti vonalszakaszt kihagyják, a Deák Ferenc tér helyett a Döbrentei térig közlekednek, 19:00-tól üzemzárásig pedig rövidített útvonalon, a Városház tér és a Szent Gellért tér – Műegyetem között lehet utazni velük.41-es villamosÜzemkezdettől 19:00-ig a Rudas Gyógyfürdő és a Szent Lukács Gyógyfürdő között a Krisztina körút–Széll Kálmán tér–Margit körút útvonalon közlekednek, 19:00-tól üzemzárásig pedig a Széll Kálmán tér és a Móricz Zsigmond körtér között a 61-es villamos vonalára terelve közlekednek.
23-as villamos

Ezen a napon nem jár, helyette a sűrűbben közlekedő 24-es villamossal lehet

utazni.

49-es villamos14:00-tól üzemzárásig Pesti vonalszakaszt kihagyják, a Deák Ferenc tér helyett a Döbrentei térig közlekednek.
56A villamos19:00 után két szakaszon közlekedik, a Széll Kálmán tér felől a Szarvas térig, a Móricz Zsigmond körtér felől pedig a Szent Gellért térig, 49-es jelzéssel.5-ös busz19:00-tól 22:20-ig két szakaszon közlekednek, Budán a Pasaréti tér és a Szarvas tér között, Pesten Rákospalota és a Ferenciek tere között.
7-es busz19:00-tól két szakaszon közlekednek, Újpalota felől a Ferenciek teréig, Alberfalva vasútállomás és Nagytétény felől pedig a Móricz Zsigmond körtérig.7E busz19:00-tól 22:30-ig meghosszabbított útvonalon, a Blaha Lujza tér helyett a Ferenciek teréig visznek utasokat
8E busz19:00 és 22:30 között két szakaszon közlekednek, Kelenföld vasútállomás felől a Déli pályaudvarig, Újpalota felől a Ferenciek teréig.9-es busz, 72-es troliA járatok 12:00 és 20:00 között nem állnak meg a Szent István Bazilika megállónál.
11-es busz9:00 és 22:30 között a Batthyány tér helyett a Széll Kálmán térig közlekednek.15-ös busz12:00 és 20:00 között nem állnak meg a Szent István Bazilika megállónál, 15:00-tól üzemzárásig pedig a Boráros tér felé nem érintik a Széchenyi utca és a Fővám tér közötti megállókat.
16-os buszEz a buszjárat nem közlekedik augusztus 20-án.16A, 116-os buszEgész nap rövidített útvonalon, csak a Bécsi kapu térig közlekednek.
26-os busz19:00-tól 22:30-ig rövidített útvonalon, a Göncz Árpád városközpont és a Margitsziget, Centenáriumi emlékmű között közlekednek.39-es busz19:00 és 22:30 között rövidített útvonalon, a Goldmark Károly tér és a Széna tér között közlekednek.
105-ös busz19:00-ig a Lánchíd helyett az Erzsébet hídon át közlekednek, 14:00-ig még érintve a Széchenyi István teret, 14:00 és 19:00 között azonban már a Kiskörúton át.107-es buszÜzemkezdettől 14:00-ig az Infopark felé a Szent Gellért téren és a Petőfi hídnál egész nap a 133E megállójában állnak meg, 19:00-tól pedig nem közlekednek.
110, 112-es busz19:00-tól 22:20-ig két szakaszon közlekedik, a Thomán István utca felől a Móricz Zsigmond körtérig, a Bosnyák tér felől pedig a Ferenciek teréig.133E busz

14:00-tól 19:00-ig, majd 22:20-tól üzemzárásig a Móricz Zsigmond körtér és a Szent

Gellért tér között a Budafoki út helyett a Bartók Béla úton közlekednek.

178-as busz19:00-ig a Lánchíd helyett az Erzsébet hídon át közlekednek, 14:00-ig még érintve a Széchenyi István teret, 19:00 után pedig nem közlekednek.210B19:00-ig a Lánchíd helyett az Erzsébet hídon át közlekednek, 19:00-tól üzemzárásig Budán a Déli pályaudvar és a Normafa, Pesten a Gyöngyösi utca és a Bajcsy Zsilinszky út között – 105-ös jelzéssel – közlekednek.
216-os busz17:30-ig csak a budai oldalon, a Batthyány tér és a Dísz tér között közlekednek, 17:30 után pedig nem járnak.Ha biztonsági okokból szükséges, 19:50 és 22:30 között lezárhatják a forgalom elől az M1-es metró Vörösmarty tér és Deák Ferenc tér, az M2-es metró Deák Ferenc tér, Kosuth Lajos tér és Batthyány tér, az M3-as metró Deák Ferenc tér, Ferenciek tere és Kálvin tér, az M4-es metró Szent Gellért tér – Műegyetem, Fővám tér és Kálvin tér állomását, valamint a H5-ös HÉV Batthyány tér állomását.

Aki az Atlétikai vb helyszínére is kilátogatna, erre számítson

Autóval nem érdemes elindulni, mivel a környéken parkolóhelyet találni gyakorlatilag lehetetlen. A csarnok gyalogosan megtehető távolságra van a Boráros tértől, ami a 4-es és a 6-os villamossal, valamint más közösségi közlekedési járművekkel is könnyedén elérhető. Az 1-es, valamint a 2-es és a 24-es villamos megállójából a Művészetek Palotájától (Müpa) pár perces sétával el lehet jutni az északi és a főbejárathoz. A ráckevei (H6) és a csepeli (H7) HÉV is kitűnő választás lehet, valamint több buszjárat megállója is a Közvágóhíd közelében van. A vb-hajó augusztus 19-étől 27-én estig jár majd a Batthyány tértől a Müpa-kikötőig, kivéve 20-án délelőtt a légi show idején, és délután biztonsági okokból.

 

origo.hu

Már Szoboszlai Dominik utódjával tárgyalnak Liverpoolban

origo.hu

Bejelentették: Putyin Kínába látogat

borsonline.hu

"Undorító, szégyenteljes!" – Népharag zúdult Károlyra Vilmos miatt

magyarnemzet.hu

Elküldték a fenébe a tulajt a megszűnés szélén álló magyar futballklub drukkerei

ripost.hu

Mindenkit átvert Harry herceg? Kiderült, hogy bánik rákbeteg apjával

vg.hu

Vezető vegyipari hatalommá válhat Magyarország - átadták a Mol-csoport új Poliol Komplexumát

origo.hu

Megverte és leköpte a párja a Házasság első látásra szereplőjét

astronet.hu

Heti holdhoroszkóp 2024. május 13-19.: Pünkösdre jókedvet hoz a Mérleg Hold

ripost.hu

Jákob Zoli üzent a Ferrariját összetörő Herczeg Csabinak: "ez nem teszi semmissé a 2-3 milliós kárt"

videa.hu

Malpura, joghurtos fánkocskák: hűsítő, gyümölcsös desszert -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Kőkemény IQ-teszt: kiemelkedő az intelligenciád, ha ezt megfejted

origo.hu

Ne maradjon le! Foglaljon most időpontot álmai nyaralására egy titkos horvát tengerparton! (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Magyar Péter pont úgy fenyegetőzik és hisztizik a közéletben, ahogy régen az otthonában

INSIDER

Saját árfigyelőt kap az otthonfelújítási program - olcsóbb lesz a lakásfelújítás!

INSIDER

Magyar Péter őrjöngve, káromkodva támadt egy templomi menetre

INSIDER

Lesz reptéri gyorsvasút, mehet a magyar cseresznye Kínába - történelmi megállapodások

INSIDER

Szijjártó Péter: békepártiak és háborúpártiak között lehet választani június 9-én

INSIDER

„Bízunk benne, hogy három év múlva a saját lábán ballaghat majd" – Óvodás lett az izomsorvadásos Ádin

INSIDER

Helyreigazítás a "Magyar Pétert már körbefonta a dollárbaloldal - Valótlant állítottunk Vona Gáborról" című cikkünk miatt

INSIDER

Nagy a riadalom: égre-földre keresik a gyönyörű 14 éves Amandát, aki otthonából tűnt el