Létrehozva: 2016.09.25.

Megvisel a menstruáció? Végre itt a gyógyszermentes megoldás

Volt már kínzó menstruációs görcsöd? Akkor valószínûleg örülni fogsz az új gyógymódnak, amihez ráadásul minden ott van a konyhaszekrényben. Nyugi, teljesen gyógyszermentes!

Megvisel a menstruáció? Minden hónapban ott fekszel az ágyon, és nem tudod, mit kezdj a kínzó görcsökkel, esetleg marékszám kapkodod a görcsoldót? Van egy egyszerű, és természetes gyógymód a kellemetlen tünetekre.

Egy új kutatás szerint ugyanis az extra szűz olívaolaj az ibuprofen tartalmú gyógyszereknél is hatásosabb a menstruációs görcsök kezelésére. A tanulmány azt sajnos nem vizsgálta, hogy a különféle egészségügyi problémák, például az endometriózis okozta görcsök kezelésére is beválik-e az olaj, ám az eredmények így is biztatóak.

Jobb, mint a gyógyszer

A tanulmány során 60 nőt vizsgáltak, akiknek a kora 17 és 30 év között volt, és akik közepes vagy erős menstruációs görcsöktől szenvedtek, amelyet az 1-től 10-ig terjedő skálán átlagosan 6,7-re értékeltek. A nőket két csoportra osztották, az egyik csoport tagjai napi 5 teáskanálnyi extra szűz olívaolajat kaptak két hónapig, a menstruáció várható kezdete előtt két héttel kezdve. A másik csoport tagjai naponta háromszor 400 mg ibuprofent kaptak a menstruációjuk első három napján.

Az olívaolajat fogyasztó csoport tagjai az első hónapban 2,4-re, a másodikban 1,4-re értékelték a fájdalmuk erősségét a tízes skálán. Az ibuprofent szedő csoportban ezzel szemben az első hónapban 4,7, a másodikban 2,4 volt a fájdalom erőssége.

Vagyis az olívaolaj fogyasztásától nemcsak jelentősen enyhült a menstruációs fájdalom, hanem a következő hónapban még tovább csökkent annak erőssége.

Vajon hogyan működik?

A kutatók szerint az olívaolaj egyik erőteljes antioxidáns vegyülete, az oleocanthal okozza a fájdalom csökkenését, amely kémiailag az ibuprofen működését utánozza, és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal is rendelkezik, mivel blokkolja a prosztaglandin nevű vegyület termelését a szervezetben. Ráadásul minél kitartóbban fogyasztjuk az olajat, annál erősebb a fájdalomcsillapító hatása. Vagyis érdemes jóval a menstruáció kezdete előtt elkezdeni a szedését.

Jó, ha tudod!

A legtöbb oleocanthal a friss, extra szűz olívaolajban van, így az ennél rosszabb minőségű olívaolajat hagyd az üzlet polcán. Lehetőleg a lejárat előtt, vagy az üvegen feltüntetett szüretelési dátum után egy éven belül fogyaszd el. Sütni-főzni viszont nem érdemes ebben az olajban, mivel az károsítja a tápanyagait, sőt, egyenesen egészségtelenné teszi. Ezért inkább salátaöntetként fogyaszd, vagy mártogasd egyszerűen valamilyen egészséges kenyérrel.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Sokkoló: alkoholista lett Anne Hathaway

origo.hu

Király Viktor ezzel a módszerrel fogyott 16 kilót

borsonline.hu

Itt van Tóth Andi utódja: Ő lehet Marics Peti új barátnője

mandiner.hu

Ne szórakozz a fradistákkal, főleg ha a Ferencváros polgármestere vagy: szanaszét verték Baranyi új polgárpukkasztó szobrát

ripost.hu

Áll a bál: Kiakadtak a kommentelők a Házasság első látásra fináléján

magyarnemzet.hu

Itt a teljes jegyzőkönyv, így fenyegette Magyar Péter a feleségét

origo.hu

Különleges vallomást tett Tóth Gabi

astronet.hu

A Vénusz a Bikába lép, a Mars a Kosba: ez a nagy egymásra találások ideje

ripost.hu

Itt a vége: 10 év után válik a népszerű zenész és felesége

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

MEDICINA

Így készíti ki a szervezetünket az óraátállítás

MEDICINA

Csodálatos gyógyereje van a pitypangnak, mutatjuk, hogyan készítsd el

MEDICINA

Nagyon élénk álmaid vannak mostanában? A szakértő megválaszolta, hogy miért

MEDICINA

Fantasztikus gyógyereje van a pitypang virágának, mutatjuk, hogyan készítsd el

MEDICINA

4+1 ok, amiért a fokhagyma a legjobb barátod

MEDICINA

Itt az idő, most készíts gyógyító fenyőrügy szirupot

MEDICINA

„Óriási következményei vannak” - figyelmezteti az orvos a zuhany alatt pisilőket

MEDICINA

Vajon tényleg leszámol a Jerikó rózsa és a mandulagomba a rákkal?